Hol lehet kapni IGAZI teljes kiőrlésű pékárut, amibe semmi finomliszt, semmi adalékanyag, semmi cukor stb. nincs?
Mi a baj a finomliszttel? Magában a teljes kiőrlésű liszt nagy részét is az képezi nyilvánvalóan. (Elég gáz lenne, ha nem így lenne.) Szerintem "nem a világvége", ha kicsit nagyobb arányban van benne a liszt a korpához képest, mint a 100% teljes kiőrlésű lisztben.
De talán a Jókenyérnél kaphatsz olyat is, amiben nincs növelve a finomliszt aránya.
Igazi teljes kiőrlésű pékáru az is, amiben mindezek megtalálhatóak.
De ha egy icipicit utána néznél a neten, akkor te is tudnád.
Olyat otthon sem fogsz tudni csinálni, amiben csak teljes kiőrlésű liszt van, mert kellenek plusz dolgok, amiktől megkel a tészta, amitől jobb lesz az állaga, az íze stb.
A pékségben pedig - ha nem lennének adalékanyagok benne - nem így néznének ki a cuccok.
Vannak egyébként termékek, amikben talán kevesebb a hozzáadott anyag, de nem ismerem annyira széleskörűen a választékot. Nézd meg pl. Norbi update, egy két terméke a Lipóti pékségnek, bio boltokban, Allin natural food termékek stb.
# 4: szerintem a kérdező valami antalvali-szintű "okosságokból" tájékozódik azügyben, hogy mi az egészséges, és mi nem...
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!