Milyen vizsgálatokra tudunk elmenni,hogy biztos legyek
benne,hogy a baba egészséges?
Figyelt kérdés
Most voltam ultrahangon az orvosomnál,aztmondta minden rendben vele,nyaki redőt mért. Mivel már 14 hetes vagyok,a genetikai uh-ról lekéstem,de ha nem említem meg neki,ő nem is mondta volna,hogy el tudok menni. Lehet,hogy minden oké vele de picit félek.
Szegeden hova tudok menni magánba,ahol ilyen szűréseket végeznek?
#7! Mondom, valószínűleg a kérdező hibázott, nem hiszem, hogy se a védőnő, se az orvos nem mondott semmit, de akkor sincs internetezési kötelessége. Az orvosnak viszont van tájékoztatási. Az egy dolog, hogy a legtöbb kismamát, csak az érdekli és legkésőbb a + teszttől bújja az internetet, de nem kell,csak lehetőség.(Nekem mondjuk a védőnő első dolga volt letiltani🤣) Ha valaki nem tud róla, hogy létezik genetikai uh., akkor mire kérdezne rá? Tegyük fel, a doki adott egy időpontot a következő vizsgálatra, vagy azt mondta, legközelebb 1 hónap múlva jöjjön. Honnan tudná, hogy kellett volna még valamit mondania? Gondolatolvasó?
dec. 17. 09:59
12/31 anonim válasza:
#10! Nem kell beismernie, egy szóval se írta, hogy nem. Ti találtatok ki különböző sztorikat arról, hogy miért maradt le, ő az okáról nem írt.
dec. 17. 10:01
13/31 anonim válasza:
Arra kerdez ra, hogy mi a kovetkezo lepes, hova kell menni, mit kell csinalni.
De ha nem, akkor rakeres az interneten es ha meg ott se esik le, oke, akkor legalabb annyi esze csak van, hogy a vedonot felhivja, mert ugye oda is kell menni meg az elso trimeszterben. Es ez le is van irva mindenhol, tehat legalabb eddig eljut az ember, ha masra nem is. Es akkor a vedono elmondja. Ha nem mondja, kerdezed.
Annyi de annyi lehetoseg lenne, nem hiszem el hogy ezt magyarazni kell.
dec. 17. 10:04
14/31 anonim válasza:
12# akkor ne azt írja, hogy ha ő nem említi a doki nem is szól róla ....
dec. 17. 10:06
15/31 anonim válasza:
12# csak épp mentegeti magát , hogy első terhessége , ezért tájékozatlan..ez nem magyarázat
dec. 17. 10:07
16/31 anonim válasza:
#13! Nem érted. Ha az orvos azt mondja, jöjjön egy hónap múlva, nem tudhatja, hogy kimaradt valami, mert azt hiszi, hogy az maga a következő lépés. Terhesgondozásra jár, azt hiszi, hogy minden lépés ott van. Honnan tudja, hogy van azon kívüli vizsgálat, ha az orvos nem mondja? (Tudom, nézzen utána az interneten, de ezen már túlvagyunk, el ne kezdd még egyszer.) Nem volt mindig internet, mindig is az orvos dolga volt elmondani és ez most is így van, nem szűnt meg attól, hogy lett internet. Vagy szerinted az orvosok kaptak egy körlevelet, hogy mostantól ne tájekoztassák a pácienseket, mert ott van az internet?
dec. 17. 10:12
17/31 anonim válasza:
Amúgy olyan jót vitáztok ezen....a kérdező fura az biztos, írhatta volna mi volt az ok és akkor nem ez zajlana a kérdés alatt. Én azért még olyan dokit nem láttam, aki nem mondta volna, hogy genetikai uh-ra kell menni.... vannak szar dokik az biztos, de ezt nem szokták titkolni. És továbbra is fura, hogy 14 hetes korig annyira se érdekelte a leendő anyukát az egész folyamat a változás, hogy véletlen se olvasott róla.... manapság az ember már minden szarra rákeres, és gyanítom nem egy 40es nő az aki mondjuk kütyüellenes....
Lehet én vagyok rosszul bekötve, de egy egy uh után még a méreteket is csekkoltam a neten... mert érdekelt a baba.
Lehet megkövezni, de a net és a mobilok világában a mai 20 éveseknél már borzasztóan rémisztő, hogy csak a tiktok pörgetésre képesek, de egyébre nem...
dec. 17. 10:22
18/31 anonim válasza:
A kerdezo butuska enyhen szolva, de sok ilyen van.
dec. 17. 10:29
19/31 anonim válasza:
Én nem tudtam róla előre, hogy van 12. heti uh. Egyetemet végeztem, miért kellene tudni, amíg nem vagy terhes. Természetesen a doki mondta, hogy van ilyen és kérjek rá időpontot.
dec. 17. 10:38
20/31 anonim válasza:
Amig nem vagy terhes, nem kell tudnod feltetlenul rola. De utana azert illik kepen lenni, ha mar sikerult 🙂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!