Milyen vizsgálatokra tudunk elmenni,hogy biztos legyek benne,hogy a baba egészséges?
Most voltam ultrahangon az orvosomnál,aztmondta minden rendben vele,nyaki redőt mért. Mivel már 14 hetes vagyok,a genetikai uh-ról lekéstem,de ha nem említem meg neki,ő nem is mondta volna,hogy el tudok menni. Lehet,hogy minden oké vele de picit félek.
Szegeden hova tudok menni magánba,ahol ilyen szűréseket végeznek?
De hát a kiskönyvedben is le van írva, mikor milyen vizsgálatokat kell megcsináltatni...
Vagy internet, ha már senki nem mondott semmit (ami nagyon fura), elvileg felnőtt nő vagy, most már egy másik emberért is felelős, kb. 10 perc utánaolvasni, mikor milyen vizsgálatokat kellenek. Mindenki volt először terhes, mégse ilyen fogalmatlan.
Amúgy Sikovanyecz doktort javaslom én is, hátha beférsz hozzá, ő csinál uh-t és nifty tesztet is, de az zsebbenyúlós.
Szerintem ez volt az utolsó,hogy bármit ki írtam erre az oldalra :D ennyire rossz indulatúnak lenni… el sem olvasom a kommenteket mert elmegy a kedvem az emberektől mégjobban.utoljára 10 hetesen voltam orvosnál aki azt mondta,találkozunk 4 hét múlva. Remélem mindenki úgy született,hogy mindent IS tud a terhességről és orvosit fejezett. Nyilván utàna olvastam,de nem vagyok orvos. Én úgy gondolom,az orvos feladata tájékoztatni. Ha most nem kérdezek rá,meg sem említ semmit ugyanúgy.
Azt szerettem volna megtudni,hogy milyen vizsgálatokra tudok még elmenni közben magánban,mert jelenleg nem magánba járok.
És nem is Magyarországon élek,csak oda szeretnék menni mert ahogy az interneten nézten olcsóbb mondjuk a nifty teszt,mint ott ahol élek. Köszönöm a válaszokat,mindenkinek minden jót kívánok :)
Hé, kérdező! Én nem vagyok bunkó, pont ezt írtam! (Jól le is pontoztak😂)
#17!Lehet én vagyok rosszul bekötve, de egy egy uh után még a méreteket is csekkoltam a neten... mert érdekelt a baba."
Az enyém meg egyetlen egyszer mérte le, az első alkalommal. Utána csak a genetikai ultrahangokon mérték. (Én is csekkoltam egyébként, de ettől se vagyok jobb, mint aki nem, mert ez is az orvos dolga, hogy jelezze, ha nincs rendben! A kismamának nem kell csekkolni semmit, mert ha az orvos nem mondja, akkor rendben van, csak idegesíti magát.)Most mondtam volna, hogy le kell mérnie, mert láttam ám interneten, hogy ilyenkor ennyinek kell lenni? Nyilván azért van ott, mert az orvosnak minden alkalommal meg kell mérnie, hogy látható legyen, jól fejlődik -e. Hát, nem. Ezek az orvosoknak vannak.
#16 és még pár
Utolsó,ne haragudj,nyilván nem rád gondoltam.
Természetesen én is utánanéztem/utána is nézek a neten dolgoknak,de mivel nem vagyok orvos és nem értek mindenhez,nyilván bizonytalan vagyok és azt várom,hogy majd az orvos aki tudja a dolgát tájékoztat…
Tehát a 12 heti ultrahangról lekéstem és 14.héten mentem,de gondoltam ő az orvos,csak tudja. Nyaki redőt mért,lemérte a babát,a hasi eret ,stb dolgokat is megnézte,miközben ment a vizsgálat mondta,miket néz majd mondta,hogy teljesen rendben van minden és jól fejlődik. A részéről ennyi is lett volna és mentem volna haza.
Szerintem attól,hogy én utána olvasgatok a neten,vagy bárki,nem a kismama feladata,hogy emlékeztessen egy orvost vagy informáljon. Ugyanúgy ha beteg vagyok és utána olvasok ,hogy vajon mi lehet a bajom,nem úgy megyek orvoshoz,hogy majd én megmondom neki,hogy köszi de amúgy lehet ezt meg azt a gyógyszert kellene szednem,nem?
Rendben,tehát akkor én túlaggódtam és azthittem lemaradtam valami fontosról,mert azt gondoltam a genetikai uh valami más,de ezek szerint nem és minden megvan.
Utolsó,köszönöm a válaszod! Átgondolom,hogy még esetleg milyen teszteket végeztetünk el.
És mindenki másnak is köszi,aki rendes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!