Egészségtelen, ha kocsicipőben jár?
Kislányom pár hónapja jár, anyukám vett pár olcsó cipőt. Eleve én inkább nem kínait-multisat adnék rá. Van köztük használhatatlanul gagyi, kemény harántemelős, meg szerintem kocsicipők. Az egyik puhatalpú, tök puha a kéreg a sarkánál, a másiknak alig hajlik a talpa, mindkettőnek csak gumi van fűzőként, fűzővel se lehetne szerintem lábfejméretre húzni.
Anyós szerint jó az, max majd náluk elhordja az udvarra meg játszótérre.
De ennyi időkre is ráadjam?
Határozottan nem.
A rossz cipők egy életre eldeformálhatják a lábát,annyira gyengék és formálhatók ég a csontok.
És ha a gyerek lába tönkremegy,akkor megy vele a bokája,térde,csípője,gerince.
Vegyél neki normális,minőségi cipőt,anyósnak meg szépen el kell magyarázni,hogy miért jobb a minőségi,ha meg nem érti meg,akkor csak hagyd rá,50 éve még más volt a mentalitás és a tudás...
Határozottan nem.
A rossz cipők egy életre eldeformálhatják a lábát,annyira gyengék és formálhatók még a csontok.
És ha a gyerek lába tönkremegy,akkor megy vele a bokája,térde,csípője,gerince.
Vegyél neki normális,minőségi cipőt,anyósnak meg szépen el kell magyarázni,hogy miért jobb a minőségi,ha meg nem érti meg,akkor csak hagyd rá,50 éve még más volt a mentalitás és a tudás...
Az egészen puha kocsicipő, ami olyan, mint egy zokni, szerintem nem gond, kvázi olyan, mintha mezítláb járna. Kérdés, nem mozdul, tekeredik, gyűrődik-e el kényelmetlenül járás közben és bírja-e a cipő anyaga a terepet. Ki kell próbálni.
Viszont aminek nem hajlik a talpa, pláne ha harántemelős is, de nem fogja a bokáját, az káros.
De több olcsó cipő helyett jobban megéri egy darab rendes szandál, ami hajlékony talpú és magasan fogja a bokáját - elhordani ennyi idősen azt sem fogja, hamarabb kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!