Terhesen 8.6-os cukor okozhat gondot? Illetve van valami tippetek mi okozhat szédülést?
Napok óta szédülök, és emiatt mértem egy vércukrot, mert arra tippeltem, hogy alacsony lesz, mivel elég rosszul vagyok, nem igazán tudok enni, sokat is fogytam. Nagy meglepetésemre magas lett. Ami azért is furcsa mert vacsorára ettem meg két harapás zöldséges hambit, és utána 4 óra múlva mértük meg a cukrom. Előre hozott cukorterhelésem lesz, mivel a családban rengeteg a cukorbeteg, illetve a kezdő súlyomat elég magasnak találta a doki. Nos addig még van 6 hét. Mit tegyek? Elkezdjem már most a cukorbeteg diétát? De ígyis alig tudok megenni valamit. Illetve szerintetek ha nem a cukor akkor mi okozhatja a szédülést?
12.hétben vagyok.
Ez sajnos elég magas, pláne, hogy evés után le kéne mennie... valami nagyon nem oké, ez okozza a szédülést is. Nem csak alacsonynál lehet szédülni.
Nekem is magas a kezdő súlyom, 112vel lettem terhes 163cm vagyok... 21 hetesen 109kg vagyok, tehát fogytam. Nekem is megvolt a 14.héten a terhelés, de nekem az IR miatt, szerencsére a cukrom rendben, azzal nem is szokott baj lenni, pedig sajnos nem diétázok, de rendszeresen keveset eszek.
Próbálj meg a terhelésig 160g-os ch diétát tartani. Még ne pontosan, mert fals eredményt fogsz kapni. Inkább csak próbáld kerülni a cukrot és a fehér lisztet. Illetve ami fontos tudatodan egyél, akkor is, ha undorod van és nem kívánod. Ilyenkor 2-3 falat után múlik az émelygés...nekem így volt. Egyél 2-3 óránkont, egy kiscsit. Húst, natúrjoghurt, túró, korpovitkeksz, gyümölcsöt csak keveset, a cukor attól is felmegy, azt csak délután szabad.
Egybként pontosabb rálátást kaphatsz otthoni méréssel, kaja előtt mérd meg aztán 1-2óra múlva is. Ha akkor is ilyen magad lesz akkor inzulint fogsz kapni és szigorú diéta. Kitartás, és csipegess, mert ha nem eszel az rosszabb, mintha ennél a cukrodra tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!