Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor meddig lehet/kell...

Most akkor meddig lehet/kell szedni a magnéziumot?

Figyelt kérdés

Mindenhol mást olvasok, az orvos is megint mást mond. Most akkor mi az igazság? Most töltöttem be a 36. hetet. Leálljak vele? Amúgy én afelé hajlok, hogy leálljak vele, a napokban már kevesebbet/kevesebbszer szedtem, viszont többet is görcsöltem. Viszont annyira nem zavar, jól bírom. Vagy baj a görcsölés?

Nektek mit mondtak, ti meddig szedtétek a magnéziumot? Le kell állni vele vagy nem?

okt. 18. 23:03
A kérdező szavazást indított:
Abba kell hagyni a szedését
Végig kell szedni
18 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdeztem anno az orvosom, azt mondta, szedjem nyugodtan, nem tudja visszatartani a szülést, ez egy hülyeség. Végig szedtem a Magnerotot.
okt. 18. 23:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

36 hetesen abbahagytam, mert az internet azt írta 🤦😅

Onnantól napi többször begörcsölt a vádlim, fájt a hasam.

38.héten kórházba kerültem, ott ezt elmondtam, majd kinevettek. Nyugodtan szedhettem volna tovább, szülésig.

A kórházba is adták 3x2-t. Végül csak megszültem, magától indult a kiírt napon

okt. 19. 07:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Ameddig akarod, ameddig szerinted segít.

Semmi köze a szülés beindulásához, nem tudja visszatartani a fajásokat.

Mindkétszer végig szedtem. A jóslókon már nem segített. Mindkétszer a 38. héten megszültem.

okt. 19. 08:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Végig, és még utána is. Rengeteg mindenhez kell a magnézium. Olyan hülyeségek tudnak elterjedni, hogy az félelmetes. Egyébként, hogy csak az izmoknál maradjunk most, ideértve a méh izomzatát is, annak el is kell tudni lazulnia, nem csak görcsösen összehúzódni. Egy olyan izom, ami csak összehúzódni képes, sokkal kevésbé hatékonyabb működésű. Nem a görcs fogja lefelé irányítani szegény babát a szülőcsatornán, és tágulni is kevésbé tud a méhszáj, ha folyamatosan csak összehúzódás van.
okt. 19. 08:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem 39.heten mondtáknterhesgondozáson hogy már ne szedjem.
okt. 19. 09:27
 6/11 A kérdező kommentje:
De amúgy olyat is olvastam (aztán nem tudom, igaz-e), hogy a méh izomzatára semmilyen hatással nincs a magnézium, mert hogy az simaizom azt hiszem. Csakhogy engem legjobban a méh görcsölés zavar, bár mint írtam kibírható, de aludni van hogy nem tudok tőle. De akkor erre nincs is hatással? Mert akkor minek szedjem?
okt. 19. 09:56
 7/11 A kérdező kommentje:
2-es amúgy miért kerültél kórházba, ha szabad tudni?
okt. 19. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Mert az nst-n nagyon magas lett a fiam pulzusa. Befektettek megfigyelésre 3 napra

2#

okt. 19. 10:39
 9/11 anonim ***** válasza:
51%

Fogalmam sincs, de leírhatom a tapasztalatom. Még szülésfelkészítőn kérdeztem a szülésznőt, 36hetesen abba kell-e, mert én úgy hallottam. Azt mondta, náluk 37hetet szoktak ajánlani. De én akkor még nagyon aktív voltam, felújítottam a lakást, volt elég bajom, nem akartam még görcsökkel is vesződni. Szedtem tovább. 38hetesen megkérdeztem a dokit. Jele se volt, hogy szülnék akkoriban, tök zárt voltam, de legkésőbb betöltött 40.héten indítani akartak. Azt mondta, ha nem akarok indítást (nem akartam), akkor nem ártana abbahagyni. Pár nap múlva abbahagytam. 40hetesen bementem indításra és magától elfolyt a magzatvízem.(Még mindig semmi jele nem volt előtte a vizsgálatnál, akkor is tök zárt voltam.)

Summa summarum, szerintem semmit nem befolyásol.

okt. 19. 11:06
 10/11 anonim ***** válasza:

"De amúgy olyat is olvastam (aztán nem tudom, igaz-e), hogy a méh izomzatára semmilyen hatással nincs a magnézium, mert hogy az simaizom azt hiszem. Csakhogy engem legjobban a méh görcsölés zavar, bár mint írtam kibírható, de aludni van hogy nem tudok tőle. De akkor erre nincs is hatással? Mert akkor minek szedjem?"

Olvastam már én is sok mindent. Amit te olvastál erről, az jelen esetben badarság.

okt. 19. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!