Mit gondoltok az indításról?
Sziasztok! Jövőhéten leszek 40 hetes és hiába van már hetek óta nyitva a méhszájam és nagyon lent a hasam egyáltalán nincs jele annak, hogy szeretne megszületni. Mindennap vannak jóslófájásaim,de ennyi. A baba szerdán volt mérve,3100 grammot mondtak. Szerintetek pénteken egyből felfogják ajánlani az indítást,ahogy betöltöm a terminust?
Nem tudom mennyire káros, vagy másabb,mintha természetesen indulna be itthon. Annyi,hogy mi nem a körzeti kórházba jártunk, végig másik megyébe mentünk magándokihoz és voltam is a helyi kórházban a terhességem alatt, szülhetek ott. Egy a gond a mi szemszögünkből,hogy a 40.héttől naponta kell menni NST-re és hát ez naponta azt jelenti 1 óra 15 perc kb oda és ugyanennyi vissza ( 140 km oda 140 vissza). Nyilván ezt vállaltuk mert a helyi kórház szörnyű, és nem is mennénk oda, bármennyire sok pénzbe kerül eljárni máshová.
Tehát gondolkozom,hogy amikor majd felajánlják,hogy indítanak melyik a jobb, ha elfogadom vagy ha kitartok még legalább onnan egy hetet,hogy várjak meg a 41 hetet?
Minden szempontból jobb, ha magától indul meg. Ha kell és megtehetitek inkább utazzatok. Sajnos az indításnál nagyobb az esély a császárra is, mivel nem áll még készen a baba. Engem indítottak, fiam nagyon fent volt, méhszáj is magasan, 2 ujjnyira tágultam ballontól, majd kaptam oxit de semmi. Végül császár lett. Örülök, hogy legalább megpróbálhattam a szülést, de látszott, hogy pici még nem akar kijönni. Amúgy 41+0-n indítottak és 41+2n hajnalban született meg.
Ha teheted várjatok. Első babánál tudtommal többen túlhordják a picit.
Mindkét gyerekem indított volt. Az első államiban, a második magánban. Mindkettő 41+1-en és mindkettőnél már 40. héten egyeztettünk időpontot. Ha akartam volna, megindították volna már akkor, de én húzni akartam, hátha... Ha ennyit kell utazni és nincs tesó, én lehet inkább a befekvést próbálnám erőltetni, vagy helyben airbnb-znék, vagy valami. Én csak 40 percet utaztam oda, meg ennyit vissza mindkét esetben, de így is eldurrant az agyam már a harmadik nap után. Pláne államiban, ahova mindennap menni kellett és 3-4 órás program volt. Magánban elég. volt kétnaponta és baromi gyorsan letolták. Ez barátibb volt így.
Őszintén szólva én rettegtem az indítástól és az első traumatikus is volt, futószalag, darab-darab, egyből 2 perces fájások, pánik, világvége hangulat, kézzel tágítás, de megszületett természetes úton. A második nagyon nagyon jó élmény volt! Szóval rettegtem, de a sok ctg-vel és a várakozással már mindkettőnél úgy voltam vele, hogy már nem érdekel, csak legyünk túl rajta... Borzasztó idegállapotban voltam már a végén és ez egyre rosszabb volt, ahogy közeledett az időpont. Jó lett volna egyszercsak váratlanul túlesni rajta.
14# Államiban sajnos én is ezt tapasztaltam. A semmiből fél óra alatt durrantak be a 2 perces fájások, azt hittem ott maradok.
Aztán magánban megmutatták, hogy lehet az oxit fokozatosan is adagolni, nem kell a nagy sietségeben "kicsinálni" a kismamát... 7-kor kötöttek infúziót, fél 1-kor már babáztunk, mégis nagyon szépen erősödő és sűrűsödő fájásokat éltem meg, nem azt a pokoli kínt, amit az elsőnél.
Nagyon sajnálom, hogy államiban ez a gyakorlat. :(
13 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!