Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCOS terhesen kell diéta?

PCOS terhesen kell diéta?

Figyelt kérdés
2022-ben diagnosztizálták nálam a pcos-t, IR nélkül mármint hogy az rendben van. Az évben sikerült is az első gyerekem spontán, vele jó volt a terhességi cukrom is, de mivel sokat voltam rosszul igy kívánós se voltam, nem igazán ettem sokat stb. Egészségesen meg is született. Most vagyok másodjára várandós. 13 hetesek vagyunk. Eddig vele is brutál hányós voltam, de mióta be jött a második trimeszter folyamatosan kívánom az édeset, de brutálisan, szóval azért eszek is édeset de próbálok azért nem hu de sokat mert tudom a pcos-nak nem feltétlen tesz jót ha nincs tartva a diéta. Orvosok nem igazán foglalkoznak a pcos-sal, mivel a cukrom rendben van. Lehet baja a babának ha nem tartok semmilyen diétát és eszem ezt azt?

ma 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

PCOS-től függetlenül is lehet baja és lehet, hogy nem lesz baja, ha túltolod az édességet. Minden terhesség alapból inzulinrezisztens állapot, tehát lehetőleg nem sütin és csokin kellene élni :D

Mivel tudod milyen problémád van, ha nem is szigorúan vett diétát, de érdemes egy egészséges étkezést tartani. Abba délután belefér azért egy kis csoki, vagy sütike. Nyilván, ha rossz lesz a terhelés az más dolog, előre nem lehet tudni, de lehet tenni érte, hogy ne kelljen a 24.héttől szigorúan diétázni. Odafigyelni és mértéket tartani soha nem baj. Ezt tartsd szem előtt. A baba már megfogant, veled van, a pcos inkább azt gátolja semmint a terhességet befolyásolja. A sok cukor amúgy nyilvánvalóan káros, de tudatosan tehetsz az egyensúlyért :)

Legjobbakat kívánom!

ma 10:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem tolom túl, csak azért eszek egy kettő valamit , mert különben nagyon émelygek minden bajom van, és amint megkapja amit kívánt akkor "lenyugszik".

Szóval úgymond nem ezeken élek, csak hát ugye a diéta nem tudom kell e most így terhesen vagy sem :(

Azt olvastam interneten, hogy a pcos terhesség végződhet koraszüléssel/vetéléssel stb :( s nem akarom bármelyik megtörténjen mert néha eszem ezt azt.

ma 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően a pcos nem múlik el, csak kordában tartható. Nyilván az a legjobb, ha tartod a diétát, de nem kell olyan iszonyat szigórúan. Nem az az egy egy nasi fog kárt okozni, ha kötelező lenne szigorúan nézni azt mondta volna a dokid. IlEnkor csak annyi, hogy tartsd a diétát, de nem lesz gond egy kis bűntől.
ma 11:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj , hogy én még a fogantatás előtt se tartottam most diétát, mármint ez a baba nagyon jönni akart. Most is amennyire tudom tartom , de nem igazán. Az orvos egyáltalán nem beszél erről:(pedig tudja azt is úgy fogant hogy diéta se tartottam
ma 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mit izgulsz? Hidd el a doki mondta volna, ha kell. Már 13 hetes vagy a nehezén túl... kezdj megnyugodni. Kár stresszelned magad, ha szerinted ártasz, akkor meg ne csináld, hátha akkor megnyugszol.

Én IR-es vagyok nekem kötelező lenne a diéta, még is kb csokin éltem félidőig, a cukrommal se volt gond.. hízni se híztam csak fogytam.. kb 24.héttől kezdtem visszább fogni a dolgokat, de diétának közelébe se kerültem. Inkább csak figyelek, főleg a reggelire, mert azt viszont érzem, ha nem eszek reggelire egészségesen, normálisan, akkor egész nap vacakul vagyok. Baba jól van, bent minden rendben, diéta javasolva van, de nem szigorúan. Többször mérek vérnyomást, cukrot, pláne, ha furán érzem magam, de minden oké.

Amíg nincs gond kár ezen kattognod, erre vannak a vizsgálatok, hogy ha kell, akkor a doki úgy is szól, hogy na most ezt csináld vagy azt csináld. Az meg csak plusz jó pont, ha igyekszel figyelni. Én kezeletlen IR-rel estem végül teherbe, de a baba jött és maradt, így pl gyógyszert már nem is kaphattam rá. Van ilyen.

Tedd magad túl azon, hogy szerinted hibáztál, ha meg nem tudod, akkor ne hibázz és keményen diétázz.. ezen más nem tud segíteni, csak te magad. Ha a dokidnak sem hiszel, akkor nekünk miért hinnél?

ma 11:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem az hogy a dokinak nem hiszek, vagyis hinnék neki ha beszélne erről, de sajnos nem mond semmire semmit. Azért is írtam ide ki hogy tapasztalatokat szerezzek, aki járt hasonló cipőben, hogy kismama volt vagy az is és tartott diétát vagy sem avagy bűnözött e néha vagy valami.

Keményen diétázni ha fejre állok se tudnék, hiszen amennyit hánytam meg voltam rosszul eddig(idáig én is fogytam 2x voltam kiszáradással kórházba is) örülök hogy egyrészt valamit kívánok és tudok enni, másrészt felfordul a sima víztől a gyomrom, meg a teljes kiörlésű tésztàktól is mióta ez a várandósságom tart.

ma 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!