Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan változott az étkezésete...

Hogyan változott az étkezésetek a terhesség során? Főleg reggeli/egész napos rosszullét mellett?

Figyelt kérdés

Korán vagyok még, a 6. héten, nagyon igyekszem jól csinálni, számolom a kalóriákat, makrókat. Azért kezdtem, hogy ne zabáljakra magamra mindent "kettő helyett eszem" felkiáltással, de most inkább azért, hogy legalább napi 1500 kcal megegyek, annyira nincs étvágyam. Nincs sóvárgás, de megennék egy szelet pizzát vagy csokit, semmit sem kívánok.

Illetve elkezdődött az émelygés, hányinger. Folyamatosan fel van fordulva a gyomrom, de csak bökékelek, nem hányok.

Kíváncsi vagyok, másoknak milyen tapasztalatai vannak.

tegnapelőtt 16:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nonstop émelyegtem, így eleinte nem akartam enni....viszont amint valamit lenyomtam a torkomon megszűnt az emelygés egy kis időre. Szó szerint csak az első falatig volt undorom aztán ment az evés. Az elején soha nem figyeltem...nekem a tejtermékek csúsztak..joghurt sajt, túró és sok csoki csokival.. illetve leginkább piritós.

Most valamiért nem hízok, pedig tuti rengeteget ettem 24.hétig...leginkább édeset... 24.héttől visszafogtam magam és átáltam kicsit ir diétára. Kötelezően nem kell diétázzak, mert jok a terhelések, de javasolt. 34 hetes vagyok 1 kg fogyással.

Ugyan így ettem az első terhesség alatt, ott süti volt csoki helyett, meh sok lekváros kenyér. Ott 13 kg hízással mentem szülni...fogalmam sincs, most miért nem hízok hasonló étkezéssel...minden terhesség más.

Egy dolgot figyeltem meg...reggelire muszáj egészségesen enni, ha nassal vagy péktermékkel kezd az ember, egész nap diszkomfort érzet lesz.

Az első trimeszterben rendszerint az ember nem tud sokat enni...kb csak azért eszünk, mert féltjük a babát. Én el lettem volna kaja nélkül is xD az émelygés és a kajaundor nem segít. Második trimeszterben ez enyhül, megszűnik. Onnantól lehet figyelni, hogy ne kettő helyett egyen az ember...mondjuk nem tudom ki tud kettő helyett enni, nekem olyan volt, mintha nem férne annyi kaja mint előtte. Ugyan sok cukrosat ettem, de kb fele annyit mint terhesség előtt. Hamar jól laktam, hiába voltam nagyon éhes.

Jó egészséget.

tegnapelőtt 17:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Első három hónapban joghurtos, banánon és krumpli salátán éltem.

Után már mindent meg tudtam enni, de sokszor keveset.

Így másfél két óránként mondjuk fél tányér levest.

Az egyetlen ennivaló a pörkölt volt, amit csak szülés után tudtam megenni, addig undorodtam már akkor is ha ránéztem.

tegnapelőtt 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!