Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek toxémiája volt lett...

Akinek toxémiája volt lett valami hatása?

Figyelt kérdés
Akinek terhessége alatt toxémiája volt, lett utólag valami hatása a babára?Mozgására, fejlődésére vagy bármire? Vagy lehet így teljesen egészséges a gyerek?

febr. 17. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Ismerősömnek volt.

Végül 35. héten koraszülötten, 2000 gramm alatt, sürgősségi császárral szült.

Olyan mélyre menően nem mertük kérdezgetni, de a baba mindent sokkal később csinált, az arcán is látszik, hogy koraszülött volt.

Már 3 éves, óvodás, laikus szemmel a mozgása rendben van, beszéde se feltűnően visszamaradott a kortársaihoz képest, normál oviba jár, szóval semmi látványos nem maradt azon kívül, hogy az arca olyan kis vékony (szemüvege sincs). Nyilván hosszú távon valószínűleg még ők se tudják, hogy pl. iskolai teljesítményre hogy fog kihatni.

febr. 17. 09:28
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Maga a toxémia nem okoz fejldődési rendellenességet. Tehát önmagában nem probléma, ha időben észreveszik és nem lesz koraszülött a baba.

A toxémia veszélye pont a koraszülésben van. Toxémia nélkül is lehet koraszülés, mint azt mindenki is tudja.

Ha mondjuk 36.héten toxémiás lesz a kismama ott a baba már nem lesz koraszülőtt így neki nem lesz baja, kivéve, ha nem veszik észre és anyukával együtt a halál küszöbére kerülnek.

Azért manapság már mindenki figyel és apró jeleknél jelez a dokinak. Félünk tőle, de önmagában a toxémia nem lesz káros hatással egy 36.hét után született babára.

febr. 17. 09:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Nekünk 35.hetre született a baba 1580g-al :)
febr. 17. 10:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Látszik a toxémia hiszen pici súlyú lett. Ha időben észrevették nem volt oxigénhiányosan sok ideig, akkor csak a toxémia miatt nem lehet baja.

Jó egészséget!

febr. 17. 10:25
 5/5 Barbacsek92 válasza:
Toxémiás lettem a 36. hétben. Sürgősségi császár lett. Kisfiam 2 napig kapott légzéstámogatást, majd 1,5 hétig inkubátorban volt. Áprilisban lesz 9 éves. Autista. Bár ehhez a toxémiának szerintem nincs köze. Mivel az autizmus idegrendszeri fejletlenséh, ami az első trimeszterben fejlődik.. nekem megmaradt a magasvérnyomás probléma, 6 éve szedek vérnyomásgyógyszert. 23 voltam mikor született a Kisfiam.
tegnapelőtt 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!