Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor mondjam el a családnak,...

Mikor mondjam el a családnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy 3 hónapig nem jó elmondani, mivel addig nagy az esélye, hogy vetélés lesz. Szerintetek is így van?
jan. 12. 08:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon sok mindentől függ.... mi hosszú éveket vártunk, kb az egész munkahelyem drukkolt már, így evidens volt az elején szólni. Sajnos nem maradtak velünk az ikrek. Nyilván azt is elmondtuk.

Nálunk szinte mindig a pozi teszttől közölve volt. A rossz hírt is elmondtuk volna, nyilván nem nagyközönség előtt, de pl közvetlen családtagok és nagyon közeli kollégák tudtak róla. Most várom a második babát, itt egy picit tovább vártam, pl a főnöknek csak jól fejlődéskor szívhangnál a 7. hét után szóltam.

Nálunk a cégnél ezeket meg lehet beszélni, majdnem mindenkinek van családja, és mivel elég sokat szédültem, így nem mertem volna magamban tartani... mi van, ha összeesek?

De ahogy a többiek is írták, sokan a családnak is 12.heti genetikai vizsgálatok után szokták elmondani. Az egy olyan határ, ami után már sokkal kisebb az esélye, hogy baj lesz.

Ha nem szeretnéd megosztani a nagyvilággal, akkor csak annyi embert avass be, amennyinek elmondanád, ha épp baj van, aki tudna támogatni, mert mindenkit megvisel a veszteség, és egyedül csak a férjjel szerintem nehéz átvészelni. Nekem jól esett, hogy barátnő azonnal jött (férj ugye dolgozott, ő kérte meg, hogy jöjjön át hozzám, mire hazaérek a vizsgálatból) egyedül begolyóztam volna.

Ezeket neked kell érezni, neked kell ismerni a családod és a barátaid. Akinek már beszámoltál a babatervezésről, annak talán hamarabb szólhatsz, ha úgy érzed.

jan. 12. 12:29
 12/13 anonim ***** válasza:
60%
Babona.De én nem kockáztatnék. Szóval az első 12 hétben inkább ne mondd el.
jan. 12. 12:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt Neked kell érezni.

Aki izgatott és nem tudja magában tartani az elmondja.

Aki meg úgy érzi, hogy a férjének elég a 12. hétig elmondani annak az is elég.

Ha szeretnél róla beszélgetni mert izgatott vagy akkor a szűk családnak mond el nyugodtan. Ha zavar a hirtelen nagy figyelem, vagy még nem teljes az öröm, akkor ne mond el. Ezt neked kell érezned. Mindkettő rendben van.

jan. 12. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!