Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek az eldobható...

Szerintetek az eldobható pelenka mennyire egészségtelen a babának?

Figyelt kérdés
A védőnők már a popsitörlő használatát nem javasolják, mert észrevették, hogy attól pirosodik ki a baba popsija. Szerintetek a pelenkában lévő vegyszer és ragasztó mennyire egészségtelen a babának, milyen későbbi következményei lesznek genitáliákat illetően? Mert gondolom a pirosodás csak felületi pír, de a pelenkában lévő vegyszer felszívódik a nemi szervén, ami szerintem elég veszélyes.

2013. szept. 9. 21:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem raksz vegyszert és ragasztót a pelenkába akkor nem lesz tőle baja a babádnak.
2013. szept. 9. 21:42
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
popsitörlőt,és eldobható pelust használok,és soha nem volt még piros a feneke a babámnak.krémet se kentem rá soha.pedig nagyon érzékeny a bőre máshol.csak annyira veszélyes véleményem szerint,mint mikor séta közben beszívja az autók kipufogójából kijövő szennyt.mégis milyen vegyszer van a pelenkában?kifejtenéd ezt bővebben?
2013. szept. 9. 21:44
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
igen ne kend be domestossal a pelust,és ne cillit bang-gel töröld a popsit,és nem lesz genitália,meg más baromság se.
2013. szept. 9. 21:45
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

Igen, nekünk volt olyan popsitörlő, amitől nagyon durva pirosodás, sebesedés és elfertőződés lett :(

Csak pár példa: pampers, huggies törlőkendő, de volt még valami noname is...

Pelenkából is volt, amitől piros lett a gyerekem feneke.

Mindhárom gyerekem érzékeny bőrű, nagyon nem mindegy, hogy mit veszek nekik.

De érdekes, mert az egyiknek pl bejött a pampers pelus, a másiknak meg nem, teljesen felmarta a pelus.

Az egyiknek jó a libero, másiknak nem.

Nem gondolnám, hogy ez a későbbiekben bármi kárt okozna.

Amikor észrevettem, hogy egy-egy márka nem jön be, hát nem vettem többet. Kísérleteztem.

De ugyanezt elmondhatom a samponokról, öblítőkről, tusfürdőkről, stb...

2013. szept. 9. 21:50
 5/16 anonim ***** válasza:
60%
Ha valaki még azt sem tudja mi a "genitália",az minek válaszol a kérdésre?
2013. szept. 9. 21:51
 6/16 anonim ***** válasza:
79%
Szerinted a mosható pelus egészségesebb,higiénikusabb,amibe bekakil,be pisil,és persze ugye azt úgy kell hypózni,hogy ki jöjjön belőle a kaki rendesen,ami persze még ha kifőzöd is benne marad a hypóból!!Szerintem az eldobható pelus jobb,és a popsi törlőtől sem pirosodhat ki a popója esetleg,ha benne hagyod a kakit na az látod kicsipi a fenekét,főleg,ha érzékeny!!
2013. szept. 9. 21:52
 7/16 A kérdező kommentje:

Azt hiszem félreértettetek, nem csak az a vegyszer, ami a Domestos-os flakonban van.

Az eldobható pelus összetétele: prolipropilén gumi, cellulóz, szuper-abszorbens polimer, polietilén fólia, ragasztó, a fedőréteg poliészter, a nedvszívó réteg polimer.

Szóval minden műanyag, ami vegyszer, vizelettel-széklettel keveredve pedig dunsztolódik a baba benne éveken keresztül.

Csak a véleményekre volnék kíváncsi, hogy ebbe még nem gondoltatok bele? Persze mindenki pamut ruhát ad a gyerekre a műszálas helyett, mert az egészségesebb.

2013. szept. 9. 21:59
 8/16 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ártalmatlan a pelenka, mi szívódna fel abból? Szerinted mennyire szigorú előírások vannak a babacuccokra?
2013. szept. 9. 21:59
 9/16 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem meg ugyanannyi vegyszer szívódik fel a ruháján, kajáján és innivalóján keresztül is... -_-
2013. szept. 9. 22:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom,hogy az eldobható pelenka olyan egészségtelen lenne,de én mégis mosható pelenka párti vagyok.Ma már nagyon sokféle nadrágpelenka kapható,hozzá különböző betétek.Nekünk nagyon beváltak,arról nem is beszélve,hogy - noha elsőre elég nagy kuadás - de utána nem kell pelenkára költeni.
2013. szept. 9. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!