Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye attól, hogy antibiotikumo...

Ugye attól, hogy antibiotikumot kell szednem automatikusan nem vetélhetek el?

Figyelt kérdés

Kb 2 hete betegek lettek a gyerekek, majd mire kigyógyultak én is elkaptam. Eleinte kis mezei náthának indult. Torokfájás, kapar picit, elment a hangom. Majd lett száraz köhögés. Innentől ittam a teát,mézet.inhalálás, vitamin,Forró italokat amit terhesen lehet de egyre rosszabbul lettem. Átfordult full orrfolyásba,csúnya váladékkal, hurutos köhögéssel. Elmentem dokihoz végül,aki azonnal táppénzre vett mert azt mondta hogy a légzésem csúnya zörög és mintha asztmás lennék olyan. És ebbol baj lesz. Kaptam antibiotikumot és kérte hogy folytassam amit előtte tea orrspray inhalálás pihi..

3. napja "pihenek"amennyire lehet a gyerekek mellett. Lassan de javulok.

De azon izgulok belül hogy el ne menjen a baba.

Mert a hasam azért fájdogál.

Mivel ilyen beteg voltam egy héttel későbbre átkértem az első uh-t, igy csak 16an megyek. Nagyon félek hogy baj lesz. Más aki hasonlóan ilyen cipőben jár/járt hogy muszáj volt ab-t szednie, kérlek meséljetek hasonló sztorikat kivel mi volt?

Az étvágytalanságon és a néha rámtörő hányingeremen kívül más bajom nincs.

6+3 hetes vagyok

okt. 7. 00:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom mondtad az orvosnak hogy terhes vagy. Ha mondtad, akkor valószínűleg olyan antibiotikumot irt amit terhesen is lehet szedni. Ha bizonytalan vagy, akkor olvasd el a betegtájékoztatót, ha abban nincs konkrétum akkor kérd ki egy másik orvos véleményét is.
okt. 7. 00:51
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Egyébként, amikor beteg vagyok akkor megnövelem a c-vitamin bevitelt kb 3-4000 egységre és hamarabb meggyógyulok. Ami még nagyon nagyon jó és tényleg ajánlom az a grapefruitmag csepp.
okt. 7. 00:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez, de mas miatt 3x kellett szednem antibiotikumot terhesseg alatt.

De a szules is magzatvizelfolyassal kezdodott, aztan korhazi protokoll az is, hogy nyomattak belem venasan az antibiotikumot ezerrel.

Szoval kaptam rendesen.

De nem lett semmi.

okt. 7. 06:07
 4/13 A kérdező kommentje:

Persze hogy mondtam ezzel kezdtem. Tényleg mindent szedtem minden féle vitamint de már annyira köhögtem hogy fájt a mellkasom és miután meghallgatta a doki mondta h nagyon csúnya és ha nem lennék terhes elküldene mellkasi röntgenre is mert annyira komoly.

Elolvastam a betegtájékoztatót, penicilin származék és azt írják h konzultáljon a kezelőorvossal a beszédes előtt amennyiben terhes.

okt. 7. 06:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Penicillin származékot lehet szedni terhesen. Én húgyúti fertőzés miatt 3x szedtem Zinnatot terhesen (2x az első és 1x a második), teljesen egészséges lett a kislányom, 3,5 éves, nincs lemaradva korához képest se semmiben. Nyugi, inkább egy antibiotikum-kúra, mint hogy a gyulladás okozzon gondot.
okt. 7. 07:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"és azt írják h konzultáljon a kezelőorvossal a beszédes előtt amennyiben terhes."

MINDEN gyógyszerre ezt írják.

A maga módján fájdalmas dolog, hogy lassan 3 vagy több gyerekes anyukaként ez így nincs meg.

okt. 7. 07:47
 7/13 A kérdező kommentje:

#6 ne haragudj de tanácsért és nem kioktatásért írtam le a kérdésem. Ha semmilyen segítő szándék nincs benned görgess tovább. De nem vagyok előrébb tőle hogy itt szörnyülködsz hogy 3 gyerekes anyaként nem tudom kívülről minden gyógyszer betegtájékoztatóját. Amit pl most szedek először életemben.

A többi értelmes hozzászólást köszönöm.

okt. 7. 09:45
 8/13 anonim ***** válasza:

De miért hiszel jobban gyakoris random idegeneknek, mint az orvosodnak?

Ha felírta annak tudatában, hogy várandós vagy, nyilván azért mert szedheted és nem lesz gond miatta.

okt. 7. 10:50
 9/13 anonim ***** válasza:
5%

8, azért gondolom mert ahogy én is találkoztam hozzá nem értő orvossal úgy más is. Az hogy orvos önmagában semmi.

A2-es választ pedig nem értem miért pontozták le, nem azt írtam hogy ne szedje az antibiotikumot, de ha én beteg vagyok segít az amit írtam.

Azt hittem ide segíteni jár az ember.

okt. 7. 12:03
 10/13 anonim ***** válasza:
71%
"az hogy orvos önmagában semmi" Gondolom csak addig ez a véleményed, amíg nem épp a te, vagy egyik szeretted életét kell megmenteni!
okt. 7. 14:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!