Akkor is befektetik a kismamát terminus túllépés után, ha még nincs szó indításról?
Tehát nem olyan esetre gondolok, ahol már tudják, hogy valami ok miatt másnap indítják a szülést, és előző nap befektetik. Hanem ahol úgymond szorosabban figyelik, de egyelőre nem indokolt az indítás. Vagy ez nem jellemző?
Ha mégis, milyen vizsgálatok vannak és milyen gyakorisággal, ami miatt ne lehetne akár napi szinten bejárnia a kismamának?
Mert pl. ha van délelőtt 1 NST, amúgy semmi, akkor sok értelme nem lehet a bentfekvésnek - szerintem.
Protokollfüggő
Szent Imrében 41+3 este fektettek volna be, és másnap indítottak volna.
Előtte 2 naponta nst volt, de 41+1 megszültem.
Engem 2 éve befektettek, 40+2 voltam.
Reggel, este nst, 2 naponta uh.
Azért kellett befeküdnöm mert itt a protokoll szerint, este méhszájérlelő tablattát adnak, kb este 23 kor, és utána egyből feküdni kell.
41+2 lett a császár mert jele se volt az indulásnak
Sote 1-en sem fektettek be, naponta kellett túllépésnél már ctg-re járni, két naponta méhszáj vizsgálat. 41+0-án feküdtem be, este kaptam ballont, másnap délután burokrepesztés, oxi.
Itt max azokat fektették be, aki nem tudott már napi szinten bejárni ctg-re és kisírta, hogy vegyék fel inkább az osztályra. Dehát ilyenek ugye nem sokan vannak. Vagy persze ha valami gond volt, de az más téma.
Köszönöm a válaszokat! Akkor remélem, én is bejárhatok naponta, ha úgy alakul.
Ezek szerint, ha az adott kórházi protokoll mást is gondol erről, nem indokolja, hogy bent maradjon az ember. Napi NST-re természetesen meg tudom oldani a bejárást.
Igazából nincs olyan, hogy "befektetnek", mármint nem vagy köteles befeküdni, saját felelősségedre hazamehetsz, senki nem fog lekötözni, hogy márpedig maradsz 😄
Nyilván, ha nincs semmi gond, csak annyi, hogy nem született meg napra pontosan a baba, akkor felesleges is befeküdni. Jársz naponta NST-re, és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!