Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vizsgálatokra tudunk...

Milyen vizsgálatokra tudunk elmenni,hogy biztos legyek benne,hogy a baba egészséges?

Figyelt kérdés

Most voltam ultrahangon az orvosomnál,aztmondta minden rendben vele,nyaki redőt mért. Mivel már 14 hetes vagyok,a genetikai uh-ról lekéstem,de ha nem említem meg neki,ő nem is mondta volna,hogy el tudok menni. Lehet,hogy minden oké vele de picit félek.

Szegeden hova tudok menni magánba,ahol ilyen szűréseket végeznek?

ma 07:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Csináltass valamilyen nipt tesztet.

Amúgy Sikovanyecz doktort szokták ajánlani Szegeden, de biztos van más is.

De mondjuk eszem megáll, hogy a 21. században egy írni-olvasni tudó felnőtt nő ennyire tájékozatlan legyen...

ma 08:01
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Niftyre, Prena, ilyenek, ezekkel tudsz még javítani a helyzeten. Aztán majd később is lesz nagy uh.

De a sérülések, problémák döntő többsége olyan,amit ilyenkor nem látsz, illetve szülés alatti sérülés.

ma 08:09
 3/21 A kérdező kommentje:

Tájékozatlan,mert első terhességem és eddig egyáltalán nem foglalkoztam ilyesmivel. Nemtudom,ha valaki csak bunkó tud lenni,miért szólal meg egyáltalán? Igen,el tudom olvasni ,googlen rá tudok keresni,de gondoltam vannak akik tapasztaltabbak ebben és tudnak tippet/tanácsot adni. A környezetemben nem ismerek senkit aki terhes volt,vagy most az így nem vagyok értesült a hasonló dolgokról.

Eszem megáll nekem is az ilyen emberektől. De köszi :)

ma 08:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

A tesztek zsebbenyúlósak, és lassan az időből is kifutsz, ezen a héten vetess vért, és nézess mondjuk prenát. Az kiváltja a 12.heti uh hiányt.

Amúgy hogy lehetett erről lecsúszni? Egészen 2 hét van rá..12.és 13.hét talán az egyik legfontosabb uh. Ha tánéztél a neten, tudtad, hogy kell menni. Ha sztkba nem volt időpont magánba mindig akad egy. Szerintem az első hozzászóló ezért fűzött hozzá keményebb véleményt.

Én is voltam először kismama, de mire pozit teszteltem, tudtam mikor hova kell menni. Ez sajnos a te hibád, 2 hétig semmi olAn probléma nem lehetett ami miatt nem tudtad megoldani. Ez igen is elkeseritően meglepő a mai világban. A nem tudtam ról meg nem állja meg a helyét, hiszen tényleg 2 perc kideríteni.

A babához jó egészséget kívánok és, ha még nem tetted meg irány a védőnő, mert ő is időszerű.

A legjobbakat kívánom.

ma 08:43
 5/21 anonim ***** válasza:
83%
Nem az első válaszoló vagyok, de nekem is furcsa, hogy ennyire nem néztél utána, s vártad hogy az arcodba tolják az információkat. Azon kívül, hogy rákerestem az első terhességemnél a terhességi vizsgálatokra (oké, te ne legyél ilyen proaktív :D), de mikor elkezdtem járni a nőgyógyászhoz rákérdeztem, hogy mik a következő lépések. Kérdésemre válaszolva készségesen elmondta körülbelül 1 perc alatt, hogy mik a további teendőim. Nem kötelessége az orvosnak a szádba rágni mindent, felnőtt ember vagy, van szád, tudsz kérdezni. Jó hogy nem az orvos a hibás, amiért te egy 5 éves gyerek szintjén vagy önállóság tekintetében. A kiskönyved sem olvastad el, hogy milyen vizsgálatok vannak? Egyáltalán jártál védőnőnél?
ma 08:48
 6/21 anonim ***** válasza:
50%

Basszus, azért ne mentsük már fel az orvost! Én is tudtam minden vizsgálatról, mivel 20+ éve akartam gyereket, de igenis az orvos dolga elmondani. Sőt, neki kell rá beutalót is adni, nem én nyomtatok magamnak otthon.(Én is magánban voltam, de ahhoz előbb meg kellett kérdezni, hol kívánom megcsináltatni, tehát szóba kellett kerülnie, hogy mit.)

Szóval nem hiszem, hogy ez így elmaradt, nagyobb esélyt látok rá, hogy a kérdező kavart el valamit, mondjuk nem kért időpontot, de na. A genetikai uh. a terhesgondozás része. Az orvosnak kutya kötelessége felhívni rá a kismama figyelmét, kérdés nélkül és szükség esetén (ha a kismama nem magánban szeretné), beutalót adni rá.

ma 09:15
 7/21 anonim ***** válasza:
83%

Hat nekem furcsa ha valaki ennyire fogalmatlan. 10 masodperces google keresessel meg lehet talalni a vizsgalatokat, ha az orvos nem is tajekoztat. Bar ha ott vagy bent, nem mond magatol semmit, oke, de epeszu ember akkor megkerdezi, hogy most mi a kovetkezo lepes.

De vedonovel is kellett hogy legalabb egyszer talalkozzon ennyi ido alatt…

Teged kerdezo szimplan csak nem erdekelt annyira, hogy egy percet is foglalkozz a dologgal. Ami szinten eleg meglepo, de biztos van ilyen.

ma 09:44
 8/21 anonim ***** válasza:
Se az orvos se a védőnő nem mondott el semmit ?? Az első genetikai ultrahang nagyon fontos. Ha baj van, nem mindegy , hogy meg szülnöd kell e egy X hetes magzatot.
ma 09:47
 9/21 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ennyire nemtörődöm védőnőd van, akkor jó lesz ha te utána jársz dolgoknak...

De amúgy nem akarom elhinni, hogy senki nem mondta el mi ennek a menete. A védőnő szokott adni egy gondozási tervet, amiben le vannak írva a vizsgálatok. De egyébként igazuk van a többieknek ha terhes lesz valaki annyit illik tudni, hogy van három nagyon fontos genetikai ultrahang.

ma 09:52
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, inkább ismerd be, hogy későn derült ki a baba...
ma 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!