Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szoptatás miatt elszívhatja a...

Szoptatás miatt elszívhatja a nagyobb tesó a magzat elől a tápanyagokat, ha még mellette hányás is van, káros a magzatra, ez okozhat fejlődési rendelleneséget vagy vetélést?

Figyelt kérdés
okt. 30. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ez amiatt a legveszélyesebb szerintem, mert ha terhes is vagy, hanysz is, szoptatsz is, NEKED nem marad már kb semmi értékes energia, meg tápanyag, pedig a baba legjobban nyilván egy egészséges és erős szervezetben fejlődik. Én a nagytesonal, mivel nyilván semmi szükség már rá, nem erőltetném a szoptatást, bár én amúgy sem voltam sosem a hosszutavu szoptatás híve. Inkább azon lennék, hogy a saját szervezetem felturbozzam a terhesség alatt sok vitaminnal, tapanyaggal, mellette nyilván megadnek mindent a nagynak is ugyanúgy, de az érzelmi szükségleteit ezerfelekeppen kielegitheted, nem csak szoptatassal. Minden jót!
okt. 30. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Igen, elszívhatja.

Magadhoz öleled a gyerkőcöt, bebugyoláljátok magatokat egy puha plédbe, simogatod, puszilgatod, és minden érzelmi igénye ki lesz elégítve szoptatás nélkül is. Sőt, még jobban, mintha szoptatnád.

okt. 30. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Fejlődési rendellenességet egész biztosan nem okoz a szoptatás, de vetélést is szerintem csak akkor, ha amúgy is veszélyeztetett vagy valami miatt, bár nem hinném, hogy lenne összefüggés.

Második gyerkőcöm így vártam, 32. hétig szoptattam a nagyot, az elején én is hánytam, rosszul voltam sokat, de mégis tandemszoptatást terveztem először. Aztán a harmadik trimeszterre a tejem is elment és olyan averzióm lett a szoptatástól, hogy inkább beszüntettem az egészet, de addig egyáltalán nem volt sem kellemetlen, sem semmi probléma a terhesség/szoptatás mentén. Vannak nagyon sokan, akik tandem szoptatják a gyerekeiket, terhesség alatt is, alapvetően egy egészséges terhességet nem befolyásol a szoptatás.

Amit viszont ír az #1, az nem hülyeség egyáltalán, ha hánysz is, szoptatsz is, étvágytalan is vagy, akkor abba könnyű elfogynod neked is, mert hát miből legyen erőd még egy kisbabát "kitermelni" magadból? :D Én sem tudom, hogy nekem hogy sikerült, bár tény, hogy a második terhességem alatt a rosszullétek, hányás sokkal kevésbé volt prominens, mint az elsőnél, csak napi 1x hánytam, nem nonstop folyamatosan egész nap.

okt. 30. 14:25
 4/8 anonim ***** válasza:
28%
Nem, knkább a te szervezetrd szívják le mindketten.
nov. 3. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem, egyik gyerek a másiktól semmit nem fog elszívni, mindkettő tőled fog.
nov. 15. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:
37%
A magyar nyelv oly csodás, olyan sajnálatos, mikor valaki így fogalmaz. Sokszor az embernek háromszor el kell olvasni, hogy valamit kihámozzon belőle. Kérlek a terhesség alatt szánj időt az önkepzésre és ne így nevelj gyereket.
nov. 15. 15:01
 7/8 anonim ***** válasza:
9%

Utolsó ez kinek szól? Te magyar vagy? Mit kellett 3x elolvasnod?

Magyartanár nem lehetsz, mert akkor tudnál helyesen írni.

nov. 16. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:

#7, nem vagyok magyartanár,de kérlek fejtsd ki, mit nem írtam helyesen.

A kérdezőnek szólt, ugyanis fizikai fájdalmat érzek mikor 3 különböző mondatot valaki leír egyben, és még a vesszőt is sajnálja a mondatból.

nov. 16. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!