Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt tönkrement a...

Terhesség alatt tönkrement a testem és még nincs is vége, hogyan lehet ezt lelkileg feldolgozni, ha mindig nagyon csinos voltam?

Figyelt kérdés

34 hetes vagyok, eddig 18 kilót híztam. A védőnő szerint sok. Szerintem is, pedig nem zabálok. Sőt, lassan alig-alig eszek; mert refluxom van, mégis rakódik a súly. Látom, hogy a csípőm szélesebb lett, hogy nagyobb a fenekem és hájas, hogy a combom vastagabb. A hasam is hatalmas már most, el sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fog szépen visszahúzódni. A pocakon nincs striám, de a melleim akkorát nőttek, hogy azok már elkezdek repedezni. Gondolom, ezen a szoptatás sem segít majd. A bőröm az arcomon is tropára ment, tiszta pattanás az arccsontom környéke.

Egy kövér, pattanásos mammutnak érzem magamat. Nagyon rosszul esik, mert világ életemben 55 kiló voltam (178 centihez), szép arcom volt, ami szintén mintha deformálódott volna, nagyon sok dicséretet kaptam és én is imádtam csinos, modellalkat lenni. Valahol az identitásom része volt.

Tudom, hogy most nem ez a legfontosabb, és a testem készül a szülésre majd a kisbabám ellátására, és egy percig sem mondom, hogy nem érte meg; mert nagyon akartam már gyereket, de nagyon-nagyon megvisel lelkileg, hogy így kicseszett a testemmel ez az állapot. Pedig sportoltam előtte, egészségesen étkeztem, amit a terhesség alatt is tartottam, csak a sportot vettem vissza. Mások alig híznak és a pocakjuk sem lesz hatalmas. Én sajnos nem voltam ilyen szerencsés.

Amikor a férjem elkezd közeledni hozzám, már undorodok a testemtől. Egy dundi labda lett a kis filigrán feleségéből. :(

Félek, mert még csak most jön a java, a vége, a vizesedés. Nem tudom mennyi lesz a vége, de legszívesebben már nem is mérném.

Félek, miként fogok kinézni szülés után, mennyi marad rajtam.

Ahogyan időm engedi és amennyire tudok majd gyerek mellett, újra elkezdek mozogni, de ezeket az állapotokat vissza lehet majd alakítani szülés előttire?

Tudom, hogy a cicin a stria megmarad, ahogyan azt is, hogy talán puhább lesz a hasamon a bőr, de az alakot vissza lehet kapni?

febr. 16. 15:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Attól is függ, hogy éltél a terhesség előtt. Én 7 éves korom óta sportoltam, és eszembe sem jutott, hogy az a 6-7 hónap akkora változást tegyen a testemen, ami teljesen felülírja a 22 évet. Persze apró változások lehetnek, amin nem tudsz változtatni, pl. a mell (bár nekem ezzel sem lett gondom), striák, de ha később is figyelsz magadra, akkor ugyanúgy csinos leszel, mint előtte. Csak el kell fogadni, hogy időbe telhet. Van akinek genetika, másoknak meg sokat kell tenni érte, de ha ez neked fontos, akkor te is tenni fogsz.
febr. 16. 17:40
 12/22 anonim ***** válasza:
9-es vagyok, még hozzáteszem, nyilván egy szétnyílt hasizom vagy bármi egészségügyi téma más, ott nem feltétlenül tudsz tenni ellene, de ha “csak” kövér maradsz, azt le lehet adni. Meg valszeg a genetikán és a szerencsén is sok múlik.
febr. 16. 17:41
 13/22 A kérdező kommentje:
Aktív sportoló voltam, sokáig versenysport, mégis felülírta. 🙃 Pedig a kajámra is figyeltem.
febr. 16. 17:42
 14/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy ki mennyit hízik a terhesség alatt, az nagyon sok mindentől függ. Jellemzően a vékonyabb kismamák többet híznak, mint a túlsulyosok, mivel nincs akkora tartalék, de ez sem teljesen igaz csak jellemző. Ha diétázik a kismama simán lehet a szervezet jobban raktároz.

Én túlsúlyos vagyok, első babával 13kg-t híztam (ami egyébként nem is sok)

Most a másodikkal meg 2kg-t fogytam 33 hetes vagyok. Nem voltam hányós és bevallom...baromi sok édesség csúszott le most is terhesen meg az elsővel is. Most mégse tudok hízni, pedig nem teszek ellene. A terhesség fura dolog, totálisan kiszámíthatatlan.

Édesanyám 48kg-val kezdte mindkét terhességét és az egyikkel 24 a másikkal 26 kg-t hízott miközben végig hányta az egész terhességet. Egy csíkja sincs a mai napig. Ő ilyen szerencsés szervezet.

Nincs egy sablon amiből lehetne tájékozódni, két egyforma terhesség sincs egyazon nőnek.

Ilyenkor változunk és képes ott is fájni, ahol előtte soha. A sok hormontól meg ingadozik a hangulatunk is. Pont 30.héttől indul meg a hasnövekedés szinte ugrásszerűen, amit az agyunk nem képes követni. Én is ma néztem, hogy mikor lett ekkora a hasam :) közbe a mérleg meg kevesebbet mutat. Szinte felfoghatatlan...akkor hasam van, mintha ikreket várnék. (Átlagos magzatvízzel rendelkezek, nincs semmi gond)

Teljesen normális amiket érzel, és jó dolog, hogy jársz pszichológushoz is, de próbáld magaddal is rendezni ezt fejben. Ez egy átmenet, most nem te, hanem a baba a fontos és legrosszabb esetben is egy kis sport plusz diéta biztosan segíteni fog, hogy visszanyerd az alakod. Semmi sem teljesen visszafordíthatatlan. Nyilván ugyanolyan sose leszel, de simán lehetsz még jobb formában is, mint voltál.

Minden rendben lesz, a mérleged zárd el :) ilyenkor hirtelen sok víz is felmegy az emberre, így nem a valóságot mutatja :) a végén meg egy kismama se fér el a hasával az eredetei nadrágméreteivel (max kismamagatyával).

febr. 16. 18:12
 15/22 anonim ***** válasza:
178/55 az kb. anorexia szerintem. Lehet, hogy te szépnek láttad magad, de ez baromi sovány. 170/55-tel is sovány voltam, te meg 8 centivel magasabb vagy. Szülés után azonnal lemegy 10-12 kg, ez a baba, méhlepény, stb. súlya. Szóval szerintem nem kell aggodnod. De ennyire azért nem fogyasztanam le magam. Egy ismerősöm van aki nagyon sovány volt és neki nagyon jót tett a terhesség. Lett csípője, feneke és melle, nőiesebb, de nem lett kövér, hasa most is teljesen lapos.
febr. 16. 18:14
 16/22 A kérdező kommentje:
#15 Sok múlik a csontozatom és az eloszláson. A BMI-m valóban alacsony volt, de nem voltam túl sovány. Senki szerint se. Csak csinosan vékony. Keskeny csípőjű, keskeny vállú, vékonycsontú nő voltam. Kicsit attól is félek, hogy a csontozatomat átrendezi a baba, mert a csípőm már most szélesebbnek tűnik.
febr. 16. 18:18
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vékony magas voltam terhesség előtt, a végére meg gurultam. Szerintem aki ennyire alacsony BMI-vel kezd annak teljesen normális, hogy nem csak a baba súlyát szedi fel, hanem a teste elkezd tartalékolni.

15 hónapja szültem, még mindig van rajtam kb 9 kiló plusz a kezdő súlyomhoz képest, de nem látszik olyan durván, mert ilyen magas testen arányosan eloszlik. Sokszor nézem, hogy hol a fenében van ennyi plusz kiló, mert nem látom :D Terhesség alatt látványos volt, utána elkezdett szépen visszanőiesedni a testem, lett újra derekam, a combom és a fenekem is csökkent, formálódott, pedig semmit sem csináltam.

Viszont a szottyadt cici és a szottyos bőrös has az marad, de ezeket egy jó push up melltartó és egy alakformáló bugyi teljesen eltűnteti ;)

febr. 16. 18:41
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem írta felül, mert még meg sem született a gyereked. Én 14 kg plusszal mentem szülni, és 2 kg plusszal jöttem ki a kórházból. De ha 10 kg maradt volna rajtam, az sem zavart volna, mert szépen lassan, az is lement volna. A gyerekem 2 éves korában kezdtem csak el újra aktívan sportolni. Most 18 éves, én meg 47 vagyok, és ugyanúgy 55-56 kg, mint 20 éve. Ha nem 6 hónap alatt lesz változás, hanem 2 év alatt, akkor sincs semmi gond. Nézz körül mennyi csinos anyuka van. Te is olyan leszel, ha teszel érte.
febr. 16. 18:44
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
Nyugi, még a hasad is lehet striás. Akár a 40. héten is.
febr. 16. 20:42
 20/22 A kérdező kommentje:
19-es bár tudok róla, fantasztikusan drága vagy, hogy emlékeztetsz.
febr. 16. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!