S. O. S. Volt valakinek terhesség alatti, , súlyosan magas vérnyomása, ,? Toxémiája?
Figyelt kérdés
A sógornőm ma nagyon magas vérnyomással került kórházba,a 30.és a 31. terhességi hét között van. 175/94 volt a vérnyomása, 135 volt a pulzusa.Félünk!!Bevitte a tesóm a kórházba,bent is tartják.Nem bírt már reggel lábra állni és a bal kezén pár ujja is zsibbadt.Éppen most van kivizsgálás alatt.A babát megnézték Uh-al,minden rendben vele.Szerintetek kihúzzák még legalább a 36.hétig?Volt párszor,hogy a vizeletében gyulladás volt.Én terhességi toxémiára gondolok.Akinek volt ilyen gondja,azzal mi lett?És mi lett a babájával?Rendben ment a szülés?Természetes szülés volt vagy császár?A mamával is minden rendben volt szülés alatt és után??2013. okt. 15. 16:57
1/4 anonim válasza:
Remélem, kibírják még pár hétig. Valószínűleg bent tartják a kórházban és gyógyszert fog kapni a vérnyomásra.
Nekem pre-eklampsiám volt, sürgősségi császárom lett ikrekkel, de mi betöltöttük a 35. hetet. Az egyik babám egy hónapig, a másikuk két és fél hétig volt koraszülött osztályon. Rendbe jöttek, egészséges nagyfiúk már. Nekem a műtét másnapján már jók voltak az értékeim.
Drukkolok a sógornődéknek! A toxémia és szövődményei nem csak magas vérnyomással járnak amúgy, hanem fehérjevizeléssel és vizesedéssel is (de úgy képzeld el, hogy pár nap alatt kúszik fel sok kiló a víz miatt, az egész arca meg mindene felpuffad az embernek).
2/4 anonim válasza:
Én is nagyon toxémiás voltam anno a lányommal.34 hét 6naposan kerültem be, 2 hétig voltam bent aztán 36 hét 6 napra császároztak, mert ekkor már nem ért semmit a sok vérnyomáscsökkentő.volt fehérje is a vizeletemben, és brutál módon vizes voltam. én a császározás után kerültem igazán nagyon rossz állapotba, nem bírták levinni a vérnyomásom 200 alá....Lányom 2 hétig volt intenzíven, ebből 1 hetet lélegeztetőgépen volt, nem volt emésztése, szíve is nagyon gyenge volt, nem is szoptathattam, azt mondták az orvosok örüljek ha a cumisüvegből lesz ereje kiszívni a tejet...Ma már nagycsoportos, hála az égnek semmi baja nem maradt vissza:) Minden jót a sógornődnek, szorítok értetek!!
3/4 anonim válasza:
Én is az voltam, mi kihúztuk a 38.-ik hétig. A vége felé már levegőt is alig kaptam, meg kb. 40 kg-t híztam. A szülés előtt pár nappal még ilyen nagy lila foltok is lettek rajtam. A doki azt jósolta 95% császár, de sikeresen megszültem normál módon. A pici és én is rendben voltunk szülés után, ennek már több mint 5 éve. Jobbulást nekik!
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.Hála Istennek sikerült lehúzniuk a vérnyomását,viszont a labor eredménye nem lett jó,tele van gyulladással.Kapott rá antibiotikumos infúziót is(az elmúlt pár napban influenzás lett sajnos)valószínű ezért a sok gyulladás.A picivel minden rendben van továbbra is,a sógornőm kapott 1.5 liter magnézium infúziót is,mert sajnos 2111 a méhszáj értéke.Sajnos nagyon gyenge a méhszája,valószínű ha pár nap múlva haza is engedik,akkor szigorúan csak feküdnie lesz szabad.Kap majd gyógyszert is amikor hazaengedik,de azt még nem lehet tudni,hogy mikor.Mondta neki az orvos,hogy jó lenne ha kihúznák a 36. hétig.Reméljük sikerül!!Viszont nem tudják még most sem,hogy miért ment fel ennyire a vérnyomása,és hogy miért volt izomgörcs a lábában annyira,hogy rá sem bírt állni.
2013. okt. 15. 20:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!