Akinek volt terhessegi toxemiaja, hanyadik heten alakul ki, kezdodott?
Es egyaltalan milyen lefolyasu volt? Mindenre kivancsi vagyok.
Engem toxemia gyanuval korhazba fektettek, de meg csak 25.hetesek vagyunk es nagyon felek, h koran van meg ehhez es mi lesz a babaval ha ki kell venni tul koran a pocakombol:(
Hat en ezt nem ertem!! Segitsetek mar legyszi!
Behozattam az otthoni vernyomasmeronket, es amikor delutan megmerte megint csak magasnak a nover a vernyomasomat, egybol utana megmertem a sajatommal is es az meg jo erteket mutatott!🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Azt mondtak h akkoris az o gepuket veszik alapul, mert az a korhazi, de az enyemnek ugyanaz a markaja raadasul nem egy 100 eves darab hanem vadi uj.
Szerintem megnyuhodhatok, a sajatomnal hiszek.
Ti mit gondoltok?
Szia , én 19hetesen magas vérnyomással kerültem be a kórházban , ahol csináltak pisi tesztet , a dokim közölte , baj van fehérje van a vizeletembe , toxemia ! De mást nem mondott...
ott feküdtem a kórházban , szét vetett az ideg , napokig sírtam , nem tudtam most mi lesz velünk , dokim elment szabira a többi orvos semmit se mondott ott feküdtem napokig igy , a gyógyszerektol a vérnyomásom helyreállt , kérdeztem vizelet ismétlés lesz vagy mire számítsak ? Mondtak felesleges ilyen sűrűn , pihenjek... másfél hetig bent voltam , majd haza engedtek hogy semmi bajom ...
felírták a clexant es az aspirin protectetet , illetve 3*1 dopegytet, hat nem voltam túl nyugodt , mivel konkrét tájékoztatást nem kaptam .
Irány Pest Istenhegyi toxemira specializálódott orvos ..... annyit bírtam kiszedni belőle hogy hat ennek bármilyen lefolyása lehet, ha felmegy a vérnyomásom es nem viszi le a gyógyszer .. jött volna a legrosszabb ( 23hetes voltam ekkor ) .
Jo de mit tudok en csinálni hogy ne legyen kora babám ?
Semmit jött a válasz , szedjem a gyógyszert , meg tegyem amit a dokim mondott .
Aztan teltek a hetek , a védőnő nézte a vizeletem mikor mentem de nem kelett sűrűbben járnom hozza , a dokim uhn nézte a vesém de nem jött szoba a toxemia , írtam a vérnyomás naplót , hálisten az rendben volt.
27hetesen befektetett egy hétre kaptam infuziot , kicsit rám néztek , de igazából nem történt semmi . Akkor a vizeletem rendben volt.
34hetesen ismét befektetett , akkor ugy volt hogy már vegig bent is leszek , ekkor bent egyszer feljebb ment a vérnyomásom , emeltek 3*2re a dopegytből az beállt szépen majd haza jöhettem , vizeletem ekkor is rendben volt gondolom mivel nem mondott senki semmit ...
most 38hetes vagyok , a dokim multheten mondta hogy program csaszar lesz , őszintén nem bánom felek a vérnyomásom miatt baj lenne plusz a pulzusom se épp alacsony .
Hát most itt tartunk . Valószínű nagy baj már nem lehet , de énis vegig idegeskedtem emiatt a terhességem .
Valamiert ez a toxemiat amennyire elterjedt es ijesztő , annyira nem tudnak az orvosok mit kezdeni vele sajnos , ezt főleg a pesti látogatásom során tapasztaltam .
A kórházban meg szokásuk nem mondani semmi konkrétat .
Szóval nem kell egyből a legrosszabbra gondolni , simán vegig lehet vinni igy egy terhességet !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!