Milyen érzés, amikor a nyolcadik-kilencedik hónapban
mozog/rugdos a baba?
Figyelt kérdés
Én még csak az ötödik hónapban járok és körülbelül egy hónapja érzem a mozgását.
Örülök neki, mert így jelez felém is, hogy minden oké, de még mindig nem szoktam hozzá. Pszichésen tök jó érzés, de fizikailag inkább kellemetlen, főleg amikor a semmiből rúg egy nagyot. A Férjem is meg van lepődve, hogy ilyen korán ilyen nagyokat rúg. Ha pl. videózom, akkor a felvételen is szépen látni, ahogy "ugrál" a hasam. Van, hogy hajnalban felébreszt. A múlt heti ultrahangon hanyatt vágta magát, a lábacskáit pedig a feje fölé emelte, miközben az ujját szopizta. Az orvos is megjegyezte, hogy egy kis akrobata.
Valahol a 7. hónap környékén eltörte egy bordámat, amit utána folyamatosan bökdösött is a szülésig. Gondolhatod. Azóta beforrt, de rossz időben még mindig érzem :D
Az elején még jó volt amúgy, amíg még "finoman" mozgolódott. De a végére már csak a megnyugvás kedvéért örültem a mozgásnak. Nálam egyik gyerek sem nyugodott meg a szülés előtti időszakra, bőven bukfenceztek a szülés reggelén is. Vigasztalásul közlöm, hogy szülés után sem nyugodtak le, mindkettőben egy-egy privát atomerőmű működik. Sosem voltam sportos alkat, amióta gyerekeim vannak, azóta nagyon fitt és edzett vagyok :D
nov. 13. 15:34
12/18 anonim válasza:
#11 Lehet tényleg múlik a gyerek temperamentumán is, 8-as vagyok és nekem nyugis babám van. (Na jó, így 1 évesen már nem annyira nagyon nyugis, de újszülöttként álom eszik-alszik baba volt.)
nov. 13. 15:38
13/18 anonim válasza:
9-es vagyok, nekem odabent kipihente magát egy életre... rossz alvó és állandóan pörgő fiam lett...mai napig lehetetlen lefárasztani, pedig már 7 éves :)
nov. 13. 17:02
14/18 anonim válasza:
Nálam az első lányom is pörgős volt bent, de nem annyira, mint a második. 40 hetesen is olyanokat pörgött, vajúdás alatt is folyamatosan. Néha a sírás kerülgetett úgy fájt amiket csinált. Kint is ugyanilyen típus volt eddig mindig. Az első hozzá képest nyugalom tengere. Alig vártam a szülést, örülök, hogy több terhesség nem lesz, ezerszer jobb így már, hogy itt vannak. Nekem is van ismerősöm 11es, akinek így eltört. :/ kemény lehetett.
nov. 13. 19:40
15/18 anonim válasza:
Ahogy az 1-es, a kisfiam egy bugibajnok volt, korán kezdett rákkenrollozni és a vége felé már kifejezetten fájdalmas volt, nem egyszer hangosan feljajdultam. És ő is éjjel kezdte a műsort, szóval nem sokat aludtam már a végefelé, ugye alapból is kényelmetlen volt így is, úgy is, és nem egyszer volt, hogy nagy nehezen elhelyezkedtem, és akkor bumm... telibe a hólyagomat vagy a bordáimat. Eleinte fejvégű volt, aztán a 20. heti UH-n már faros, aztán a 34. hét környékén visszafordult, de utána is voltak olyan megmozdulásai - szinte keresztben feküdt - hogy az utolsó pillanatig féltem tőle, hogy visszafordul farosra. Háttal kifelé feküdt, sokszor lehetett érezni, ahogy tolta kifelé magát, ki lehetett tapogatni a kis fejét, végig a gerincét és a fenekét. De amióta kint van sem hazudtolja meg önmagát, gyakorlatilag folyamatosan jár a lába (6,5 hónapos). :D
nov. 13. 23:17
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az élménybeszámolókat! 😁
Bordatörésről még nem is hallottam, de durván hangzik.😬 Azért annak idő is kell, mire rendbe jön, erre meg jön a szülés..
Na, majd hamarosan megírom, hogy nálam miként alakulnak a dolgok.
nov. 14. 12:13
17/18 anonim válasza:
Akkor én kivétel leszek én nagyon szerettem a mozgását végig, főleg a vége fele, amikor már tényleg érezni lehetett, hogy a kis könyökét vagy térdét tolja ki. Pedig az ultrahangon mondták, hogy igazából nem kímél, igazi kis izgàga volt odabent is. Melső fali lepényem volt, lehet hogy ez is közrejátszott mert valamennyire felfogja a mozgás érzetét. Nekem a végén inkább a gyomorégéssel volt a gondom meg a hólyagommal küszködtem sokat. Csak emiatt vártam a "végét" de a mozgása a mai napig hiányzik. Off: Most a gyermekágy alatt visszasírom a terhességet, de lehet hogy még a szülést is bevállalnám mégegyszer, minthogy a gátsebbel szenvedjek. Nàlam ez tett be nagyon. Persze nem vagyunk egyformák, nem megijeszteni akarlak. Van aki màr màsodik nap ugrál ide-oda. Csak szemléltetésképp, hogy mindenkinek más a kellemetlen a szüléssel/terhességgel kapcsolatban.
nov. 16. 22:42
18/18 A kérdező kommentje:
Mi a gond a gátsebbel?
Mármint értem, hogy fáj és időbe telik mire rendbe jön, de olyan sok panaszt nem olvastam még ezzel kapcsolatban.
Már beszereztem ilyen gát masszírozó olajat, remélem segíteni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!