5 hetes vagyok. Ma este kicsit rózsaszín volt a folyásom. Kezdjek aggódni?
Nyugalom..ha nem görcsölsz,nem vérzel erősen nem lesz baj!
Nagyon sok kismamának vannak ilyen tünetei a kora terhesség szakaszában.
Pihenj,feküdj..nyugi és nem lesz gond!
Nekem a terhesség végéig majdnem minden kimaradó menzesszel azonos időben volt egy kicsi rózsaszínes folyásom, illetve enyhébb vérzésem (nagyon enyhe). Az utolsó három hét kivételével végig dolgoztam + otthon még fizikai munkát is kellett végeznem, nem kímélő üzemmódban. A vérezgetések ellenére megszületett a kis csemete.
Pihenj sokat, és főként nyugodj meg ezzel teheted a legtöbbet :-) nagyon szurkolok értetek!
DOKI!!!!!
Velem ez volt, hétfőn megállapította z orvos a terhességet, 5+2 hetes, hüvelyi uh-gal. este rózsaszín folyásom volt, nem aggódtam, gondoltam, biztosan a hüvelyi uh miatt van.
aztán másnap már barna volt, és jóval több. sírva hívtam fel a dokimat, aki azt mondta azonnal menjek haza (munkahelyemen voltam), feküdjek, a férjemet meg küldjem be a kórházba, ír rá gyógyszert, hormonálisan megtámogatjuk a terhességet.
innentől feküdtem a 13. hétig. Az elején aszájon át szedős utrogestant kaptam, amit kihánytam, így újra jött a barnázás. Majd váltottunk hüvelygolyóra (szintén utrgestan), és onnantól minden rendben volt.
Már 9 hónapos a babám.
Ebben az időben (kb.)ágyazódik be és ennek lehet helyi pici "vérzéses" következménye. Tényleg jó, ha fekszel és nem a babára aggódsz, hanem beszélsz hozzá (vele): hogy milyen ügyes és hogy mennyire szereted, hogy szépen növekszik, hogy a család nagyon várja és hogy biztos vagy benne, hogy számára a legjobb dolog fog történni, pont úgy, ahogy az neki a legjobb lehet. Kérlek bízz a tested bölcsességében, mert évezredeken át nem halt ki az emberiség , pedig egy nőt sem tanítottak meg arra, hogy miként hordja ki a várandósságát és hogy mit csináljon szülés közben. Jött belülről.
Szóval a dokihoz akkor menj, amikorra visszahívott. A várandósság egy másállapot, tehát ennek a más állapotnak megfelelően érdemes töltened a napjaidat is. (és mentálisan is !!!!) egyébként az átállás hormonálisan még kb.4-6 hét, és ha nem termelődik elég hormon, ami védi a magzatot, akkor érdemes ezt tényleg pótolni , de ezt az orvos úgyis fogja adni, ha ez az ok.
Szeretéssel szorítok mindkettőtöknek (a babádnak is)!
Kárpáti Tímea országos csoportos és egyéni Kriston Intim Torna tréner és előadó, bibe.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!