6 hetes terhes vagyok, veszélyes lehet ez a tsh érték?
Múlt hónapban voltam általános labor vizsgálaton, ahol a TSH 2,89 lett. A háziorvos amikor átnézte az eredményeket megnyugtatott, hogy minden rendben van.
Pont abban a hónapban sikerült teherbe esnem és olvasgattam a dolgokról és mindenhol azt látom, hogy ez az érték nagyon rossz és magas.

Kezelt pm alulmüködésem van, ez az érték nem rossz, ha már a terhesség létrejött havonta nézik a tsh-t és a t4-et, annak változása alapján emelik a gyógyszert. Egyik babával se volt 2 alatt az érték mikor terhes lettem. Ha nem kezelt pm alulműködés van, ott már akár gond is lehet.
Ismerősöm 3 gyereket szült meg 10 feletti TSH értékkel....nem tudták neki sehogy lejjebb vinni. Van ilyen is, bár ez ritka. Nem szükséges túlággódni. A doki majd segít, ha úgy látja jónak.

Teherbeeséshez 1-2 közötti érték normális.
És szeretnél terhesen újra teherbe esni???

Az 1-2 közötti érték lombikosoknak kell lombikkezelések előtt, mert a hormonkezelés miatt feljebb megy a TSH.
Akinek meddőségi problémája van (azaz több mint 1 éve nem jön össze a baba) annak esetleg adnak 2 feletti eredményre gyógyszert hátha segít.
De annak akinek se meddőségi problémája, se kezelt pajzsmirigy problémája nincs annak első trimeszterben 3,5-ig jó a TSH.
Egyébként a tényleg magas TSH, ami valóban gondot is okozhat az 10 felett van. (Nekem terhesség után, szoptatás alatt volt 100 felett a TSH-m, éltem és még most is élek)
((Amúgy ezért nem kell mindent összeolvasni az interneten, hanem bízni az orvosban.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!