Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vettem a teszkóban rozs...

Vettem a teszkóban rozs kenyeret, amit ott sütnek ki helyben. Otthon látom, hogy 5 féle E-adalékanyagot tartalmaz. Mennyire káros, ha hosszútávon ilyen kenyeret eszik valaki?

Figyelt kérdés

2017. jún. 12. 18:19
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
47%
semennyire
2017. jún. 12. 18:28
 2/37 A kérdező kommentje:
Mert?
2017. jún. 12. 18:28
 3/37 anonim ***** válasza:
92%
A vitaminoktól kezdve a színezőanyagokon, antioxidánsokon, és olyan ártalmatlan vegyületeken, mint a citromsav át a tartósítószerekig elég sok mindennek van E-száma. Az, hogy ilyenek vannak a kenyérben, nem jelenti azt, hogy a termék bármilyen csekély mértékben is káros lenne az egészségedre.
2017. jún. 12. 18:36
 4/37 A kérdező kommentje:
A tartósítószer az már káros, nem?
2017. jún. 12. 18:42
 5/37 anonim ***** válasza:
61%

Mert az csak egy szájbak#rt elnevezés egy alapanyag teljes neve helyett?

Az e-mentes termékek tudod mitől e-mentesek? Hogy nem az e-betûs rövidítést írják rá. (És a hozzád hasonló hülyéknek árulják)

2017. jún. 12. 18:42
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Tartósítószerek közül rengeteg fordul elő a természetben is (pl. kalcium-benzoát E213), azonban vannak olyan tartósítószerek, amiknek az orvostudomány valóban megkérdőjelezi az élettani hatásait (pl. kálium-nitrát E252 (nitrites pácsókban)).

Pusztán az alapján, hogy E-s adalékanyagok vannak a kenyérben azonban továbbra sem jelenthető ki, hogy bármilyen kártékony hatása lenne az emberre.

2017. jún. 12. 19:12
 7/37 anonim ***** válasza:

Erre gondoltál?

[link]

Ez jobbnak tűnik: [link]

2017. jún. 13. 14:07
 8/37 anonim ***** válasza:

Amúgy ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket:

[link]

És az alatta található kommenteket is :)

A kedvencem usernev kommentje, amiben azt írja, "...tök mindegy milyen kenyeret veszel, ha nem te sütöd, akkor akármiből is készülhet". Milyen igaz!

2017. jún. 13. 14:18
 9/37 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es!

Az elsőt vettem, meg eszem is már pár éve, mert nagyon ízlik és nem annyira drága.

De látom, hogy a szeletelt az sokkal egészségesebb, nincsen tele E-vel. :)

Hát nem tudom. Most mit csináljak? :XD

2017. jún. 13. 19:16
 10/37 A kérdező kommentje:
Mutagén hatású az E471...
2017. jún. 13. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!