Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19+3 hetes terhes vagyok...

19+3 hetes terhes vagyok többi lent? Koramamikhoz szólna a kérdésem leginkább

Figyelt kérdés
Sziasztok koramamik! Érdeklődni szeretnék. 19+3 hetes terhes vagyok, tegnap jöttem ki kórházból mert meg van rovidulve a méhnyak 35mm-t mondtak. Azt sem tudom mennyi a normális :/ másfél ujjnyira nyitva vagyok.kaptam progeszteron kúpot, tegnap haza is jöhettem. Rettegek a koraszüléstol 30.hetig legalább ki akarom húzni. Sokat pihenek, párom átvette a hazimunkat, csak kaját csinálni illetve a fürdőbe járok ki. Rettentően aggódom. Olvastam ezt a gyűrű felhelyezest ami nem engedi a méhszájat nyitódni. Én komolyan félek! Nagyon el vagyok keseredve. Már 2 babát elvesztettem, igaz az elején de most a kislányom már érzem mozogni és belehalnek ha valami történne vele. Kérlek segítsetek!!! Adjatok nekem tippeket hogy kihuzzam legalább még 10hetig 🙏🙏🙏🙏
tegnap 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak együttérezni tudok. 19+6 vagyok, szintén szükséges minimumon kívül fekvésbe helyezve. Nekem az orvosom azt mondta, hogy egyelőre nem kell csinálni semmi extra lépést, csak pihenjek sokat. De rengeteget görcsölök, véreztem is, én is halálra aggódom magam. Nagyon várom a 24. hetet, hogy egyáltalán esélye legyen életben maradni, ha megszületik. Nekem teljesen a méhszájon van a mehlepény, ráadásul ellenanyag pozitivitásunk is van.
tegnap 13:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Kívánom a legjobbakat! Igen, legelső kitűzött célunk nekünk is a 24.hét🙏 és kezdesz nyílni te is?
tegnap 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

35 mm nem számít még rövidülésnek, gondolom inkább a nyitott méhszáj az igazi gond. A gyűrűt nem próbáltam, de nekem is volt rövid méhnyakam (20 mm) a 28. héten, igaz a méhszáj zárt volt. Tüdőérlelőt kaptam, de semmi gond nem volt, úgy kellett indítani a szülést közel 41 hetesen. Kitartást,

és csak pozitívan!

tegnap 13:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Annyira nem értem mit szarakodnak az orvosok. Annakidején 30 éve eskü jobb volt az orvoslás. Édesanyámnak volt 2 gyermeke már de szerettek volna egy harmadikat (engem). Volt közben 2 vesztése. Amint elkezdett rövidülni a mehnyaka már akkor bevarrták. A 9.honapban szedték ki a varratokat. Én könyörögtem a kórházban hogy varrjanak be, vagy kapjam meg ezt a gyűrűt mert nem szeretnék tovább nyitódni! Azt a választ kaptam hogy jelenleg még nincs erre szükség..akkor mikor van? ..borzasztóan felháborít az egész.
tegnap 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem, ha nekem nyílni kezd a méhszáj, akkor ott vége a bulinak, mert leválik a méhlepény. Az előző babámmal 36 hetesen már 5 centire nyitva voltam, ha most is ez lesz, akkor sürgősségi császár kell, amint nyílni kezdek, különben baba meghal, én meg elvérzek. Amúgy az előző babám 41+0 született annak ellenére, hogy ilyen korán tágulni kezdtem.

Nézd, ezt találtam a neten. "A vizsgálat során a várandósokat a kórelőzményi adatok és a méhnyak hossz alapján alacsony (méhnyak hossz >25mm), köztes (méhnyak hossz 21-25mm), és magas (méhnyak hossz<20mm) rizikójú csoportokba soroljuk." Ha 25 mm felett alacsony a rizikó, akkor 35 mm-el szerintem a tiéd még azért nem olyan vészes, maradjon is úgy. Volt egy szobatársam, akinek gyűrűt tettek fel, mert egy fertőzés miatt korán akart jönni a babája, és végül időben is született. Szerintem ha ott fogsz tartani, hogy szükséges lesz, akkor szólni fog az orvos. Amíg nem szükséges, addig meg nem fogják feltenni, mert a felrakásnak is van egy kevés kockázata. Nem nagyon tudunk mást csinálni, pihenünk, várjuk, hogy teljen az idő, és ha bármi ijesztő tünet van, akkor futás be a kórházba.

tegnap 13:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Annyira rossz ez a tehetetlenség...esküszöm sírni tudnék egesznap..
tegnap 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás és drukkolok. Kis reményként: 20 hetesen 1 ujjnyi, 30 hetesen 2 ujjnyira nyitott méhszájjal voltam (veszélyeztetettként, ágyba/pihenésre parancsolva). 36+0 született, szerencsére makk egészségesen (már 7 éves, iskolás nagylány. Semmi probléma nem volt vele eddig 🙂)
tegnap 13:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A méhnyakzáró műtétnek számos komplikációja lehetséges, ezért csak nagyon indokolt esetben végzik, ha más módszer már nem jöhet szóba.

Görcsöket és méhösszehúzódásokat okozhat, valamint megnőhet a fertőzésveszély is. Beindulhat a vajúdás, és koraszülés vagy akár a magzat elvesztése is bekövetkezhet, ha a műtét közben a burok megreped. A túlfeszített, vagy rosszul megválasztatott (pl. túl vékony, vagy rugalmatlan) varróanyag annyira bevághat, hogy a méhnyakban vágott sérülések, vagy elhalás alakulhat ki. Amíg az ágynyugalom megoldás, addig nem nyúlnak más módszerekhez.

tegnap 13:39
 9/12 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló köszönöm a válaszod ♥️ szedtél progit te is vagy csak ágynyugalom elég volt?:)
tegnap 13:42
 10/12 anonim ***** válasza:
87%
Ha akkora lenne kockázat, nem küldték volna haza.
tegnap 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!