Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges? Kellenek hozzá a...

Lehetséges? Kellenek hozzá a szülők?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Akérdésem az lenne, hogy ha teherbeesnék(16 vagyok), akkor szülők nélkül is eltudnám vetetni a kisbabát? Mondjuk a barátommal, aki 18 éves, vagy egyedül. Vagy csak szülővel?

Előre is köszi.

2010. nov. 11. 12:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak szülői beleegyezéssel, amíg nem vagy nagykorú! Teljesen mindegy, hogy a barátod hány éves, nem ő felel érted, hanem a szüleid...
2010. nov. 11. 12:15
 2/20 A kérdező kommentje:
Kösz a gyors választ! Szóval akkor sehogysem lehet megoldani, hogy anyu ne tudja meg? És ha a barátom anyukája visz el?
2010. nov. 11. 12:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, azért hívják szülői beleegyezésnek. 18 éves korodig a szüleid felelnek érted. Nem Te választasz. hogy ki legyen az a nagykorú, aki a Veled kapcsolatos dolgokban dönt...
2010. nov. 11. 12:26
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Van valami kibúvó egyébként, olvastam valahol. El kell menni a védőnőhöz, aki segít abban, hogy kapj egy ideiglenes gyámot, hogy ne a szüleid döntsenek helyetted, ha te úgy akarod. De mondjuk ekkor biztos, hogy megtudják szóval nem ilyen esetekben szokták ezt alkalmazni hanem pl ha ők azt akarják h tartsd meg de te nem akarod...

Szóval mindenképp meg kell tudnia!

2010. nov. 11. 12:36
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Amit az utolsó ír, az szép és jó, de a gyámhivatalnak meg is kell indokolni, hogy miért is kell az a gyám. Csak úgy, pocira ütve nem fognak neki másik gyámot kirendelni, főleg azért nem, mert a gyerek terhes lett és nehogy megtudják a szülők. A szülőket is felkeresi a gyámügy, akkor meg úgyis kitudódik a dolog.

A babát meg 12. hétig lehet elvetetni, addig is van egy rakás procedúra, és nem is olcsó az abortusz. A hetek pedig gyorsan elröpülnek....

2010. nov. 11. 12:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs kiskapu, vagy ha keresel nagyobb bajt csinálsz, mint az eddigiek.

Le kell ülni a szülőkkel, őszintén megbeszélni, kelleni fog a lelki és anyagi támogatásuk is.

Nyilván leszek az eset után eltiltások, de a nyitottság mindig a legcélravezetőbb. Hajrá

2010. nov. 11. 13:06
 7/20 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ezt muszáj megírnom! Basszus ne ess teherbe!!! Óvszer, gyógyszer, spermaölők...és ez csak egy töredéke a lehetséges védekezésnek! A barátod meg egy nagy mamlasz, ha ilyennek kitesz. Az abortusz nagy fájdalmakkal jár, a lelki megpróbáltatásokról ne is beszéljünk..valamint az esetleges következményekről(meddőség pl..)

Amúgy pedig akár 4 napot is kórházban kell tölteni miatta, szóval, ha sikerül valahogy a szülői beleegyezést kikerülnöd(amit kétlek), akkor is kiderül..valamint elég drága..30.000 ft-nál kezdődik..vigyázz magadra, ez nem játék! És akkor arról még nem is beszéltem, hogy emberi életről van szó...

7+5 hetes kismama

2010. nov. 12. 09:08
 8/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, az előttem szólóval értek egyet, viszont az abortusz ma már egy napos műtét, ha valami gond merül fel, akkor tartanak bent megfigyelésen.Viszont tényleg nagyon drága, és elvetetni koránt sem olyan élvezet egy gyereket, mint megcsinálni, úgyhogy inkább védekezz megfelelően!

Sajnállak, hogy a szüleiddel semmit nem mersz megbeszélni. Ha le mernél ülni anyukáddal beszélni a "lányos dolgokról",valószínű nem itt tetted volna fel ezt a kérdést.

2010. nov. 12. 09:48
 9/20 A kérdező kommentje:
Hát igen ez így van, anyukámmal sajnos nehéz. Nem tudok vele semmit sem megbeszélni,akkor minden könnyebb lenne. Köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 12. 12:43
 10/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A kismami vagyok!

Én sem tudtam soha semmit megbeszélni anyummal, most sem ,valószínűleg soha nem is fogok tudni...de szerintem annak, hogy teherbe esel-e, vagy sem ...kevés köze van ehhez a kérdéshez...ha vagy annyira felelősségteljes, hogy sexelj, akkor szerintem a fogamzásgátlásra is kellene időt fordítani..amúgy azért azt szívesen megtudnám, hogy fennálló problémáról van szó? Terhes vagy?

2010. nov. 12. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!