Méhszájon tapadó lepény? Kérdés lent.
Nagyon enyhe adenomiózis és császáros előzménnyel újra várandós vagyok. Megállapították, hogy a lepény teljesen fedi a méhszájat (12.hét). Milyen esélyeim vannak? Azt mondta az orvos még mehet fentebb, de ha ott vannak a műtéti hegek meg az adenomiózis akkor is?
Ha kell fekszem végig, de nem szeretnék elvetélni vagy ami még rosszabb extrém koraszülést. :(
Bocsi, hogy az előző válaszoló helyett válaszolok, de igen, ha belenő, akkor méheltávolítás.
Nekem 2 császár után a harmadiknál lett placenta previa centralis. Tehát teljesen fedte. 12. Héten még csak a méhszáj közelében volt. 18. Héten fedte. Rengeteg vizsgálat, megmondták, hogy úgy helyezkedik el, hogy ez már nem fog elmozdulni a méhszájról. Közben nálunk is lehetséges opció volt, hogy bele is nőtt a méhfalba. Ultrahang alapján ez nem állt fenn, de megmondták, hogy ez csak a császárnál derül ki 100 százalékra
27. Héttől kórházban voltam egészen a 38. Hétig. 38. Hét első napján császár, mondták hogy nem kéne tovább húzni, így is csoda, hogy nem volt semmi vérzés, vagy bármi baj.
Egyébként a kislányom teljesen tökéletesen fejlődött, már 3 éves.
Hát igen, ráadásul covid közepén történt, látogatási tilalom volt végig. Csak csomagot lehetett bevinni, az ablakból láttam csak a férjem mikor hozta a csomagom. Illetve közben a kisebb fiunk is kórházba került, akkor saját felelősségre átmentem hozzá, mert apuka nem maradhatott.
Rendben ment a műtét, annyi volt, hogy én sok vért vesztettem, nagyon a határán voltam a vérátömlesztésnek. De végül nem volt rá szükség.
Hosszabb is volt a műtét igen, legalábbis az előző császárokhoz képest. Kb 1 óra, ami amúgy nem vészes, de nekem valamiért örökkévalóságnak tűnt. De azért számítottam rá, mert mondta az orvosom, hogy ez nem lesz egyszerű műtét. De tök ügyesek voltak ők is, szóval Rendben zajlott minden
Nem kellett végül eltávolítani a méhem, bár az orvosom minden találkozásunkkor elmondta, hogy ezzel számoljunk. Miközben készítettek elő a műtétre, akkor is bejött, hogy akkor reméljük a legjobbakat, de azért készüljek rá, hogy lehet úgy alakulnak a dolgok, hogy ki kell venni a méhem. Ott abban a pillanatban már ez sem érdekelt őszintén, csak a kislányom akartam, és hogy mehessünk haza a fiúkhoz 11 hosszú hét után. 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!