Tényleg van olyan, hogy az ember elveszíti a kontrollt az étkezések felett terhesen?
A második trimeszter elején járok az első babával, így sok tapasztalatom nincs, csak történeteket hallottam.
Nehezen jött össze a baba és emiatt előírták számomra az egészséges életmódot, ezt több éve tartom, a súlyom beállt. Igyekszem a terhesség alatt is tartani, hogy ne hízzak túl sokat, mert utána tudom milyen szenvedés leadni, plusz az egészségem miatt is fontos. Terhességi diabétesz, magasvérnyomás stb.
Eddig tudtam tartani. Lesz olyan a terhesség alatt, amikor elveszítem a kontrollt teljesen? Nem arra gondoltam, hogy megkívánok egyszer-egyszer valami "bűnös" finomságot és megeszem, hanem hogy nap nap után nem tudom tartani a diétát. Létezik ilyen másoknál? Vagy ez fejben dől el és elengedik magukat?
Ez pont ugyanolyan mint nem terhesen: van akinek van önuralma, van akinek nincs, csak könnyű ráfogni a hormonokra.
(Azt hozzáteszem hogy zaba nélkül is okozhat a terhesség meglepő súlynövekedést valóban a hormonok miatt)
Második terhességem nekem is gdm-es volt. Az a tudat, hogy a gyereknek árt, ha félrezabálok, elég erős volt hogy megálljam.
Sokkal erősebb, mint a normál terhességemnél. Ott engedtem a kívánósságnak, pedig meg tudtam volna állni.
Első terhességemkor nem figyeltem arra, hogy mennyi lesz a sulyom. Ettem mindig jóízűen. +18kg mentem szülni.
Most második terhességemnél 23.hétben jarok es csak 3kg hiztam eddig. De most jobban figyelek arra, hogy miket (ne) egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!