Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes patológiáról saját...

Terhes patológiáról saját felelősségre hazamehetek?

Figyelt kérdés
C2000-es érték miatt fogtak bent, illetve jóslofájásaim vannak, kaptam tüdőérlelőt, nem változtak az értékeim, viszont a jósló fájások megviselnek, nincs étvágyam, rosszul vagyok a kórházi koszttól. Semmi másra nem vágyom csak arra, hogy a férjem mellettem legyen és együtt készüljünk fel a szülésre. Konkrétan be sem jöhet látogatni a kórházba, pedig ő az apa, számomra ez felfoghatatlan és nagyon megvisel. Koraszülött lenne a babóca még, 32 hetes terhes vagyok. De teljesen zárt a méhszáj, rendszertelen jóslókon kívűl és a méhnyak rövidülésen kívűl minden rendben van, nem utal semmi arra, hogy most ő pár napon belül megszületne. Nem tudok itt aludni, baromi lassan megy az idő, haza akarok menni. Otthon is tudok feküdni és magnéziumot enni. Szerintetek saját felelősségre távozni felelőtlenség lenne ebben a helyzetben?

ápr. 8. 14:05
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Megértelek, pont ugyanez van itt is. Mellém egy nőt raktak be aki folyamatosan horkol, hangosan néz filmet, de ami a legzavaróbb árad belőle a széklet szag, és az ágyam melletti szekrénybe rakja a kakis alsóneműket. Így legyen étvágya az embernek.. persze hogy semmit nem kívánok enni, ilyen szagok mellett.

Köszi, hogy elmesélted a történeted, jó tudni, hogy ezzel az értékkel és görcsökkel.kihúztad addig, és még haza is mentél.

ápr. 8. 15:27
 12/25 A kérdező kommentje:
#8 Igazad lehet, örülök, hogy happyend lett nálatok, és megérte bent maradni. Minden történet más, én nehezen bízok meg az itteni szakemberekben, rengeteget csalódás ért már ebben a kórházban, semmit nem mondanak el, meg olyan mintha nem értünk, hanem ellenünk lennének néhanyan, főleg a nővérek kegyetlenek
ápr. 8. 15:34
 13/25 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy Neked is jól végződtek a dolgok végül, le a kalappal, hogy kibírtad azt a rengeteg kórházi időt. Főleg,hogy traumákat is feltépett, nem lehetett egyszerű.

Én pont így érzem jelenleg, hogy ha még itt maradok lehet a sok stressztől valóban be fog indulni a szülés, és koraszülött lesz a Baba. Otthon nagyobb biztonságba érezném magam. Nem minden a fizikai ellátás, ha anyuka mentális állapota megromlik az a Babának sem tesz jót. Itt pedig nagyon nehéz, hogy ne romoljon, már napok óta sírva alszom el, folyamatos stresszben vagyok. Érzem a Babán is, hogy hiányzik neki az apukája, mindig az ő hangjára nyugodott meg, most meg sem áll hetek óta.

ápr. 8. 15:44
 14/25 A kérdező kommentje:

Sajnos ágynyugalomra ítéltek, és nem mehetek le sétálni, sem büfébe, rosszabb ez mint a pszichiátria. Konkrétan maximum annyi volt mikor hozott be cuccokat kimenettem megölelni, de ránk is szóltak másfél percen belül.

ápr. 8. 15:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem kinyílt méhszájjal fogtak bent szintén 32 hetesen. Görcsökkel mentem be. Azt mondták ha 72 óra múlva nem lesz változás, akkor hazamehetek (mert feküdni otthon is tudok) de megfigyelésre maradjak bent. Végül türelmetlen volt a kisfiam és pont a 72 óra letelte előtt újra jelentkeztek a görcsök, a visszatartás sem segített és megszületett. Ebből kiindulva nem értem, hogy neked zárt méhszájjal miért is kell bent maradni. Teljesen megértelek, hogy otthon komfortosabb lenne.
ápr. 8. 16:14
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Alapjáraton én is azt mondanám, hogy maradj a fenekeden és bírd ki, de őszintén, hogy várhatja el bárki is, hogy egy elviselhetetlen szobatársat kibírjon az ember. Ha nincs fájás, nincs kinyílva a méhszáj, akkor mond meg, hogy szeretnél hazamenni, mielőtt a szobatársadtól összeszedsz egy olyan fertőzést, ami aztán tényleg beindítja a szülést (jobb esetben).
ápr. 8. 18:28
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Utolso, Pecsen is ez a módi, fektetnek fejjel visszafele. Ott is mindenki sirt es haza akart menni. Se tv,se wifi az 5 ágyas szobaba,iszonytato fekhelyek, tele romakkal,akik a melluk mutogattak a rezidens fiatal orvosoknak,kopkodtek. Nalunk majdnem verekedes volt,hogy ki hogy torli fel maga utan a vizet es ki nem. A romak azonnal tamadnak, en mentem ki szolni a fonovernek es azt mondtak nem tudnak veluk mit csinalni, mert rasszizmus miatt azonnal panaszt tesznek a vezetosegnel es eljaras indul. Erre van eszuk. Szoval megertem. Nalunk is mindenki sirva akart hazamenni, de akkor rad kuldtek a pszichologust,es addig gyakorolt rad lelki nyomast,meg nem maradtal es ujra es ujra. Igazi remalom volt. A kaja ehetetlen, a heti meresnel mindenki fogyott, amin nagyon jokat derultek a noverek. Nem csinalnam meg 1x vegig soha. Volt akinek muhiba miatt lett koraszules. Inkabb el sem mondom. Ha most kene szulnom ami alapjan lattam,nem vallalnam be. Az orvsoknszakeetelme jo,az egyetlen jo dolog volt a klinikan. Nem tudom azota volt-e valtozas Pecsett.

Kedves Kerdezo,tarts meg ki, ugy gondolom ha nem lesz valtozas, semmilyen iranyba ,hazaengednek fekudni, nalunk csak az maradt bent honapokat akinek folyamatosan rovidult,nyilt,romlottak az ertekei vagy volt mar koraszulese.

ápr. 8. 18:28
 18/25 anonim ***** válasza:

Nehéz döntés ez. Mert látszólag tényleg semmi nem indokolja a bentlétet. De ha ne adj Isten valami történne, el tudnál számolni a lelkiismereteddel? Pedig ugye, nem biztos, hogy menthető lett volna, utólag már általában nem lehet megmondani és akkor maradna a mi lett volna, ha? Nálunk csak akkor fektetnek be, ha nagyon muszáj, szóval én tuti nem mennék sehova, mert tudom, hogy akkor tuti, indokolt.

Amikor én szültem, egy olyan lány volt a szobatársam, akinek túl pici volt a babája és figyelték, hogy mikor jön el az a pont, amikor kint már jobban fejlődne. Szegényke, minden nap sírt, pedig lehetett látogatni. Ráadásul még nagyon közeli hozzátartozót is elveszített közben. Plusz ugye, ő szülészeten volt, szóval egy csomó szobatárs megszült mellette a hetek alatt és boldogan ment haza a babájával, ő meg még mindig bent volt☹️ Én szinte szeretek kórházban lenni, ott mindig pihenek, semmi munka, házimunka, de ez így nagyon rossz lehet. Kitartást!

ápr. 8. 22:43
 19/25 anonim ***** válasza:
Nehéz döntés, de maradj szerintem. Én két héttel ezelőtt pont így voltam, mint te :) Megrövidült a méhnyak, de viszont zárva volt a méhszájam. Enyhe hasi fájdalom volt nálam és emiatt engem is bent tartottak 5 napig. Nekem sem volt kellemes hidd el, de nem fordult meg a fejemben hogy haza jojjek. Én kaptam minden nap infúziót. Plusz össze szedtem ott valami bacit is ami miatt kupot kellett használnom is. 🙄 Nekem kedvesek voltak az ápolók és a szoba társak is, de én is csak azt vártam hogy haza jojjek. Ma megyek vissza az orvoshoz, aki megnézi van-e változás vagy maradt a rövidülésre. Hat előre felek én is hogy megint be tesz 😕 27hkm
ápr. 9. 07:22
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam bent C2000 értékkel a 28. héten, igaz görcsök nélkül. Első nap volt egy ctg-m és egy ultrahangom, aztán első és második nap kaptam tüdőérlelőt. Utána semmit nem csináltak velem, 5. nap reggel mehettem haza. Minden este kérdezték a dokik, hogy ha se görcs, se vérzés, minek vagyok még itt. Persze haza nem engedtek, ki kellett várni, hogy a beutaló orvos engedjen haza. Amúgy 40. hét után szültem. Első gyermeknél nem akartam haza jönni, tulajdonképpen "ráértem" ott lenni, de ugyanilyen körülmények között, görcs nélkül, a második terhességemmel hazajönnék.
ápr. 9. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!