Akinek terhességi toxémiája van mit érez, mik a tünetek?
A magas vérnyomáson kívül.
Minden esetben császár a toxémia vége?
Én HELLP szindrómával szültem (az is toxaemia), természetes úton, de egy 24 órás gyötrelem volt és lassan épültem fel. Rengeteg vért vesztettem, ronggyá szakadtam és kialakult egy fertőzésem is. Meg a lányomnak is.
Jobb bordaív alatt (máj) éreztem 36. héttől minden második éjjel iszanyos görcsöket, hányással kísérve.
Nekem sajnos toxèmiàm volt ès nagyon hamar jelentkezett, nem lehetett kivàrni a terhessèg vègèt, 33hèten megcsàszàroztak.
Èn nem èreztem semmit, mèg a vèrnyomàsommal sem voltam rosszul, teljeyen ki voltam borulva mièrt kell nekem 8 hete bent lennem a korhàzban....a tünetem sokàig csak a magas vèrnyomàsom volt, az utolsó 5 nap romlott folyamatosan minden ...vizesedès, íg utólag a kèpeket nèzve totàl eltorzult voltam de akkor nem vettem èszre....ès megjelent a fehèrje is a vizeletemben...de ekkor sem volt közèrzetemben vàltozàs, nem voltam rosszul vagy hasonlók....
Én 36 hetesen kerültem kórházba, mivel görcsöltem és enyhén véreztem, az orvosokat is megtévesztő 3 perces jóslófájásaim voltak, bent is voltam a vajúdóba, de tágulni nem tágultam, csak a vérnyomásom és a pulzusom, a fiaméval együtt az egekbe volt, korainak találták a szülést, ezért nyugtatót kaptam és szépen lassan minden abbamaradt, nem is szültem meg, de haza már nem mehettem, végig kórházban voltam a szülésig. Akkor elkezdtek magas vérnyomásértékeket mérni, pulzusom végig magas volt, illetve a vizeletvizsgálat során fehérjét találtak, ezért toxémiát diagnosztizáltak, de azt mondták, hogy ha a gyógyszerek ellenére is magas lesz a vérnyomás, rosszul leszek, akkor avatkoznak csak be, addig nem indítanak. Semmilyen tünetet nem éreztem amúgy. Aztán a 38. héten egyik este nagyon fájt a fejem, úgy éreztem, hogy kidüllednek a szemeim, akkor szóltam a nővérnek, hogy mi van, ő mért vérnyomást, ami nagyon magas volt, egyből beszólt az orvosnak és közölték, hogy akkor szedjem a cuccomat és irány a szülőszoba. És ahogy odasétáltam, éreztem, mintha valami folyna belőlem. Megvizsgáltak, megnézték, magzatvíz volt, de teljesen nem repedt meg a magzatburok, így burkot repesztettek, oxitocint kaptam és abszolút hagyták, hogy minden a maga útján menjen. Nem császároztak egyből, de mikor már kitágultam, jöttek a tolófájások, akkor kiderült, hogy nem fér ki a kisfiam, ezért császároztak.
Szóval nem feltétlenül császármetszés a toxémia vége. Ha "kifért" volna a kisfiam, akkor én toxémia ellenére simán szülhettem volna.
nekem 32 hetesen kezdődött vizesedessel, aztan egy majd 2 keresztes feherjevizeléssel 36 hetesen befektettek akkor már magas volt a vernyomasom is amit Dopegyt sem vitt le a 38. hétre...másfél ujjnyira voltam kitagulva...burkot repesztettek, mert mindketten rosszul voltunk és a lábaim a kétszeresere dagadtak...9 ora vajudas utan kiderült h elakadt a baba feje homloktartasban, 2 oraig percces fajasaim voltak, nem jött a kakilos inger...gyors csaszar lett...most nincs toxemiam, 3,5 ev lesz a gyerekek között, szülhetek simán...
34 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!