Kémiai terhesség, menzesz viszont sehol. Normális?
Sziasztok lányok! Kémiai terhesség során kinek mikor jött meg a menzesze?
Nálam a helyzet a következő: pár napig erősödtek a terhességi tesztjeim, majd egy pont után elkezdtek halványodni. Vérvételen a kimaradt menzesz után 4 nappal voltam, akkor volt 136 a hCG szintem. 12 napja késik, orvosnál 5 napja voltam, csak megvastagodott méhnyálkahártyát látott. A hasam gyakorlatilag folyamatosan görcsöl, mintha meg akarna jönni, de semmi.
Tudom, kismillió ilyen témájú kérdés van, de kicsit aggódom, nehogy méhen kívüli terhesség legyen.
Hálás lennék, ha megosztanátok tapasztalataitokat velem.
A terhességi teszt nem alkalmas a HCG kvantitatív mérésére, tehát önmagában az, hogy milyen erős vagy halvány volt a teszt, semmit nem jelent.
Ha 12 napja késik, orvosnál pedig 5 napja voltál, akkor egy hét kimaradás után mentél orvoshoz? Olyan korán minek? És miért mérettél HCG-t, pláne egyetlen egyet, ami önmagában semmit nem mond?
Hétfőn menj vissza az orvoshoz, ha fejlődik a terhesség, akkor látnia kell UH-n, ha nem, akkor kellene egy kontroll HCG.
Nekem 92 volt a hcg-m 3 nappal azután,hogy meg kellett volna jönnie (ovu teszttel, hőmérőzéssel igazoltan). Végül 2 héttel azután indult meg a vérzés, hogy elmaradt a menstruáció. Aznap délelőtt voltam nőgyógyásznál, 1 hetet kaptam, hogy beinduljon, utána missed ab műtétre kellett volna mennem. Szerencsére délután beindult és ki is ürült magától.
(A beindulás előtti nap 144 volt a hcg-m. Nem csökkent, folyamatosan emelkedett, de olyan lassan, hogy egyértelmű volt, hogy ebből nem lesz élő terhesség.)
Nekem kémiainál 3 napot késett a tesztek halványak voltak.vérzés napján még erősebb lett a teszt, de rendes mensinek tűnt. Másnap már hómező volt. Ez volt a kémiaim.
Volt egy rosszul fejlődő terhességem is... ott egy hétig totál egyforma pozik lettek a tesztek...nem halványodtak és nem is erősödtek..hcg szint két nap elteréssel is csak lassa nőtt, egyáltalán nem duplázott. A harmadik hcg értékem meg csökkent. Doki utána semmit nem látott uh-n. Mivel 5 napra rá sem jött meg a vérzés újra hcg-t nézettem ami viszont magasabb lett... a doki se tudta hova tenni...uh-n megint semmit nem talált...a hcg nőtt a 7.hétig, de csak 950-ig jutott. Egyáltalán nem dupláztam egyszer sem. Ekkor látta csak a doki uh-n hogy volt egy összeesett petezsákszerű dolog. Aznap el is vetéltem nagy fájdalmakkal.... de mivel nem találták és nőtt a szint végig paráztam, nehogy méhen kívül legyen.
Menj el két nap eltéréssel hcg-t nézetni az a biztos. Ha szépen csökken, akkor hamarosan megjön, ha lassan növekszik, akkor pedig uh hetente ha kell...amíg nem látják hol van. Nyilván baba nem lesz belőle, de méhen kívül még lehet valami...
Kitartás neked és remélhetőleg sima kémiai és 2-3nap és megjön. A teszteket feles csinálni, nálam ugye vérzésnél még pozi volt csak másnap lett negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!