Terhességi cukor, diéta stb kérdésben segítség?
Sziasztok!
Igazából mindenben ami ez a téma segítségre lenne szükségem!
24. hétben vagyok, tegnap jött meg a terheléses cukor eredményem. Éhgyomri: 4,6 120 perces: 7.8
Azt mondták diétát kell tartanom. Annyi infot kaptam egyszerre, hogy kicsit (nagyon) el vagyok most veszve! Igazából leginkább mintaétrendekre lennék kiváncsi 180 ch diétára. Mert elmondták mit ehetek hogyan ehetek, de őszintén szinte semmire nem emlékszem.
Valamint az lenne a kérdésem, hogy ez idáig mivel ugye most derült ki, kezeletlen volt. Ez nem okozott idáig még gondot a kisbabámnak?🥺
Csináltak ma egy 3 havi cukor átlag (? nem tudom jól írom-e) vérvételt is, aminek az eredménye HbA1c: 4.7 lett a HbA1c/IFCC pedig 28. Ez mit jelent valaki esetleg tudna ebben is segíteni?
Valamint hogy ebből nagyobb baj nem lehet ha tartom a diétát, és mérem a cukrot, és vezetem a kis naplót? Köszönöm szépen annak aki válaszol! További szép napot Nektek!
Az alapszabály ok, hogy tisztában kell lenned a lassú és gyors felszívódású szénhidrátokkal, azzal, hogy mikor ehetsz gyorsat. Lassút bármelyik étkezésre.
Ezen kívül éhgyomri cukrot mindennap kell mérni. Valamint minden étkezés után 60 perccel. Az ekkor mért érték nem haladhatja meg a 7-et. Ha tartósan több napon keresztül több étkezésen 7 fölött van biztos hogy valamit változtatni kell, esetleg inzulin is kellhet (amitől nem kell félni, ha esetleg odakerülsz).
A fent említett Fb csoport jó. Hasznos dolgok vannak fent.
A barátaid lesznek a bulgur, basmati rizs, Roberto kenyér, zab, zabpehelyliszt, negyedannyi édesítő. Gyümölcsből sajnos sok felejtős, illetve a karácsony nekem nehéz volt, de a töltött káposzta mehet, de bejglit én cukormentes, zplisztest sütöttem magamnak. Krumpli helyett lila krumplit vettünk meg hasonló jó dolgok voltak. Jó lett volna tartani szülés után is, de örültem hogy levegőt venni van időm 🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!