Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kővér vagyok, eddig egészségte...

Kővér vagyok, eddig egészségtelenül éltem, de teherbe estem. Azonnal egészséges életmódra valtottam, de lefogyni már nem tudok. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Egészségtelen életmód alatt a mozgásszegény, sok édességet, gyorskaját fogyasztó életmódot értem. Természetesen most mindent megteszek, hogy egészségesen táplálkozzak, de félek, hogy ez nem lesz elég. Fogyni nem tudok, ezzel tisztában vagyok. Valaki esetleg esett teherbe nagy túlsúllyal (+35 kiló), milyen volt a szülés így?
dec. 30. 09:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen, rengeteg nö direkt akar császármetszést, illetve sok esetben az orvosnak jóval egyszerübb, mint levezetni egy sima, de esetleg hosszabb ideig tartó szülést. Emellett ma kisebb problémák esetén is azonnal mütenek (föleg Magyarországon), de ez nem jelenti azt, hogy anélkül nem tudna a gyerek megszületni.
dec. 30. 10:55
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

10: A császármetszések számának növekedési üteméhez több minden is hozzájárul. Csak így kapásból ami eszembe jut:

1) A nők idősebb korban vállalnak gyermeket, és minél idősebb valaki, annál nagyobb annak a kockázata, hogy már alapból rendelkezik valamilyen alapbetegséggel. Emellett a fiatalok is egyre "betegesebbek", pl. a lakosság 60%-70% túlsúlyos vagy elhízott, ami mint látható, önmagában is rizikófaktor a császármetszésre.

2) Egy császármetszés után nagyon sokan már meg sem akarnak próbálni hüvelyen keresztül szülni, hiába lenne rá lehetőség, tehát egy császármetszés már hozza magával a többit is.

3) Egyre nagyobb az igény az "önrendelkezésre", azaz arra, hogy egy felnőtt nő maga válassza meg azt, hogy hogyan akarja világra hozni a gyermekét. És legalább annyian ragaszkodnak a császárhoz, mint amennyien a hüvelyi szüléshez.

4) Az orvosok részéről egyre nagyobb fokú az önvédelem, mert egyre gyakoribbak a perek, főként a szülészet-nőgyógyászat területén. Senki sem akarja az állását, szabadságát kockáztatni, a rizikós helyzetekbe történő beleugrás helyett inkább a biztosat, tervezhetőt választja.

Erre szokták azt mondani, hogy "azért még senkit nem pereltek be, mert császármetszést csinált, amikor nem kellett volna, ellenben azért igen, mert nem csinálta meg, amikor kellett volna"

dec. 30. 10:55
 13/29 anonim ***** válasza:
25%
Az orvosok felnek a szovodmenytol es a perektol .. ezert inkabb vagnak mint tanulnanak
dec. 30. 10:56
 14/29 anonim ***** válasza:
43%
13.: Akkor menj szülésznek és váltsd meg a világot. Ja, hogy csak a szád nagy, igaz?
dec. 30. 10:57
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..

Tessék, rögtön meg is jött a példa.

dec. 30. 11:01
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
14, gondolom tipikus szent az orvos mentalitásod van.
dec. 30. 11:35
 17/29 anonim ***** válasza:
60%

16.: Nem, nyikván senki se szent, az orvosok se.

De elég könnyen jártatja valaki a száját, hogy hogyan is kellene egy orvosnak gyógyítani, viselkedni, szülést vezetni úgy, hogy a büdös életben nem dolgozott szülészként és fogalma sincs, hogy milyen felelősség és milyen egy (nem is feltétlenül az orvos hibájából) szarul sikerült hüvelyi szülés után a bíróságon állni.

Nyugodtan el lehet menni orvosi egyetemre, megcsinálni a szakképzést, és megmutatni, hogy a nők 90%-a meg tud szülni hüvelyen keresztül, csak az orvosi hozzáálláson múlik.

dec. 30. 11:39
 18/29 anonim ***** válasza:
84%
Ha tartod a 160g ch diétát fogyhatsz is.
dec. 30. 11:52
 19/29 anonim ***** válasza:
73%
Igen, 10 kilòt dobtam le 8 hét alatt, mert mindent kihánytam. Nagyon megvoltam ijedve, de a baba nagyon szépen fejlődik volt miből lefogynom is. Egyébként ekkora tùlsùlynál lehet szerintem diétát követni amivel fogyhatsz.
dec. 30. 12:20
 20/29 anonim ***** válasza:
53%

17

szülésznő vagyok...

szerintem eléggé rálátok a helyzetre ...

dec. 30. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!