Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor mondjam el a családnak,...

Mikor mondjam el a családnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy 3 hónapig nem jó elmondani, mivel addig nagy az esélye, hogy vetélés lesz. Szerintetek is így van?
ma 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Sose értettem, ezt a három hónapot...

Nyilván az ember azoknak mond el ilyen hírt (és bármikor a 9 hónap során), akik közel állnak hozzá. Nyilván ők lesznek azok is, akik támogatnak, ha valami baj lesz, miért ne tudhatnák?

Vadidegeneket az ember nem szokott felhívni a hírrel...

Nekünk egyértelmű volt, hogy elmondjuk a szüleinknek, testvéreinknek és ennyi. Mást direktben nem értesítettünk, de ha találkoztunk é szóba került, nem volt titok. Aki tudta, annak sem tiltottuk, hogy elmondja, ha valaki rákérdez.

ma 09:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A nagyközönségnek nem szokás elmondani emiatt a 12. het betöltese előtt, nem a családnak... A családnak az ember kb azonnal elmondja.
ma 09:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát igen. De ha elvetélsz nem fájdalmas, ha valaki folyamatosan úgy érzi h kell vigasztaljon? Plusz még érzed a sajnálkozásukat.
ma 09:03
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
3, a családod ismer és tudja, hogy milyen vagy, aki szereti a babusgatást vagy aki nem. Tudják, hogy szereted, ha kérés és szó nélkül átölelnek vagy ha meg kell várniuk, hogy te felhozd a témát. LEglaábbis nálunk így van, ezért nem kellett agyalni azon, hogy mit reagálnak.
ma 09:06
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Én nem mondtam el a 12.hét előtt, csak a férjemnek. A munkahelyen is csak utána jeleztem, hogy betöltöttem a 12 hetet. Volt egy munkatársam ő beültetésre járt, min 5x volt és ugye azt tudta mindenki, hogy mi miatt hiányzik, sajnos mindig elvetélt, a legtovább 8 hétig volt terhes. Mikor visszajött mindenki vigasztalni akarta, meg sajnálta, így sokkal nehezebben lett túl rajta, mert mindig felhozza valaki.
ma 09:19
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Azért nagyon sajnálom azokat a szerencsétleneket, akik lepontozzák azt, aki normális családban él. Vajon nektek miért nem ilyen jut, nem is értem...
ma 09:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindegy ki számít bele a családba. Mert valakinek csak anya apa tesók, valakinek meg a12.unokatesó is.

Másrészt az sem mindegy, kinek milyen a viszonya velük.

Én pl anyámnak, anyósomnak és még 2 rokonnak a teszt után egyből meséltem.ők ha vetélés lett volna is tudtak volna róla.

Tesómnak, nevelőapámnak és a többieknek a 18hetes genetikai után lett elmondva amikor már tudtuk a nemét

ma 09:21
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

5, aztán olvasni tudsz-e??

Kit érdekel a kollégád, ha a család a kérdés?

ma 09:22
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Akkor amikor úgy érzed, hogy el szeretnéd.
ma 10:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi akkor mondtuk el a szülőknek, testvéreknek, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok. De nekünk nehezen jött össze, már nagyon vártuk és ő volt az első unoka szüleim részéről.
ma 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!