Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt tönkrement a...

Terhesség alatt tönkrement a testem és még nincs is vége, hogyan lehet ezt lelkileg feldolgozni, ha mindig nagyon csinos voltam?

Figyelt kérdés

34 hetes vagyok, eddig 18 kilót híztam. A védőnő szerint sok. Szerintem is, pedig nem zabálok. Sőt, lassan alig-alig eszek; mert refluxom van, mégis rakódik a súly. Látom, hogy a csípőm szélesebb lett, hogy nagyobb a fenekem és hájas, hogy a combom vastagabb. A hasam is hatalmas már most, el sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fog szépen visszahúzódni. A pocakon nincs striám, de a melleim akkorát nőttek, hogy azok már elkezdek repedezni. Gondolom, ezen a szoptatás sem segít majd. A bőröm az arcomon is tropára ment, tiszta pattanás az arccsontom környéke.

Egy kövér, pattanásos mammutnak érzem magamat. Nagyon rosszul esik, mert világ életemben 55 kiló voltam (178 centihez), szép arcom volt, ami szintén mintha deformálódott volna, nagyon sok dicséretet kaptam és én is imádtam csinos, modellalkat lenni. Valahol az identitásom része volt.

Tudom, hogy most nem ez a legfontosabb, és a testem készül a szülésre majd a kisbabám ellátására, és egy percig sem mondom, hogy nem érte meg; mert nagyon akartam már gyereket, de nagyon-nagyon megvisel lelkileg, hogy így kicseszett a testemmel ez az állapot. Pedig sportoltam előtte, egészségesen étkeztem, amit a terhesség alatt is tartottam, csak a sportot vettem vissza. Mások alig híznak és a pocakjuk sem lesz hatalmas. Én sajnos nem voltam ilyen szerencsés.

Amikor a férjem elkezd közeledni hozzám, már undorodok a testemtől. Egy dundi labda lett a kis filigrán feleségéből. :(

Félek, mert még csak most jön a java, a vége, a vizesedés. Nem tudom mennyi lesz a vége, de legszívesebben már nem is mérném.

Félek, miként fogok kinézni szülés után, mennyi marad rajtam.

Ahogyan időm engedi és amennyire tudok majd gyerek mellett, újra elkezdek mozogni, de ezeket az állapotokat vissza lehet majd alakítani szülés előttire?

Tudom, hogy a cicin a stria megmarad, ahogyan azt is, hogy talán puhább lesz a hasamon a bőr, de az alakot vissza lehet kapni?

febr. 16. 15:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
26%
Miért borzadtam el a kérdés láttán? 😅
febr. 16. 23:10
 22/22 anonim ***** válasza:
Én most vagyok a 35. hétben a második babámmal. Így azt tapasztaltam hogy szerencsére visszafordítható a legtöbb előnytelen változás. Alapból keskeny csípőjű, alacsony termet vagyok, így a hasam az óriási, főleg a második terhességben. Nincs helye növekedni csak kifele, így mint egy kipukkadni készülő lufi úgy nézek ki. Jelenleg én is rettenetesen rondának látom magam, utálom hogy úgy szuszogok mint valami varacskosdisznó, megfordulni vagy felkelni az ágyból is hatalmas erőfeszítésnek tűnik. Az arcom is torzul már így a szülés közeledtével. A striát megúsztam az első babánál és még jelenleg sincs. Az első szülés után nekem szépen rendeződtek a dolgok, mikor pedig később elkezdtem edzeni, odafigyelni a táplálkozásomra majd kicsattantam. Most is ez a terv. Elfogadom hogy jelenleg nem vagyok a csúcsformámban, hiszen most nem is ez a testem dolga. Egy baba kihordása nem kis feladat a szervezetnek, sajnos ez ezzel jár. De majd megint eljön a te időd, nincs veszve semmi. Ez tényleg csak egy átmeneti állapot, és ha belegondolsz az életed igen kis szakasza. Jelenleg nem nálad van a teljes kontroll, biztosan ezt is nehéz feldolgozni. Gyerek mellett meg úgyis pörögni kell, főleg ahogy egyre nagyobb lesz. Ha teszel érte, nem fogsz eltunyulni.
febr. 18. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!