Vettem a teszkóban rozs kenyeret, amit ott sütnek ki helyben. Otthon látom, hogy 5 féle E-adalékanyagot tartalmaz. Mennyire káros, ha hosszútávon ilyen kenyeret eszik valaki?
Szerintetek retardált?
Ez ugyanaz lehet, aki meszet rak a kalácsába, nem?
ééééés még mindig nem olvasta el a linkeket ahol leírják h a guargumi maga nem veszélyes, hanem a fejlődő országok exportálnak olyat amiben lehet szennyeződés
na de most komolyan, olyan nehéz lenne elolvasni a linkelt oldalakat?
Belinkelni könnyű dolgokat.
Én is tudnék belinkelni olyanokat, amelyek pont az ellenkezőjét írják.
Az meg, hogy a C vitamin meg a szénsav nem ártalmas, azt tudja mindenki. És hiába engedélyezettek a mesterségesen előállított adalékanyagok, attól még lehetnek mérgezőek, mert nem a természetben meglévő formában használják fel, hanem átalakítják őket, és mivel csak pár évtizede használják őket, így hatásuk hosszútávon ismeretlen!!!
Bocs, hogy nem vagyok "retardált" és kiváncsi voltam mások véleményére is.
De úgy látom, itt nem nagyon szerettek gondolkozni...
Kérdező, én megértelek. Őszintén szólva, én sem szívesen eszem olyat, amiben pl. E471 van, akármennyire is veszélytelennek mondják valakik.
"Állati zsírokból is előállíthatók, de általában növényi zsírokat, például szójaolajat használnak erre a célra. Genetikailag módosított alapanyagok alkalmazása lehetséges."
És ez csak egy a sok fura nevű adalékanyag közül, amiknek nem sok köze van a természetes élelmiszerekhez.
Nekem az ecetsavból kémiai reakcióval kinyert acetátok sem szimpatikusak. Úgy általában nincs bizalmam az élelmiszeripar (vagy inkább vegyipar?) E-számokkal jelzett anyagaihoz, sem a bolti (agyon)feldolgozott "élelmiszerekhez".
Köszönöm szépen! Végre valaki, aki hasonlóképpen gondolkodik! :D
Lájk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!