1:149 lett a Genetikai teszt eredménye. Más is volt hasonló helyzetben?
Sziasztok. Segítenének kérlek mert most össze vagyok törve rendesen.
A tegnap voltam a genetikai Ultrahangon ahol is mindent rendben találtak,nyaki redő 2.4mm amire azt mondták hogy jó.
Na most kaptam a telefont hogy menjek be a kórházba mert lejott a vérteszt eredménye ami hight risk Down Syndromára 1:149 lett.
Hát ott él is bőgtem magam helyben úgy megrémültem. Az oros nyugtatott és egy bizonyos Nipt tesztet csináljak azaz vért vettek amiből is 99% megmondjak hogy baj van e vagy nem. Ami fura az az hogy az ultrahang jó lett az orvos szerint a vér eredmény is jó és lehet hogy csupán a korom miatt jött ki ez a 1:149. Amugy 35 éves vagyok és első baba.
Na azóta miota haza jöttem csak a sírás kornyékez. Csattolnam a vérkép eredményét ha esetleg valaki ért hozzá kérem vessen rá egy pillantást és mondja el a véleményét. Köszönöm szépen mindenkinek 🙏 Amugy Angliaban élek. A Nipt tesztet a tegnap el is küldtek a laborba de 10 nap amíg lejön. Kb a férjem tartja bennem az életet.
Szia,elsősorban ne aggodj minden rendben lesz.
Megosztom veled az én törtenetemet hogy lásd van sokkal rosszab és mégis minden rendben lett🙏
12heti genetikam minden tökeletes volt,16.heti vizsgalatra mentek minden rendben volt az ultrahangon,2nap mulva hivtak h nagy a baj mennyek be.
2kormoszoma betegseget dobot ki 1:35hoz
Es nyitot hatgerinc 1:2
Vagyis 50szalak eselyel beteg lesz,aztmondták.Énis csak sirtam meg sirtam depis lettem,nem tudot senki olyat mondani amivel jobb kedvre derit.
Nekem is ezt ajanlottak(vérvetelt)de kiderült hogy az én kisbabam betegseget ez nem mutassa ki.Én magzatvíz levetelen voltam.3hetet kellet várnunk az eredményekre.pokoli 1honapunk volt.
DE 3.héten hivtak hogy minden rendben van hibásak voltak a tesztek.
Sok helyen a 16.heti genetikat már betiltotak pont ez miat mer nagyon sok rossz eredmenyt mutat az anyukak pedig kikészülnek.
Ne aggodj,nyugodj meg minden rendben lesz a kisbabádal,és makk egeszséges lesz!
Tudom barmit mondhat bárki neked most semmi nem segit,ezert is osztotam meg veled az én történetemet,hogy egy sokkal rosszab helyzetből indultam és mégis minden rendben lett.Nálad is igy lesz!
Boldog babavarást😊
Hát a számok alapján a korodhoz képest magasabb a kockázat. De ez is csak azért tűnik magasnak, mert 0% esélyt tartunk csak elfogadhatónak! Ezért vacak ez a kombinált teszt, mert senki nem tud mást mondani, mint az esélyek: 150 nőből, akinek ilyen eredményei vannak, csak egynek van Doen szindromas babája.
Nagyon biztató, hogy az uh-n nem volt semmi marker! Ebbe kapaszkodj! Szurkolok neked!
40 éves kolléganőmnek is rossz lett a kombinált teszt, de nála is az keltett reményt, hogy az UH-n nem látták jeleit.
Nála végül a magzatvízvétel tisztázta, hogy nincs gond, és egészséges kislánya született.
Drukkolok, hogy nálad is így legyen! 🙂
Tényleg ez azt jelenti, hogy ezeknél az értékeknél 149 babából 1 Down-os.
Ez a két link esetleg hasznos lehet ( [link]
"A down-kór kockázatának alakulása a markerek ismeretében
A grafikonok a rendellenességgel sújtott, illetve nem sújtott terhességek eloszlását mutatják a különböző markerek értékeinek tükrében. A két görbe metszéspontja az az érték, ahol a Down-kór előfordulásának kockázata megfelel a népességre vetített átlagos előfordulási értéknek. A grafikonokat megfigyelve látható, hogy ha a szabad-ß-hCG-értékek 1,35 MoM fölött, a PAPP-A-érték 0,6 MoM alatt, míg a tarkóredő vastagságának értéke 1,5 MoM fölött vannak, a Down-kór kockázatának emelkedését, míg az értékek ellentétes irányban való elhelyezkedése a kockázat csökkenését jelenti."
Illetve ez ( [link]
"PAPP-A (Pregnancy-associated plasma protein A)
A PAPP-A fehérjét a méhlepény termeli a terhesség során. Jelenleg ez a legfontosabb korai Down-kór szűrésben alkalmazott biokémiai marker. Down-kóros, illetve egyéb aneuploid magzatok esetében is lényegesen alacsonyabb koncentrációérték figyelhető meg."
Szóval ez a doki azt mondja, hogy a PAPP-A fontosabb, marker.
Ezek a tesztek gyakran megbízhatatlanok, próbálj meg megnyugodni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!