Kismamák ti mikorra vagytok kiìrva? Hogy bírjátok a terhessèget?
#8-as De sajnálom, hogy te is megtapasztalod ezt a görcsölést, húzódást. Sajnos én is ugyanebben a cipőben vagyok. Nálunk első baba és bevallom sokkal rózsaszínebbnek képzeltem a terhességet, mint amilyen. Kitartást kívánok még a következő 2 hónapra, remélem megérkezik a babátok a 38.héten. :)
#9-es nagyon sajnálom, hogy az előző terhességed toxémiával végződött. Milyen súlyjal született akkor a babád? Az orvosok mit mondanak most? Mire figyelj? Sajnos én sem tudtam hogy milyen egy terhesség, de egészen másnak képzeltem. Nekem is felhívták a figyelmem a toxémiéra, de nem kaptam rá aszprint, mert a 19. héten csinálta meg a tesztet a doki, a 12. héten elfelejtette más komplikációk miatt.
1800 grammal született. Pár nappal korábbi UH alapjan 2500 grammnak jósolták, még a dokik is meglepődtek sajnos nem vették észre, hogy fogy. Csak amikor leesett a szivhang akkor műtöttek. A neonatológus szerint súlyosan sorvadt, sokkal hamarabb ki kellett volna venni mert oxigenhiányt szenvedett. Sajnos elég súlyos volt az állapotom mert Dopegyttel nem tudták beállítani a vérnyomást, pont annyi volt mintha nem is szedtem volna.
Szedtem aszpirint is a 12.hettol de a 29 héten leállították, rá másfél héttel kerültem be toxemiával. Nem volt állandó orvosom sem kb ahány nőgyógyász mind mást mondott vannak akik szerint nem ismétlődik, mások szerint lutri, egyáltalán nem mondták mire figyeljek sőt hiába magas a vérnyomásom az elejétől, egyáltalán nincs szorosabb kontroll, nincs egy ember akinek a kezében lenne az irányítás mindig másik doki lát aki semmit nem tud rólam, magamra vagyok hagyva teljesen. De legalább annyiból könnyebb, hogy egyszer már átmentem ezen tudom mire számíthatok, van egy hatásos vérnyomáscsökkentőm és ezúttal nem hagyom abba az aszpirint sem.
Remélem nálad nem fog előfordulni! Elvileg a kismamák nagyon kis százalékánál jelenik meg, én megnyertem mert anyunál is jelen volt és a hajlam öröklődik.
Most a másodiknál meg az előzmények és a magas vérnyomás miatt vagyok megint rizikó csoportban. Nekem már a 37.het is maga lenne az álom, nem is vágyom többre csak egészséges legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!