Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok de egyáltalán...

Terhes vagyok de egyáltalán nem örülök. Hogyan legyek pozitívabb?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy már sok ilyen kérdés van,ne kövezzetek meg,nem nagyon olvastam utána,csak egy pár pozitív mondatra/tapasztalatra van szükségem mert nagyon egyedül érzem magam.Kiderült,hogy terhes vagyok,10hetes. Gondolom,minden normális ember örülne de én nem. A szüleim nem igazán örültek mikor elmondtam,nem beszélünk róla,nálunk ez amolyan tabu. Úgy kezelnek azóta is mint aki simán csak beteg és azért hány. 18 évesnek érzem magam mert teljesen úgy viselkednek velem pedig már is 25 elmúltam és mindjárt 26 leszek.Szó sem esik a terhességről,mindenki próbálja kerülni a témát,ki se nincs mondva,hogy terhes vagyok,csak elterelgetik,megkérdezik hogy vagyok aztán ennyi.A párom és az ő szülei viszont nagyon örülnek. A párommal 2,5éve vagyunk együtt. Sajnos az elmúlt fél évünk nagyon viharos volt. Én már szakításon gondolkodtam de ő nem,pedig nem igazán bánt velem helyesen. Hazudott sokszor dolgokról,voltak problémáink. Tudom,hogy az én hibám és rendesen védekezni kellett volna és hasonló kommentek fognak érkezni. Egy betegségemből adódóan az orvosok figyelmeztettek,hogy nehezebben esnék teherbe és ha sikerül is nagy a vetélés kockázata amit el is fogadtam. Ezért ért váratlanul az egész. Nagyon bűntudatom van,hogy nem örülök igazán. Nemtudok boldog lenni. Nem tudok pozitív lenni,csak negatív gondolatok keringnek a fejemben. Velem ellentétben a párom örül és szerinte a baba hozna minket össze és költözzünk össze és minden rendben lesz. Nagyon félek,hogy egyedül maradok a kicsivel. Nekem más terveim voltak.Külföldön éltem egy ideig és szerettem volna még visszamenni,kicsit utazgatni,élni,több helyen mivel mindig olyan érzésem volt,hogy még nincs meg az a biztos pont amikor megállnék. Nem érzem magam készen egy babára egyáltalán. Nemtudom magam elképzelni se terhesen se anyaként.Illetve jobb lett volna,ha a párommal már rendezzük a dolgainkat és legalább összeházasodtunk volna. Nagyon kilátástalannak látom a helyzetet,nagyon félek és nem tudom mi tévő legyek. Úgy érzem nembirom tovább és kezdek megbolondulni,stresszes vagyok és nemtudok máson gondolkodni,csak ezen. Mit tehetnék? Ha abortuszra mennék szerintem azt is bánnám,úgyérzem ha nem,azt is.

nov. 20. 13:06
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

Nem csak egy nem kívánt terhesség megtartása jelenti a felelősségvállalást, hanem ugyanígy egy abortusz is a felelősségvállalás egy módja.

Ezt most nem rábeszélésnek szánom, csak mondom.

Nyilván azért érzel így, mert ez egy nem tervezett, nem várt, nem kívánt terhesség. El kell dönteni, hogy egyáltalán mit akarsz vele kezdeni.

Ha megtartod, a kötődés azért később is ki tud alakulni, valószínűleg javulni fog a helyzet a terhesség során.

Pszichológus felkeresése sem lenne éppen hülyeség.

nov. 20. 13:38
 12/34 anonim ***** válasza:
60%

Tehat. Otthon elsz meg, a kapcsolatod is igazabol egy rakas kaki, es te ide akarsz gyereket vallalni?

Meg ne haragudj mar, de a szuleid helyeben en se nagyon orulnek. Nyilvan nem lesztek egyutt sokaig (a gyerek nem segit egy tonkrement kapcsolaton, ne legyel mar ennyire hulye), aztan majd a nyakukon maradsz orokre a gyerekkel.

Mit varsz, tapsikoljanak neked? Borzasztoan felelotlen dontes most szulni.

nov. 20. 13:40
 13/34 anonim ***** válasza:
43%
Én sem akartam gyereket, 24 éves voltam, becsúszott, már együtt voltunk 5 éve a férjemmel, volt félretett pénzünk stb. Ez a része nem volt gáz. De nem vagyok egy nagy gyerek szerető. A férjem akart csak nagyon, én nem. Megtartottuk, eleje nem volt könnyű, sürgősségi császár lett mert harántfekvésben beindult a szülés, ezért is okoltam sokáig, hogy már a születésénél is kitolt velem... 2.5 éves korában vissza mentem dolgozni, addig nem volt igazán jó, elláttam meg ilyenek, de nem éreztem annyira jól magam anyaként. Most 5 éves és már jó ideje megváltozott, mostmár imádom, kezdem meglátni ennek a szépségét, a legjobb dolog ami történt velem életemben.
nov. 20. 13:44
 14/34 anonim ***** válasza:
70%
Vetesd el. Szar kapcsolatba nem szülnék,főleg ha te sem várod. Most egy életre össze akarod kapcsolni az életed valakivel,akivel szakítani akartál? Ha elváltok akkor is ő lesz az apa,mindig ott lesz az életedben ha akarod ha nem...
nov. 20. 13:45
 15/34 anonim ***** válasza:
14%

Én azt nem értem, hogy ha ilyen xar volt a kapcsolat, akkor miért nem szakítottál vele korábban és miért nem mentél vissza külföldre korábban?

Lehet, mégse volt annyira rossz?

És ha most elveteted a babád, akkor mi a garancia arra, hogy később nem lesz ennél még rosszabb (lelkiismeretfurdalás, szemrehányás, megbánás, műhiba miatti meddőség stb)?

Vagy majd mi lesz akkor, ha úgy jön a következő gyerek, amikor már se szülő, se nagyszülő nem lesz melletted?

nov. 20. 13:55
 16/34 anonim ***** válasza:
64%
De amugy munkád van ? Vagy a 0 forintra (bocsánat havi 32 ezer) gondoltad felnevelni? Esetleg egy + 30 ezres gyerektartás ? Mert én nagy zsonglőrnek tartom magam egyedül álló anyaként de a múlthónapba majdnem ennyit hagytam gyógyszertárban… képzetséged ? Fogsz tudni gyerek mellett hamar dolgozni ? Gyerekbarát műszak ? Tisztában vagy vele, hogy ha nem kapsz normális ellátásokat akkor kb már most írasd bölcsibe szerencsétlent ? Azért mert te nem tudsz együtt élni azzal a gondolattal, hogy elvetetted a magzatod nincs jogod kibújni a felelőség alól és azt mondani lesz ami lesz én csak azért is megszülöm…
nov. 20. 14:34
 17/34 anonim ***** válasza:
57%

Azért nem vagy boldog, mert semmi okod nincs rá. Nem is értem, hogy az adott körülmények között - vagyis hogy konkrétan szakításon gondolkodtál, nem is terveztél vele hosszútávra, külföldre akarsz menni, élni még, utazni stb. - miért nem döntöttél az abortusz mellett.

Sziklaszilárd, jól működőt, tűzön-vízen átment kapcsolatok is meginognak a gyerekvállalástól. Tudod hány ilyen "vállaljunk-gyereket-majd-minden-rendbejön" kapcsolat fullad totális kudarcba? Qrvasok, és ne reménykedj, hogy ti lesztek a kivétel. 10 hetesen mondjuk itthon már nem férsz bele időben az abortuszba, de én a helyedben hallgatnék a - jogos és nagyon is reális - érzéseidre, és elvetetném pl. Bécsben.

nov. 20. 23:26
 18/34 anonim ***** válasza:
27%
Kedves kérdező , adj hálát Istennek mert ez egy ajándék , olyan dolog amit pénzért nem lehet megvenni . Egy élet fejlődik benned , sok nő mindent megadna ezért , hidd el nekem . :)
nov. 21. 10:42
 19/34 anonim ***** válasza:
56%

Ja, ajandek. Aztan majd a gyerek eszik-ruhazkodik a szeretetbol, igaz? Meg majd imadkozik es lesz pelenka az asztalon varazslatos modon.

Hurra.

nov. 21. 10:47
 20/34 anonim ***** válasza:
56%
18 asnak en szultem egy rossz hazassagba mondvan talan a gyerek javit ahelyzeten. sose tudtam igazan kotodni hozza ugyhogy a gyereket ha az ANYA maa nem kivanja jo nagy eselye van ra hogy sosem fogja tudni igazan megszeretni. en meg szoptatni se birtam annyira idegenkedtem a gyerektol aki raadasul fiu lett en meg ha mar volt lanyt akartam volna. el is valtunk a 2. ferjem orokbe fogadta, jo apja volt de en sose voltam igazan szereto anya. megkapta amit tudtunk megadni neki de nekem mindig egy teher volt a lete.
nov. 21. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!