Terhes vagyok de egyáltalán nem örülök. Hogyan legyek pozitívabb?
Nem csak egy nem kívánt terhesség megtartása jelenti a felelősségvállalást, hanem ugyanígy egy abortusz is a felelősségvállalás egy módja.
Ezt most nem rábeszélésnek szánom, csak mondom.
Nyilván azért érzel így, mert ez egy nem tervezett, nem várt, nem kívánt terhesség. El kell dönteni, hogy egyáltalán mit akarsz vele kezdeni.
Ha megtartod, a kötődés azért később is ki tud alakulni, valószínűleg javulni fog a helyzet a terhesség során.
Pszichológus felkeresése sem lenne éppen hülyeség.
Tehat. Otthon elsz meg, a kapcsolatod is igazabol egy rakas kaki, es te ide akarsz gyereket vallalni?
Meg ne haragudj mar, de a szuleid helyeben en se nagyon orulnek. Nyilvan nem lesztek egyutt sokaig (a gyerek nem segit egy tonkrement kapcsolaton, ne legyel mar ennyire hulye), aztan majd a nyakukon maradsz orokre a gyerekkel.
Mit varsz, tapsikoljanak neked? Borzasztoan felelotlen dontes most szulni.
Én azt nem értem, hogy ha ilyen xar volt a kapcsolat, akkor miért nem szakítottál vele korábban és miért nem mentél vissza külföldre korábban?
Lehet, mégse volt annyira rossz?
És ha most elveteted a babád, akkor mi a garancia arra, hogy később nem lesz ennél még rosszabb (lelkiismeretfurdalás, szemrehányás, megbánás, műhiba miatti meddőség stb)?
Vagy majd mi lesz akkor, ha úgy jön a következő gyerek, amikor már se szülő, se nagyszülő nem lesz melletted?
Azért nem vagy boldog, mert semmi okod nincs rá. Nem is értem, hogy az adott körülmények között - vagyis hogy konkrétan szakításon gondolkodtál, nem is terveztél vele hosszútávra, külföldre akarsz menni, élni még, utazni stb. - miért nem döntöttél az abortusz mellett.
Sziklaszilárd, jól működőt, tűzön-vízen átment kapcsolatok is meginognak a gyerekvállalástól. Tudod hány ilyen "vállaljunk-gyereket-majd-minden-rendbejön" kapcsolat fullad totális kudarcba? Qrvasok, és ne reménykedj, hogy ti lesztek a kivétel. 10 hetesen mondjuk itthon már nem férsz bele időben az abortuszba, de én a helyedben hallgatnék a - jogos és nagyon is reális - érzéseidre, és elvetetném pl. Bécsben.
Ja, ajandek. Aztan majd a gyerek eszik-ruhazkodik a szeretetbol, igaz? Meg majd imadkozik es lesz pelenka az asztalon varazslatos modon.
Hurra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!