Mit gondoltok az indításról?
Sziasztok! Jövőhéten leszek 40 hetes és hiába van már hetek óta nyitva a méhszájam és nagyon lent a hasam egyáltalán nincs jele annak, hogy szeretne megszületni. Mindennap vannak jóslófájásaim,de ennyi. A baba szerdán volt mérve,3100 grammot mondtak. Szerintetek pénteken egyből felfogják ajánlani az indítást,ahogy betöltöm a terminust?
Nem tudom mennyire káros, vagy másabb,mintha természetesen indulna be itthon. Annyi,hogy mi nem a körzeti kórházba jártunk, végig másik megyébe mentünk magándokihoz és voltam is a helyi kórházban a terhességem alatt, szülhetek ott. Egy a gond a mi szemszögünkből,hogy a 40.héttől naponta kell menni NST-re és hát ez naponta azt jelenti 1 óra 15 perc kb oda és ugyanennyi vissza ( 140 km oda 140 vissza). Nyilván ezt vállaltuk mert a helyi kórház szörnyű, és nem is mennénk oda, bármennyire sok pénzbe kerül eljárni máshová.
Tehát gondolkozom,hogy amikor majd felajánlják,hogy indítanak melyik a jobb, ha elfogadom vagy ha kitartok még legalább onnan egy hetet,hogy várjak meg a 41 hetet?
Engem indítottak. 40+0nál felajánlották, de én halogattam. Biztos voltam benne, hogy úgyis elindul. Hát nem. 41+0nál belementem, mert ott már látszott az NSTn, hogy jobb lenne kint neki.
10kor kezdődött. 15 órakor kezdtem érezni és 22 órakor megszületett.
Felesleges volt halogatnom.
Szeptember 6ra voltam kiírva. Rá egy hétre kaptam időpontot az indítás miatt, tehát csak betöltött 41. héten indítottak volna, végül egy nappal előtte elfolyt a vizem.
Szerintem nem fogják rögtön az indítást javasolni
Nekem 40. hét közepén mondták, hogy 41+0-n reggel jelenjek meg az osztályon, és aznap indítás lesz. Nem felajánlották, hanem közölték, hogy ez lesz. Egyébként nekem nem volt naponta NST 40. betöltött héttől, csak 39. hétben voltam dokimnál magánban, meg egy hétre rá a kórházban. Akkor is eredetileg rá 4 napra hívtak volna vissza indításra, addig nem néztek volna meg.
Engem megnyugtatott, hogy nem lesz az, amivel a védőnő is riogatott, hogy befektetnek, aztán csak várom a csodát napokig, hanem indítás lesz.
Ez annyira megnyugtatott, hogy aznap este spontán be is indult. 🙂
Engem befektettek 40+4 napnal es 41 hetesen inditottak.
Nalunk ez a protokoll problemamentes terhessegnel. Nyilvan ha van valami gaz, akkor hamarabb inditanak.
De ez minden korhazban mas.
Engem idő előtti burokrepedés miatt indítottak, nem azért, mert túlhordtam.
Látszott is, hogy a baba még nem szeretett volna kibújni, mert két egymás utáni napon fittyethányt a gyógyszeres indításra, nem történt semmi... Végúl már kaptam oxit és burkot is repesztettek, na akkor nagy nehezen beindult az utolsó pillanatban, 12 óra múlva megszületett (37+1, 52 cm és 3120g 🙂).
Nyilván a körülmények miatt nem volt választásom, de így, hogy végül megúsztuk a császárt, én nem bántam, nem volt emiatt negatív élményem.
Én Fehérvárra jártam napi szinten 41+1-ig. 100 kilóméter oda és annyi vissza. Akkor volt egy főorvosi vizitem és ott döntöttek volna, hogy várnak még egy hetet, indítanak vagy császár. Végül elfolyt a vizem vizsgálat közben. Ez 4 hónapja. 40. héten nem is indítottak volna. Ott az a protokol most, hogy várnak 41. hétig és akkor döntenek.
5 éve Tatabányán szültem. Ott 42. hétig vártak mindenkinek akik ott voltak az indítással és ott a 40. héten befektették az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!