Hogy mehet fel 8,7re kB 6 db teljes kiörlésű lisztből
készült és cukor mentes keksztol a cukrom.?
Figyelt kérdés
26hkm vagyok. Mondjátok mitől lehet ez. Teljes kiörlésű lisztes és cukor mentes is a keksz. Ettem 6 dbot reggel. Első volt. Semmi mást nem ettem mellé. Es fel nyomta a cukrom 8,7 re... nem is értem. Mostmar ott tartok hogy lassan csak burguros rántott eszek és salátát...mert csak ezektől nem megy fel a cukrom..
A tojássárgája nincs tele CH-val (100 g-ban van 3,7 g), és pajzsmirigy betegeknek sem tiltólistás, nem tudom, ezt honnan szedted.
jan. 4. 19:21
22/26 anonim válasza:
Bocsi valóban a ch-s dolog oltári nagy baromság volt... hashimotós vagyok és lehet ez kavart be, hogy nálam nagyon limitálták a heti darabszámot... ha jól tudom a jód tartalma miatt. endokrinológus és dietetikus is mondta.. kicsit meg is lepett a dolog. De bocsánat a ch tartalma tényleg nem magas.
jan. 4. 19:26
23/26 anonim válasza:
Egy tojássárgájában 24 ug, ami az ajánlott napi jódbevitel 16%-a.Nyilván nem fog az ember napi 5 tojást enni állandóan..
Melyik endokrinológushoz jársz, aki azt mondta, hogy nem ehetsz (vagy csak nagyon kevés) tojást?
jan. 4. 19:48
24/26 anonim válasza:
Endocarebe jártam két doki és egy dietetikus is mondta...az egyik még a kakaót is említette, zéró csoki, mert abban is van. Amúgy pl egy testépítő bőven sok tojást eszik...és nálam is volt, hogy mapi 3 vagy 4 lement, mikor tojásrántottára voltam rállva...reggeli vacsi. Nyilván csokival együtt már meghaladhatja a napi limitet. De hashimotónál elvileg minden módon kerülni kellene. De most egy másik doki meg azt mondta mértékkel mehet a jód is, mert részben jódhiányos állapot... marha jó így dönteni mivel ártok vagy használok. Pesten lakok csak magánba intézek mindent...még is mindenki mást mond...ennyit a dokikról.
jan. 4. 20:07
25/26 anonim válasza:
Kicsit túl van tolva ez a jódtéma. Sem a kevés jód, sem a sok jód nem tesz jót. De tekintettel arra, hogy egész Magyarország jódhiányos terület és tengeri halakban sem bővelkedünk, azért az ilyen eszement tiltások elég nevetségesek. Szóval ha valaki nem kétpofára zabálja a jódtablettát, az algakivonatot meg nem eszik minden nap 3 kiló tengeri halat, azért elég nehéz elképzelni, hogy baja lenne.
Terhesség alatt meg minden guideline szerint kell 220-250 ug jód, ha valaki nem kap LT4 pótlást (igen, még a Hashimotósnak is!!), ennek ellenére egy csomó "szakértő" lebeszéli a terheseket még a jódtartalmú magzatvédő vitaminokról is.
jan. 4. 20:14
26/26 anonim válasza:
Igen....ezzel van nekem is bajom...mindegyik olyan jól adja elő a saját mondandóját, hogy én mint páciens csapjak ahasamra és döntsem el melyiknek hiszek... nem könnyű ezt így... jelenleg véletlen jódtartalmú magzatvédőt vettem, és mivel az utsó doki azt mondta ennyit nyugodtan szedjek, hát szedem.... kéz bolondokháza ez az egész. Minden esetre köszönöm, hogy írtál. Mindig van mit tanulni és mérlegelni...kár, hogy a dokik sincsenek közös nevezőn...így legyen okos az ember :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!