Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1/6000-hez lett a genetikai...

1/6000-hez lett a genetikai teszt eredményem. Ez mennyire jelent jót vagy rosszat?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy amikor a dokim elmondta hogy 1/6000-hez hogy lehet a pici beteg én teljesen lefagytam és gyakorlatilag nem tudtam arra figyelni mit magyaráz. 25 éves vagyok és 15+5 napos terhes. Csak egy kis megnyugtatásra lenne szükségem hogy ezek jó eredménynek számítanak.

okt. 8. 13:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem rossz eredmény. Nekem 1:20 000 volt és nem ajánlottak további vizsgálatot.

Neked mit mondott?

okt. 8. 13:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez melyik betegségre jött ki? Nekem a Down-ra ennél kisebb szám jött ki, az Edwards-ra és a Pataura 20000, és mind alacsony kockázatnak számított.
okt. 8. 13:19
 3/14 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak:

Javasoltak egy fizetős tesztet nálunk itt Szlovákiában, Trisomy tesztnek hívják.

De a dokim azt mondta hogy eldönthetem hogy megcsináltatom-e vagy nem. Közben vettek újabb vért egy újabb genetikai tesztre.

okt. 8. 13:31
 4/14 A kérdező kommentje:

A második válaszolónak:

A Down-szindrómára jött ki. Más betegséget nem mondott a dokim. Csak ezt az egyet.

okt. 8. 13:31
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

1:25 eredményt kaptam down-ra. 26 évesen, mégcsak ismerve sem ismerek ilyen embert, nem hogy a családban legyen.

5éves egészséges a fiam

okt. 8. 13:45
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Hát, szerintem ha erre az eredményre Trisomy-t javasoltak, akkor vagy az ultrahangon láttak valami kétesélyest, vagy jutalékot kapnak a Trisomy után. Mondom, nekem kisebb volt a Down, 1:4000 körül, tehát nagyobb esélyem lett volna beteg babára, mégsem javasoltak további vizsgálatokat.
okt. 8. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

1:6000

Nem is értem a további vizsgálatot .

Ez konkrétan azt jelenti, hogy 6000 ilyen értékeket adó terhességből egy esetben Down-szindrómás a magzat.

Szoval persze 6000 ből 1 esélyed mégis van de azért na legyünk reálisak

okt. 8. 14:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

1:250-ig alacsony kockázatnak számít. Teljesen jó ez az eredmény.

Nekem most 1:1549 lett az arány, és a trisomy teszt alapján sincs semmi baja.

Mi alapból trisomy testtet csináltattunk pluszba, mert szerettük volna biztosra tudni a nemét.

Nyugodj meg, minden rendben, ilyen eredménynél nem szokták az embert tovább küldeni. Az én leletemen pl rajta van, hogy nincs további teendő.

okt. 8. 14:50
 9/14 anonim ***** válasza:
86%

Egész pontosan 99,98% az esélye, hogy nem downos a babád, a rendelkezésre álló információk alapján.

Hogy ez oké vagy nem, az csak rajtad múlik. Lehet még biztosabbá tenni ezt az eredményt, de már így is igen csekély a kockázata, hogy beteg babád születik.

okt. 8. 14:52
 10/14 babyboom567 ***** válasza:
100%

A kolléganőmnek 1:6 volt az arány,és ciszták voltak a magzat agyában,és veséjében.Mondta a doki,hogy olyan rossz az eredmény, hogy az amiocentézis csak protokoll az abortuszhoz.Egészséges gyereke született.

Szóval a te 1:6000 eredményed egy röhejesen jó érték,gőzöm sincs miért paráztatott be a doki.Bár szerintem te értettél félre valamit,és a doki normálisan elmagyarázta.

okt. 8. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!