Szerintetek az eldobható pelenka mennyire egészségtelen a babának?
Igen, nekünk volt olyan popsitörlő, amitől nagyon durva pirosodás, sebesedés és elfertőződés lett :(
Csak pár példa: pampers, huggies törlőkendő, de volt még valami noname is...
Pelenkából is volt, amitől piros lett a gyerekem feneke.
Mindhárom gyerekem érzékeny bőrű, nagyon nem mindegy, hogy mit veszek nekik.
De érdekes, mert az egyiknek pl bejött a pampers pelus, a másiknak meg nem, teljesen felmarta a pelus.
Az egyiknek jó a libero, másiknak nem.
Nem gondolnám, hogy ez a későbbiekben bármi kárt okozna.
Amikor észrevettem, hogy egy-egy márka nem jön be, hát nem vettem többet. Kísérleteztem.
De ugyanezt elmondhatom a samponokról, öblítőkről, tusfürdőkről, stb...
Azt hiszem félreértettetek, nem csak az a vegyszer, ami a Domestos-os flakonban van.
Az eldobható pelus összetétele: prolipropilén gumi, cellulóz, szuper-abszorbens polimer, polietilén fólia, ragasztó, a fedőréteg poliészter, a nedvszívó réteg polimer.
Szóval minden műanyag, ami vegyszer, vizelettel-széklettel keveredve pedig dunsztolódik a baba benne éveken keresztül.
Csak a véleményekre volnék kíváncsi, hogy ebbe még nem gondoltatok bele? Persze mindenki pamut ruhát ad a gyerekre a műszálas helyett, mert az egészségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!