Normális hogy így reagálnak a kollégáim hogy terhes lettem és el kellett jönnöm táppénzre?
Terhes lettem későn tudtam meg,mire már szívhangja is lett a babámnak. Vérezgettem ezért fogalmam sem volt róla hogy az vagyok. Viszont egy nőgyógyászati vizsgálat által kiderült. A doki nem engedett dolgozni progeszteront kell szedjek és kímélni magam. Szóval azonnal szólnom kellett hogy mi van a főnökömnek. Nagyon nem örült neki. A kollégámmal is beszéltem multkor azt mondta jól ott hagytam őket. Nagyon hallatszik a viselkedésükön a hangjukon ahogy beszélnek hogy rohadtul nem örülnek és azóta utálnak. Mintha nem alapíthatnék családot, vagy engedélyt kéne kérjek tőlük. Oké nyilván nem így csináltam volna ha tudtam volna róla hogy terhes vagyok, hogy egyik pillanatról a másikra már nem megyek. De megijedtem ha továbbra is dolgoznék ki tudja mi lett volna. Főleg hogy fizikai munkát végzek.
Rosszul esik ez a viselkedés. Normális ez?
Menjenek a P...na!
Amíg otthon leszel, tanulj még valamit, aztán vissza se menj erre a helyre!
Nem tudom minek hisztiznek, vegyenek fel valakit a helyedre, más munkahelyen is megtudják oldani.
Ne is foglalkozz velük...miért érdekel mit gondolnak? Foglalkozz magatokkal!
Nem szabad teherbe esni az engedélyük nélkül vagy mi??
Szerencsére nekem mindkét munkahelyemen normális kollégáim voltak és együtt örültek velem, várták vissza.
Nem mindenhol dolgoznak paraszt emberek, normálatlan felfogással.
Keresd másik munkahelyet, ide nem mennék vissza mert ha táppénzen leszel a gyerekkel akkor is vérszegénység fognak kapni...
Munkahelyed bármikor lehet másik és ezek az emberek sem fogják végigkísérni az életed. De egészséged csak egy van illetve most már nem csak rólad van szó, hanem a piciről is.
Érthető, hogy kiakadnak, mert mindenki a saját érdekeit nézi. De neked ezzel nem kell foglalkoznod. Majd megoldják. Te meg pihenj sokat.
Túlreagálod, kérdező.
Ez van, nekik TÉNYLEG kellemetlen, hogy ilyen hirtelen estél ki. És a szavaikon, gesztusaikon ez meglátszott. Én ebben semmi bántót nem látok.
3 év múlva, ha visszamész, már biztos nem fognak ezzel foglalkozni. Te se foglalkozz azzal, mit és hogyan mondtak.
Az egy dolog, hogy az ember szívja a fogát egy ilyen helyzetben, akár főnök, akár érintett dolgozó, mert nyilván hirtelen meg kell oldani a helyzetet, helyettesítést, beosztást ha olyan jellegű a meló. DE. Ha köcsög lennénk azt mondanám, hogy egy fizikai munkakörben azért nem kellene ebből drámát csinálni, nyilván van ott más is, aki meg tudja csinálni, amit eddig ő, de mi van egy olyan irodai munkával, ahol normális esetben hetek alatt adja át valaki a munkáját/feladatait, magasabb szintről már ne is beszéljünk, mondjuk egy csoport vagy osztályvezető? Ugye.
Ugyanakkor empatikus, kulturált ember a fogösszeszorításon túl azért elsősorban örül a kolléga örömének, megérti, hogy az illető is inkább problémamentes terhességre vágyott volna, plánedesőt ha neki is van gyereke, ugye, mert ő vagy a felesége is járhatott volna így, ugye, de azt már elfelejtik.
Plusz kérdem akkor is mérgesek lennének, ha autóbalesetet szenved, vagy eltöri a lábát vagy rákos lesz? Vagy úgy az más, arról nem tehet? :D
Nem jogos. Nem tudtad,hogy terhes vagy aztán ki írt a doki, ez van. Ha nyafognak szólj be nekik hogy igen őket nem anya szülte hanem a gólya hozta.😅
Ha tudtad volna hogy terhes vagy és úgy kussolsz,akkor lett volna jogos, de akkor sem kéne ilyen bunkónak lenniük.
Nézd tudom, hogy ilyenkor a negédes mosoly az elvárás, de kollégaként pl a mi munkahelyünkön a legnagyobb hajtásban ha valaki egyik napról a másikra kiesne, akkor nekem se lenne túl őszinte az örömöm. Nem tudom ez milyen munkahely, de nálunk nem az van, hogy 2 nap alatt felvesznek valakit, aki kb 2 nap alatt be is tanul.
Persze, ez a főnök dolga, hogy megoldja, azért (is) kapja a pénzt, de mi kollégák túlóráznánk hónapokig ugyanannyi bérért úgy, hogy nekünk is van családunk, magánéletünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!