Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Császármetszésem volt és...

Császármetszésem volt és valószínű most is ez lesz. Elmúlik valaha ez a hiányérzet?

Figyelt kérdés
okt. 11. 18:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

#10 Én pl.úgy éreztem, hogy a testem cserben hagyott. Hogy nem úgy működött, ahogy kéne. És nem úsztam meg a sokórás vajúdást sem.

Aztán amikor picit alaposabban utána olvasgattam, rájöttem, hogy a testem tökéletesen működött. A babának kellett volna még egy pár nap bent. De megindították a szülést, a testem meg minden erejével védte a magzatot, aki még nem állt készen a megszületésre.

okt. 11. 22:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
3 császárom volt nekem is és egy cseppet sem bánom, hogy úgy alakult. A másodikra meg kellett próbálnom a hüvelyi szülést, nem sikerült és hát a császár utáni 1-2 nap fájdalmai számomra nem említhető egy lapon a vajúdás fájdalmával...úgyhogy amikor mondták, hogy a harmadik már automatikusan császár lesz, akkor megkönnyebbültem. Én szerencsére gyorsan felépültem.
okt. 11. 22:29
 13/26 anonim ***** válasza:
90%

Szintén 3 császár. Az első kettővel sokáig vajúdtam 9 és 14 órát. Ott abszolút nem volt hiányérzetem, mert egy megváltás volt mikor megkaptam az érzéstelenítést császár előtt olyan fájásaim voltak már. Abszolút nem vágytam már abban a szakaszban a kitolásra, örültem hogy vége a fájdalomnak pár órára.

A harmadinál csak bementem a megbeszélt időpontra és ki vették. Érdekes, ott hiányzott, hogy nem vajúdtam. Kicsit gépies volt így, hogy percre pontosan megvolt, mikor, mi történik. A szervezetem ugye egyáltalán nem készült rá, hogy jön ki a baba, gondolom, valami hormonális folyamatok kimaradtak az első kettőhöz képest. Sokkal jobban is féltem, mert nem vonta el a fájdalom a figyelmemet 😃

Érdekes, hogy előtte úgy voltam vele, hogy de jó, végre nem fogok ott görnyedni fél napot a fájdalomtól, hogy utána még fel is vágjanak, ez szuper szülés lesz(gondoltam én) és utólag meg pont, hogy hiányzott. Na de nem volt traumám ettől vagy ilyesmi.

okt. 11. 22:46
 14/26 anonim ***** válasza:
46%

Császárt kértem Mert az a biztonságosabb a babanak, milyen hiányérzetem lehetne ?

Hogy nem lettem inkontinens hogy nem lett szülési sérült a gyerekem ?

okt. 12. 02:05
 15/26 anonim ***** válasza:
58%
Nekem nem múlt el… majdnem 6 éves a legkisebbem, 20+ órát vajúdtam mindegyikkel, ez sem maradt ki. De nem, nem érzem, hogy valaha el fogom tudni fogadni ezt. Nekem kudarc volt.
okt. 12. 02:15
 16/26 anonim ***** válasza:
40%
Akkora butaság amit írtok!Nem tök mindegy hogy jon ki a baba?Sokkal fontosabb,hogy egèszsèges legyen!
okt. 12. 04:37
 17/26 anonim ***** válasza:
67%

Csak az mond ilyet, hogy "hianyerzet " , aki még nem szult huvelyi uton... 🤦‍♀️

En feltem a csaszartol , de csak azert mert nem akartam , hogy felvagjanak.

Azt mondjak konnyu gyors szulesem volt, erzestelenites nelkul szultem. Az elso fajas utan masfel ora mulva a kezembem volt a baba.

De elhihetitek , hogy semmirol se maradtatok le. Nem kell itt minden csoda tundermeset belekepzelni egy szulesbe. Faj mint a pusztulat, hanysz, beszarsz mikozben egy csomo idegen nez es takaritja a mocskodat. Persze cukik mondjak, hogy ne foglalkozzz vele mikozben allnak egy szikevel a kezukben es az amugy is 10x akkorara tagult vaginadon hasitanak még egy meretet 😂

Majd helyi erzestelenites mellett osszevarnak.

Megis ebbol mi is hianyzik nektek ? 🤔

Egeszseges a baba ? Igen. Te egeszseges vagy ? Igen .

Akkor meg nem mindegy , hogy mikent szuletett meg ?

okt. 12. 09:04
 18/26 anonim ***** válasza:
77%
Engem se érdekelt...ha császár akkor az. Ettől nem kevesebb senki.
okt. 12. 09:27
 19/26 anonim ***** válasza:
55%
14#-es. Nekem az első császár,második hüvelyi volt. Egy db császár után lett hegsérvem, ami kísért, pedig foglalkoztam a hegemmel, testemmel. Semmit nem ért. A hüvelyi után nem maradt vissza semmi. Nem tudhatod, hogy kinek mikor mi marad vissza. Szerintem is biztonságosabb, de az sem természetes és normális, hogy kikapják a gyereket aki hirtelen azt se tudja mi van most, hormonok se úgy mennek végbe. Ettől függetlenül nagyon jó, hogy van császár, különben én sem éltem volna túl. Mindkettőnek megvan az előnye, hátránya. Emiatt örülök, hogy mindkettőt átéltem és van rálátásom mindkettőre, de ez is szubjektív élmény.
okt. 12. 09:45
 20/26 anonim ***** válasza:
72%

Két indított szülésem volt, mindkettőt sikerült természetes úton megszülni (aminek én örültem), DE akkor is maradt bennem hiányérzet. Szerettem volna egy szép természetes lefolyású szülést legalább másodszorra, mivel az első traumatizált. Csalódott voltam, hogy a testem nem tudja a dolgát és nem ismeri a protokollt sem.

1 hónapja szültem másodszorra, magánban. Még mindig eszembe jut néha, hogy nem értem az én testem miért nem tudta mi a dolga, de már nem is lényeg. Annnnnyira örülök, hogy túl vagyunk rajta és többször nem fogom ezt átélni, hogy ez felülír mindent. Egyébként így is nagyon szép élmény volt a második szülésem.

okt. 12. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!