Genetikai vizsgálat eredménye szerint 1:100 arányban hajlamos vagyok a Dawn kóros baba szülésére? Volt valaki hasonló helyzetben? Mit jelent ez?
Figyelt kérdés
2012. okt. 22. 18:14
1/11 anonim válasza:
Hány éves vagy?orvos mit mondott?mert gondolom hozzáfűzött valamit ehhez az értékhez.
3/11 anonim válasza:
Igen, én! 1/130-as kockázattal. Melyik eredményed mutatta ezt? Nekem az Afp. Egy hete voltam amniocentézisen, hogy megtudjuk van e vmi baja a babának, uh-on nincs eltérés szerencsére. Hány hetes vagy? Uh-on ugye nem találtak semmit?
4/11 anonim válasza:
Az 1:100 eredmény magyarul fogalmazva annyit jelent,hogy ha lenne 100 gyermeked,abból csak 1 lenne Dawn kóros.
5/11 A kérdező kommentje:
A véreredmény plusz az életkorom alapján mondták ezt! A véreredményem jó, az ultrahangon is minden oké. 19 hetes
2012. okt. 22. 18:26
6/11 anonim válasza:
Én most csináltattam kombinált tesztet,13 hetesen ott teljességgel ki tudták zárni a down kórt.Az orvosom azt mondta, hogy ha megvan az orrcsont és a tarkóredő jó az uh-n,az még nem zárja ki teljesen a downt.Ezért is jó a kombinált teszt.
7/11 anonim válasza:
Ez már magas kockázatnak számít 150 alatt, így, hogy nem találtak semmit uh-on nagyon kevés esélye van, hogy beteg, de mivel rossz az eredmény így téged is biztos küldenek genetikára. Az én orvosom azt mondta ha felajánlják az amniot vállaljam be.
8/11 anonim válasza:
Az integrált teszt eredményem volt 1:125-höz Down kórra. Az uh-on minden oké volt. Mentem genetikára, meg csináltak amniocentézist. Életem leghosszabb hete volt, amíg megjött az eredmény: egészséges a babám. Lassan 11 hónapos a rosszaság. Tudom, hogy nehéz megnyugodni ilyenkor, de nagy a valószínűsége, hogy semmi baja a babádnak.
9/11 anonim válasza:
Tudok példát mindkét eshetőségre az ismeretségi körömből. 1:77-hez, nála beigazolódott a down-os baba, a másik ismerősömnél 1:70-hez, de ott egészséges kislány született. Amennyiben nem tartanátok meg ha Down-os lenne a baba, akkor ajánlott genetikai vizsgálatot csináltatni, hiszen abból biztos eredményt kaptok. Az életkorom miatt nekem is volt már korionbiopsziám, utána odafigyeltem magamra és semmi baj nem volt. :)
10/11 anonim válasza:
Nálam az integrált teszt 1:6 (!) kockázatot mutatott, de a baba teljesen egészséges lett. Az uh teljesen jó volt. Azért volt ilyen rossz az eredmény, mert a kockázatot az anyai életkornak megfelelő rizikóból kiindulva számítják ki és én 42 évesen szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!