Vettem a teszkóban rozs kenyeret, amit ott sütnek ki helyben. Otthon látom, hogy 5 féle E-adalékanyagot tartalmaz. Mennyire káros, ha hosszútávon ilyen kenyeret eszik valaki?
Mert az csak egy szájbak#rt elnevezés egy alapanyag teljes neve helyett?
Az e-mentes termékek tudod mitől e-mentesek? Hogy nem az e-betûs rövidítést írják rá. (És a hozzád hasonló hülyéknek árulják)
Nem feltétlenül. Tartósítószerek közül rengeteg fordul elő a természetben is (pl. kalcium-benzoát E213), azonban vannak olyan tartósítószerek, amiknek az orvostudomány valóban megkérdőjelezi az élettani hatásait (pl. kálium-nitrát E252 (nitrites pácsókban)).
Pusztán az alapján, hogy E-s adalékanyagok vannak a kenyérben azonban továbbra sem jelenthető ki, hogy bármilyen kártékony hatása lenne az emberre.
Amúgy ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket:
És az alatta található kommenteket is :)
A kedvencem usernev kommentje, amiben azt írja, "...tök mindegy milyen kenyeret veszel, ha nem te sütöd, akkor akármiből is készülhet". Milyen igaz!
Kedves 7-es!
Az elsőt vettem, meg eszem is már pár éve, mert nagyon ízlik és nem annyira drága.
De látom, hogy a szeletelt az sokkal egészségesebb, nincsen tele E-vel. :)
Hát nem tudom. Most mit csináljak? :XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!