Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amióta terhes vagyok csak...

Amióta terhes vagyok csak fogyok,ez normális?

Figyelt kérdés
18 hetes vagyok már és a kezdetektől fogva nagyon rosszul vagyok,eszem és az étel azonnal vissza jön legtöbbszor. Már rettegve ülök le enni. Sajnos kevés folyadekot is tudok inni. Amióta terhes vagyok 7 kilót fogytam.nem tudok mar mit kezdeni magammal de nagykn rossz. Így a babának nem lesz baja? Nem is tudok semmilyen tápanyagot bevinni a szervezetembe így?!

tegnapelőtt 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Teljesen.
tegnapelőtt 15:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megy a folyadékutánpótlás és tudsz magadba erőltetni egy kis kaját és lent is tudod tartani akkor nem lesz baj! Ha nem menj el orvoshoz ő tudja biztosan megmondani. Valszeg csak ilyen típus vagy elég kellemetlen de minden rendben lesz. Könnyű szülést✋️
tegnapelőtt 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Elöször is kérdés, milyem magassághoz milyen kezdösúllyal lettél terhes.

Másodszor a szervezeted raktároz mindent, onnan el tud a babának mindent venni, amire szüksége van.

Harmadszor az elsö trimeszterben még semmi hízásra nincs szükség, orvosi szempontból a terhesség végére 8-10 kg böven elég, ha normál súllyal kezdtél, ha eleve volt valamennyi túlsúlyod, akkor annyival kevesebb elég, ha meg komolyabb túlsúlyod volt, akkor akár 5-10-20 kg fogyás sem árt.

tegnapelőtt 15:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem volt semennyi felesleg rajtam,170 cm vagyok es 58 kiloval kezdtem :/
tegnapelőtt 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
17%

Még a mostani súlyod sem akkora sem gond, alig van a normál érték alatt, de még nem jelent soványságot.

Ha eleinte fogysz, az nem optimális ebben az esetben, de az orvosodtól kérdezz rá, ha szerinte nem jelent problémát, akkor nem idegeskedj.

tegnapelőtt 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:
66%
Az adataim ugyanazok: 170 cm, 58 kilóval kezdtem és ugyanannyival mentem szülni, vészes terhességi hányas végig. Császár után 45 kg voltam, lányomnak keze, lába megvan és gyönyörűen fejlődött a terhesség alatt. Viszont beszedkésés, beszédzavar, tanulási zavar, idegrendszeri éretlenség, ezek persze lehetnek mástól is, de én azt gondolom, hogy nagyon kevés tápanyagot kapott a terhesség alatt és ez nem tett jót.
tegnapelőtt 17:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

MAgzatvédő vitamint mindenképp szedjél, igyál amennyit csak tudsz az most a legfontosabb, nagyon hideg víz, cola, gyömbértea, akár jegesen szopogatva, sokaknak az segí és bent marad.

Ételből meg ami lent marad, ami nem vált ki undort, ha most sima táblás csoki, akkor egyél azt. Ha valami gyümi, akkor azt, ha husi akkor azt. De a kaját nem kell eröltetni. Amint jobban leszel, majd szépen jössz vissza pár kiló. Az elején még könnyen elveszi a tartalékaidat a baba, íg yne aggódj, illetve irathatsz vombeet a dokival azt szokták mostanság adni a vészes hányósoknak. Állítólag segít.

Egy lényeg, a kaja nem fontos, a folyadék annál inkább. Kitartás, majd csak jobb lesz :)

tegnapelőtt 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!