Terhességi cukorbetegség!Nagyjából mire számithatok?
Meglett a cukorterhelés eredményem,már az éhomi is 6,4 volt a terhelt pedig 10,8...
Senkit nem ismerek akinek ennyire rossz eredményei lettek volna.A diétát már magamtól elkezdtem itthon kb.180 gr szénhidrátot igyekszem betartani.Holnap megyek diabetologiara,mire számíthatok?
Van itt valaki akinek hasonló rossz értékei voltak és rendben lezajlott a terhesség?
Ilyen értékkel szerintem inkább a 160 gr-osat fogják csináltatni veled. Ha ezzel normál értékeke között tudod tartani a cukrodat, akkor diéta a végéig, de az éhgyomri elég magas, szóval az is lehet, hogy ebből inzulin lesz.
Ha mindent betartasz és nincsenek családok, akkor rendben lezajlik a terhesség, de ezt komolyan kell venni. Kitartást, hamar bele lehet rázódni.
Tudom sokan nem szeretik a tagok nyers stílusa miatt, de csendes megfigyelőként a feltöltött anyagokat olvasva a Facebookos Terhességi Cukorbetegség csoport sokat segíthet. :)
Ha az éhgyomrid is magas, akkor minden vacsi után sétálj legalább 30-60 percet!
Egyébként a diabetológián fognak felírni vércukormérőt és méregetni kell majd étkezések előtt-után. Elmondják majd a diétát, amit tartani kell.
Vissza fognak rendelni, és ha a diéta nem elég a cukrod normál szinten tartásához, akkor inzulint fogsz kapni.
Mérned és diétáznod biztos kell. Szerintem erre inzulint is fogsz kapni.
Nekem csak egy kontroll terhelés lett rossz 31hetesen, de az se ennyire. Mérnem kellett, meg visszafogni a szénhidrátot, de így is 200-250 között volt, ritkán ment 200 alá, cukrot, fehér lisztet viszont elhagytam. Minden mérésem tökéletes volt, a diabetológus is meglepődött, hogy csak az az egy terhelés lett rossz. Mégis agyon paráztattak, mert nagy babám volt. Nálunk GDM-mel 39héten indítanak, én végül 40hetesen szültem. De arra készülj, hogy valószínűleg indítani akarnak majd, sok helyen protokoll.
A babának nézik a cukrát a kórházban. Az enyémnek jó volt, teljesen egészséges.
Tesómnak szintén jó volt a terhelés, később derült ki, hogy GDM-es. Neki az a terhelés már rosszabb lett, mint az enyém, fölött. Ő nagyon szigorú 160g diétát tartott, mégis voltak magas értékei. Azt mondta, olyanokkal máshol már inzulint kapott volna, ő nem kapott. Neki programcsászár volt, nem csak emiatt. A babának van cukorral is összefüggő betegsége, de genetikai, nem emiatt alakult ki. Ő átlag alatti súllyal született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!