Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mehet fel 8,7re kB 6 db...

Hogy mehet fel 8,7re kB 6 db teljes kiörlésű lisztből készült és cukor mentes keksztol a cukrom.?

Figyelt kérdés
26hkm vagyok. Mondjátok mitől lehet ez. Teljes kiörlésű lisztes és cukor mentes is a keksz. Ettem 6 dbot reggel. Első volt. Semmi mást nem ettem mellé. Es fel nyomta a cukrom 8,7 re... nem is értem. Mostmar ott tartok hogy lassan csak burguros rántott eszek és salátát...mert csak ezektől nem megy fel a cukrom..
jan. 4. 11:15
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Rendben 7-es köszönöm. Es mindenkinek köszönöm a segítséget
jan. 4. 14:16
 12/26 anonim ***** válasza:
Egyrészt azért, amit már többen írtak, ez nem megfelelő összetételű reggeli. A másik dolog pedig az, hogy előfordulhat, hogy a diéta nem elég, és inzulin is szükséges.
jan. 4. 15:33
 13/26 A kérdező kommentje:
8-as .. nem :( nekem ez nagyon új. De inkább semmi olyat nem eszek. Hiába van rá írva hogy cukor mentes és telj.kiorlesu
jan. 4. 17:07
 14/26 A kérdező kommentje:
Azt még had kérdezzem mar még. Hekket szabad enni?sütve?
jan. 4. 17:10
 15/26 babyboom567 ***** válasza:
100%

De nem érted, hogy nem azt kell nézni,hogy cukormentes-e hanem, hogy mennyi a SZÉNHIDRÁT tartalma.

Minden liszteknek, gyümölcsnek, zöldségnek, rizsnek, krumplinak,bulgurnak stbst, a szénhidrát tartalmát kell kiszámolnod, és beleilleszteni a diétába.

jan. 4. 17:46
 16/26 A kérdező kommentje:
Értem hogy mit írtok. De én nem tudom kiszamolni . Ezert ne bants:( ezért is kérek segítséget.
jan. 4. 18:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem tudsz kiszámolni?

Kdresel egy CH táblázatot vagy a kész ételeknek megnézed a címkéjét, amire le van írva, hogy 100 g mennyi CH-t tartalmaz, onnantól meg egy egyszerű százalékszámítás az egész.

jan. 4. 18:47
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Az már régen rossz, ha ennyi számítás nem megy. Nagyon egyszerű az egész. Szedd magad össze mert itt most a babád a tét.
jan. 4. 18:51
 19/26 anonim ***** válasza:

Ha most nem számolsz, problem solv: a gyerekkel nem kell majd matekoznod, mert egymi szinten nem tanulnak 1+1-nél többet...

Ha te ezt akarod...

Hogy értsd: a rossz étrenddel azt kockáztatod többek közt, hogy sérült gyereked szülessen.

jan. 4. 18:58
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy erre való a dietetikus, hogy elmondja mit, hogyan kell számolni.

Terhesen kb 180g ch diéta kell, de a 160grammos is segt.

Beírod a keresőbe és rengeteg infót megtalálsz.

[link]

szénhidrátot kell enni, a hozzáadott cukrot kell kerülni, meg az édesítőszeres dolgokat.

Meg van szabva, hogy az 5 étkezés mennyi ch-t kell tartalmazzon.

A számításra is találsz appot, meg bármit a google itt a barátod.

De az ételek csomagolásán is rajta van, hogy pl 100g-ban van 80g szénhidrát. Akkor ebből nyilván nem ehetsz meg 100grammot, de még 50-et sem.

A zöldségeket mérni kell, de csak 200g felett. Kell egy konyhai mérleg, vágsz r egy kis paradicsomot, meg ubit ( a paradicsom mondjuk emelhet cukrot) és 200g-nyit ehetsz meg pl maximum. Annyi a rost tartalma, hogy nem számít a ch, de a felett viszotn az egészet számolni kell.

Reggelire egy szelet tk kenyér, purpur kenyérből több is mehet, csak ki kell számolni mennyi. sonka felvágott meg zöldség.

Tízóraire korpovit keksz 3 szem, tejeskávé, vagy natúr joghurt. De ehetsz natúrjoghurot egy két kanál túróval (számold ki mennyit) és kis zabpehellyel.

Nagyon fontos, reggelire tilos a tejtermék, sajt mehet, de legjobb inkább minden tejeset kerülni. Gyümölcs csak és kizárólag délután uzsira mehet, pl egy közepes alma.

Vacsi ugyan az mint reggelire, csak mehet picit több.

Tudom, hogy a matek sokaknak gyengesége, de ezek nem olyan nehéz számítások.

Ha nem csinálod jól, akkor nem lesz jó a cukrod és te is meg a baba is bajban lesztek. KEress fel dietetikust és kezdj el olvasni a témában. Baromi sok napi étrend van grammra leírva példának, ha nem megy a számolás, az is elég, ha pontosan méred amit írnak az étrendben. Tojást sem szabad sokat enni, pajzsmirigy betegnek pl majdnem tiltólistás. a sárgája tele van ch-val.

Anya leszel, ha magadra nem tudsz figyelni, mi lesz, ha pl ételallergiás lesz a kicsi? Vagy cukorbeteg, vagy akármi? Kapd össze magad, időd még van, de tessék utána járni a dolgoknak. Ma már minden is fent van a neten.

jan. 4. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!