Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés, amikor a nyolcad...

Milyen érzés, amikor a nyolcadik-kilencedik hónapban mozog/rugdos a baba?

Figyelt kérdés

Én még csak az ötödik hónapban járok és körülbelül egy hónapja érzem a mozgását.

Örülök neki, mert így jelez felém is, hogy minden oké, de még mindig nem szoktam hozzá. Pszichésen tök jó érzés, de fizikailag inkább kellemetlen, főleg amikor a semmiből rúg egy nagyot. A Férjem is meg van lepődve, hogy ilyen korán ilyen nagyokat rúg. Ha pl. videózom, akkor a felvételen is szépen látni, ahogy "ugrál" a hasam. Van, hogy hajnalban felébreszt. A múlt heti ultrahangon hanyatt vágta magát, a lábacskáit pedig a feje fölé emelte, miközben az ujját szopizta. Az orvos is megjegyezte, hogy egy kis akrobata.

Mi lesz később? 😁 Milyen érzés? 🙈

tegnap 13:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kifejezetten kellemetlen volt már a vége felé .

Ráadásul mindig este kezdte el amikor lefeküdtem aludni

Áldás volt amikor végre megszultem, és nem rúgta szét senki bent a belső szerveimet

tegnap 13:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Később még kelletlenebb lesz. Nagyobb lesz, rugdosni fog ugyanúgy, csak nagyobb testtel és nem csak ezt fogod érezni, hanem ha pozíciót változtat, ha megpihen a húgyhólyagodon, a lábát pedig a bordáidba nyomja. Na, ilyenekre lehet számítani meg ennél cifrábbakra, de! ez lesz a legmegnyugtatóbb érzés is, hogy a babád jól van :)
tegnap 13:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy fogod fel. Mert alapjáraton ez nem egy kellemes élmény, tud fájni ha a gyomrodat rugja meg akkor kishíjján elhányod magad. Viszont a kegcsodásabb erzés érezni hogy egy élő embert, a te gyerekedet hordozod q szíved alatt
tegnap 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Rossz volt ,persze izgi meg minden,de amikor nyújtózik egyet kézzel-lábbal majd szétszakadsz. Alig vártam hogy szüljek.
tegnap 13:50
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Kellemetlen volt. Persze örül az ember, de ha egyik oldalon rugdos másikon meg csapdos (harántban feküdt végig) akkor azért már várod legyen kinn a baba. Egyszer úgy hólyagon talált majdnem bepisiltem.
tegnap 13:53
 6/15 anonim ***** válasza:

36 hetes vagyok, már én is azt várom, túllegyünk rajta.

1 hete nem tudok normálisan menni, mert idegbecsípődésem van (valószínűleg nyom valamit), rugdosás helyett már ő is max csak nyújtózni tud, de akkor a bordáim érzik, vagy a húgyhólyagom, hát egyik sem kellemes 😂

tegnap 13:55
 7/15 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsére a belső szerveimet békénhagyta, akkor viszont néha fennakadt a szemem, mikor a semmiből "bekönyökölt" (fogalmam sincs, melyik testrészével 😀) a bordáim közé... igaz, hogy ő 37+1 hetesen meg is született, szóval a végét kihagytam, de azt is hozzá kell tennem, hogy így is 3kg és 50 cm felett volt, szóval simán van, aki kisebb babával viszi végig, tehát ez nem feltétlenül mérvadó.

Barátnőm mesélte, hogy ő az első lányával a nyílt utcán pisilte magát össze egy jól irányzott rúgás után... 🙄

Tuti függ attól is, hogy milyen fali a lepény és hogy fekszik a baba, nekem szinte mindig koponyavégűnek (valószínű hátulsó koponyatartással, mert úgy bújt ki) nézték mellső fali lepény mellett, egyszer volt harántban, de másnapra megint visszafordult, biztos csak ijesztgetett 😀

tegnap 13:57
 8/15 anonim ***** válasza:

Később kevesebb helye lesz és nem fog már ilyen hatalmas rúgást csinálni, inkább mozgolódnak a végén. Persze az ember bordája alá olyan szépen betudta nekem is akasztani valamiért, hogy csillagokat láttam.

De azért én jó érzéssel gondolok vissza rá. Sz<lés előtt is azon gondolkodtam, hogy nem fog-e hiányozni, hogy ott mozog bennem, hiszen hónapok óta megszoktam... Szülés után nem volt ilyeneken időm gondolkodni, meg örültem amikor végre le tudtam hajolni, meg újra hasra tudtam feküdni, de így 1 év távlatából, már hiányzik, és szeretném még1x átélni.

tegnap 13:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Akkor én szerencsés voltam, nekem semmi kellemetlen dolgot nem csinált, egyszer sem fájt a mozgása. Leginkább a popsiját nyomkodta ki fent a gyomromnál. Mindig vártam, hohy majd néha csillagokat látok, mindenki azt mondja milyen rossz tud néha lenni. Hát nem tapasztaltam ilyet. Most várom a második babát, kiváncsi leszek ő is nyugis lesz e. 20 hetes vagyok, mellső fali lepénnyel így még csak most kezdem érezhetni, azt is elég tompán.
tegnap 14:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Én is a kivételek közé tarozok, nekem sose fájt ha mozgolódott. Olyan erős rúgást sose csinált és sose nyomott semmit.

Mikor először mozgolódott akkor amúgy nekem fura, ijesztő és bizarr volt.😅 Kellett idő mire megszoktam.

tegnap 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!