19+3 hetes terhes vagyok többi lent? Koramamikhoz szólna a kérdésem leginkább
35 mm nem számít még rövidülésnek, gondolom inkább a nyitott méhszáj az igazi gond. A gyűrűt nem próbáltam, de nekem is volt rövid méhnyakam (20 mm) a 28. héten, igaz a méhszáj zárt volt. Tüdőérlelőt kaptam, de semmi gond nem volt, úgy kellett indítani a szülést közel 41 hetesen. Kitartást,
és csak pozitívan!
Szerencsére nem, ha nekem nyílni kezd a méhszáj, akkor ott vége a bulinak, mert leválik a méhlepény. Az előző babámmal 36 hetesen már 5 centire nyitva voltam, ha most is ez lesz, akkor sürgősségi császár kell, amint nyílni kezdek, különben baba meghal, én meg elvérzek. Amúgy az előző babám 41+0 született annak ellenére, hogy ilyen korán tágulni kezdtem.
Nézd, ezt találtam a neten. "A vizsgálat során a várandósokat a kórelőzményi adatok és a méhnyak hossz alapján alacsony (méhnyak hossz >25mm), köztes (méhnyak hossz 21-25mm), és magas (méhnyak hossz<20mm) rizikójú csoportokba soroljuk." Ha 25 mm felett alacsony a rizikó, akkor 35 mm-el szerintem a tiéd még azért nem olyan vészes, maradjon is úgy. Volt egy szobatársam, akinek gyűrűt tettek fel, mert egy fertőzés miatt korán akart jönni a babája, és végül időben is született. Szerintem ha ott fogsz tartani, hogy szükséges lesz, akkor szólni fog az orvos. Amíg nem szükséges, addig meg nem fogják feltenni, mert a felrakásnak is van egy kevés kockázata. Nem nagyon tudunk mást csinálni, pihenünk, várjuk, hogy teljen az idő, és ha bármi ijesztő tünet van, akkor futás be a kórházba.
A méhnyakzáró műtétnek számos komplikációja lehetséges, ezért csak nagyon indokolt esetben végzik, ha más módszer már nem jöhet szóba.
Görcsöket és méhösszehúzódásokat okozhat, valamint megnőhet a fertőzésveszély is. Beindulhat a vajúdás, és koraszülés vagy akár a magzat elvesztése is bekövetkezhet, ha a műtét közben a burok megreped. A túlfeszített, vagy rosszul megválasztatott (pl. túl vékony, vagy rugalmatlan) varróanyag annyira bevághat, hogy a méhnyakban vágott sérülések, vagy elhalás alakulhat ki. Amíg az ágynyugalom megoldás, addig nem nyúlnak más módszerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!