Kecskeméten szülők? Mit kell majd vinni?
A babának adnak pl. ruhát vagy vinnem kell?
Ill. a kórházi csomagról kérdeznék! Hány nagyobb bugyit vigyek? Normál betét nem elég, mindenképpen Tena kell?
köszi
Miután a barátnőm ott szült, sikítva menekültem másik kórházba. Hogy miért?
1. Gátmetszés kötelező, ha kell, ha nem.
2. Nem viselhetsz bugyit, betétet a szobában, így figyelik a vérzésedet. Csak a látogatás alatt veheted fel, ami erősen korlátozva van. Ilyet sehol máshol nem hallottam.
3. Csak kórházi hálóing lehet rajtad, az a megkötős fajta.
4. Látogató nem mehet be a szobába, a babát csak kb 20 másodpercre mutatják meg a látogatóknak, ezt naponta kétszer kötött időben.
5. Több ágyasak a szülőszobák, ha zsufi van, apa nem mehet be. De ahhoz. hogy egyáltalán esélye legyen bemenni, fizetős tanfolyam kell, és ki kell fizetni a védőruha árát is.
6. Kevés a baba-mama férőhely. A sima szobában éjszaka nem viszik ki a babát szopni, de simán megetetik tápszerrel.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
A babának csak hazamenős cucc kell.
Neked persze kell bugyi, betét a látogatásra (érdemes Tenát, vagy más erősebb betétet venni).
Evőeszköz, tisztálkodószer, papucs, törölköző.
Köszi!
Hú hát én mást hallottam! Igaz, én fizetős alapítványi szobába leszek, apa,ha nagyon akar akár be is költözhet!:) A dokim szerint a babát akkor hozzák,amikor kérem.
Bár tudom,hogy nem a kórházak netovábbja, de mivel ott van az orvos, akinél szülni szeretnék, nincs sok választásom. Azt a 2-3 napot csak kibírjuk valahogy.
A szülés felkészítés nem fizetős, nem tudom miért fizetett a barátnőd. Illetve lehet fizetős, van egy szülésznő, aki magánorvosok rendelőjében tart felkészítést, de lehet sztk-s alapon is menni, csak akkor kétszer kell menni, nem egyszer, de szerintem ezt még ki lehet bírni!
De akkor a bébinek nem kell ruha!
Köszi még egyszer!
Első vagyok. Három hónapja egy másik ismerősöm szült ott, és akkor fizetős volt és egy alkalom. Nem magánrendelésen, hanem benn a kórházban az uh szoba várójában tartották.
Az alapítványi szobáról nem tudok semmit, de a helyedben még egyszer rákérdeznék a részletekre, ne érjen meglepetés. Könnyebb azért úgy kibírni azt a 2-3 napot, ha tudod, milyen lesz:)
Könnyű szülést!
Még mindig első vagyok.
Kérdezzetek utána ennek az előkészítőnek, amúgy a szülőszobát kell felhíni. Én csak azt tudom mondani, amit nekem meséltek.
A teljes történethez hozzátartozik az is, hogy én is jártam ott. 2009 júliusi a lányom, vele ott kezdtem a terhesgondozást. Akkor még tényleg nem volt fizetős az előkészítő sem, és 3 alkalom volt, szigorúan apa munkaidejében. Végigültük a férjemmel, bár nem értettük, hogy a 4. gyereknél mi szükség van rá (az első 3 Pesten született, csak elköltöztünk). Hát én nem voltam elájulva az egésztől. A szülésről nem sok szó esett, inkább a babaápolásról, gyereknevelésről! szólt a fáma. A 3. alkalommal volt szülőszoba látogatás, hát onnan már fenékkel jöttem ki. Pedig a bugyis dologról nem is beszéltek. Időközben az is kiderült, hogy amire addig az orvosom bőszen bólogatott, hogy persze, hogy úgy lesz, egyszer csak lehetetlenné vált, pl. a gátmetszés elkerülése, amikor engem egyiknél sem kellett vágni. Végül már ott tartott, hogy programozott császárt csinál. 2 hét alatt kellett Pesten dokit kerítenem, és végül ott szültem. Az 5. baba előtt szült ott a barátnőm, akkor tudtam meg a többi részletet, és akkor menekültem vissza Pestre már a terhesség elejétől.
Lehet, hogy nekem túl magasak az elvárásaim, mert a Máv kórházban, később az Istvánban minden nagyon klassz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!