Nagymamaként, mennyi időt tölthetek az unokám és családja közelében ami még nem egészségtelen?
Nem tudom ez attól is függ, milyen a kapcsolat az illető nagyszülővel. Van aki csak ott ül mint vendég, de segíteni nem tudom megkérni. Annál megőrülnék ha naponta ott ülne...akármelyik félnek a rokona.
Heti egy napot még talán elviselnék.
Aki tud és akar is segíteni, attól ennyire az elején sem zavarna a napi látogatás, hiszen segítséget nyújt.
Nekem anyósommal alakult úgy a viszony (az én szüleim nem élnek) hogy első gyerekemnél 2-3 havonta jött 1-1 nap. Aztán volt hogy hónapokig nem jött. A második gyereknél és kb így volt, de a harmadiknál már annyira jóban lettünk, hogy eleinte is sokat jött és gyakran.
Mi hozzá nem tudunk menni pláne most már ennyien, mert kicsi a lakása.
Ez hogy mi az egészségtelen , nehéz megítélni, mert a két félnek kell megbeszélni ezt és ami mindenkinek jó, senkinek sem kényelmetlen , az mind egészséges kategória lehet szerintem.
Eleinte mondjuk nem baj ha egyedül is töltenek időt a szülők, mert ha pl. a nagyi feszt ott van, mindent kivesz apuka kezéből, akkor apuka ki tud szorulni a saját családjából.
Miközben mondjuk ő is szívesen segítene, vagy csinálná a baba körüli dolgokat.
Aztán van olyan apuka, aki eleinte nem tud mit kezdeni a gyerekkel vagy fogalma sincs miben segíthetne, annak lehet előnyös is, ha egy nagymama eleinte leveszi a kezdeti nehézségeket a válláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!